Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Reizen: 1-dag trip naar Nederland, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk…

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Reizen: 1-dag trip naar Nederland, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk…

    Oorspronkelijk geplaatst door Heembeek Bekijk bericht
    Dit voorbeeld is misschien extreem, maar als we echt alleen maar de regels volgen als ze gecontroleerd worden (of als we de mogelijkheid op controle belangrijk achten), dan is het nut van heel wat regelgeving nutteloos.
    Beetje naast de vraag van TS de voorbeelden die aangekaart werden. [emoji848]

    De vraag is niet hoe we de regels kunnen negeren omdat er geen controle is, maar welke regels bestaan er zodat we geen overtredingen maken.
    Mij is het ook nog steeds niet duidelijk wat heden de wettelijke regels zijn … mag men voor één dag naar een buurland met of zonder beperkingen of verplichtingen?
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

    Comment


    • #17
      Re: Reizen: 1-dag trip naar Nederland, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk…

      Je mag naar zo goed als elk Europees land op reis - afhankelijk van het land moet je gevaccineerd zijn, recente testresultaten etc hebben. Zolang je niet langer dan een dag blijft, is er geen sprake van quarantaine. Als je heel zeker wil zijn, en je bent nog niet volledig (+ 2 weken) gevaccineerd, laat dan een pcr test doen. Blijf weg uit Nederland en Frankrijk, vanwege onduidelijke regels en veel lagere vaccinatiegraad.

      Qua regels: de meeste covid regels nu in voege zijn zinloos, vooral als het gaat over reizen. Ik heb met mijn reis naar Italie overigens geen enkele regel overtreden (want test laten doen etc).
      Er wordt wel nog altijd "afgeraden" om naar het buitenland te gaan. Op een moment dat zo goed als heel België bij elkaar gaat hokken op een terras om naar het voetbal te kunnen kijken - dat mag dan wel blijkbaar.

      Comment


      • #18
        Re: Reizen: 1-dag trip naar Nederland, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk…

        Oorspronkelijk geplaatst door perelaar Bekijk bericht
        Je mag naar zo goed als elk Europees land op reis - afhankelijk van het land moet je gevaccineerd zijn, recente testresultaten etc hebben.
        Die info over reizen geven ze wel (nog steeds niet volledig duidelijk), maar een dag naar een buurland gaan om professionele of privé redenen is weer iets anders en is ook niet aanzien als reizen.
        Die verplaatsingen blijven toch nog steeds een raadsel. [emoji6]
        Canon EOS Digital
        BD0479BE

        Comment

        Working...
        X