Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Inductie kookpotten

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Inductie kookpotten

    Oorspronkelijk geplaatst door Alfa Centauri Bekijk bericht
    Maar wat we zelf al WEL gezien hebben: een té lichte bodem ( bij goedkope Tefal reeks opgemerkt ) kan die door de hitte licht vervormen waardoor vanzelfsprekend een lager rendement.
    Dat van lager rendement klopt niet echt hé, toch niet bij inductie.
    Met inductie warmt uw pan NIET door contact met de kookplaat.
    Op vitro keramische kookplaten, de standaard oude kookplaten met warmte elementen is dat anders.
    Met inductie speelt dat geen rol, net als met gas.
    Wat wel kan, dat is dat als de pan binnenin wat bol staat, eventuele vetstoffen meer naar de laagst gelegen delen vloeien.
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

    Comment


    • #17
      Re: Inductie kookpotten

      Oorspronkelijk geplaatst door jeevanhoof Bekijk bericht
      Een licht ijzeren pannetje.
      Als ik de plaat wat hoog zet verbrand alles in de pan, zo snel gaat het.
      De boter is verbrand voor ze nog maar half gesmolten is.
      Dat heb je niet aan de hand met de duurdere pannen met dubbele bodem.

      Mcg
      Dan heb je gewoon de temperatuur te hoog gezet, standje of twee lager en uw boter smelt ook langzaam. [emoji6]
      Canon EOS Digital
      BD0479BE

      Comment


      • #18
        Re: Inductie kookpotten

        [QUOTE=VerSeg;4844217
        Wat wel kan, dat is dat als de pan binnenin wat bol staat, eventuele vetstoffen meer naar de laagst gelegen delen vloeien.[/QUOTE]

        Ah maar dat is dan toch ook niet goed eh....
        Tenzij ge zonder vetstoffen kookt

        Maar da’s ni prettig
        Qui multa scit, parum patientiae habet

        Comment


        • #19
          Inductie kookpotten

          Oorspronkelijk geplaatst door Alfa Centauri Bekijk bericht
          Ah maar dat is dan toch ook niet goed eh....
          Tenzij ge zonder vetstoffen kookt

          Maar da’s ni prettig
          Om last te hebben van kromgetrokken pannen, dan moeten ze toch al redelijk krom zijn hoor, da’s niet van 1 mm dat ge last gaat hebben.
          Als ge een liter soep wil warmen, dan heb je daar uiteraard ook geen last van en zonder vetstoffen ook niet ... uw steak zal niet naar de zijkant schuiven. [emoji23][emoji23][emoji23]
          En meestal als een pan kromgetrokken is, dan komt dat door die te lang leeg op een heet vuur te laten staan.
          Met een deftige inductiekookplaat heb je daar in theorie ook minder rap last van want die vermindert het vermogen als de pan te warm wordt en/of leeg is.
          Op de jaren dat wij inductie hebben, is er nog geen enkele pan vervormd ... duur of goedkoop.
          Wat we wel merken is dat de ene pan geschikter is dan de andere en dat duurder daarvoor geen garantie is.
          Zie gewoon dat de bodem dik genoeg is.
          Canon EOS Digital
          BD0479BE

          Comment

          Working...
          X