Als je tegenwoordig recepten leest of naar kookprogramma's kijkt, dan heb je voor de meest eenvoudige maaltijd 67 ingrediënten nodig. Minsten 5 soorten groenten, 3 soorten olie, 3-4 soorten vlees en/of vis en meer kruiden dan in de doorsnee winkel in het rek staan. Gerookt, dan gebakken, stukjes aangestoofd en dan nog eens op de bbq.
Vandaag venkel met kabeljauw gegeten. Venkel even gepocheerd, dan in een vuurvaste schotel die even met wat olie ingesmeerd was, kabeljauw erop, peper van de molen en een overschotje geraspte kaas erover. Heerlijk. Het smaakte zelfs naar kabeljauw en venkel!
Waarom moet het tegenwoordig met zo'n overdaad aan rommel op je eten dat je eigenlijk niet meer weet wat je aan het eten bent? Savooi met spek en aardappels. Wortelstoemp met worst. Eet men dat niet meer?
Vandaag venkel met kabeljauw gegeten. Venkel even gepocheerd, dan in een vuurvaste schotel die even met wat olie ingesmeerd was, kabeljauw erop, peper van de molen en een overschotje geraspte kaas erover. Heerlijk. Het smaakte zelfs naar kabeljauw en venkel!
Waarom moet het tegenwoordig met zo'n overdaad aan rommel op je eten dat je eigenlijk niet meer weet wat je aan het eten bent? Savooi met spek en aardappels. Wortelstoemp met worst. Eet men dat niet meer?
Comment