Dinsdag = gehaktdag! Bij jullie misschien ook? Maar het dorp waar ik woon is bovendien in de contreien gekend als de Stad Worst, met de jaarlijkse Worstenfeesten als climax.
Dus waar zou een worstenliefhebber als ik beter thuishoren?
Maar... hoewel ik een vaardige kok ben, let wel: geen haute cuisine, maar de dagelijkse warme hap, heb ik het ontzettend moeilijk met het bakken van de perfecte worst.
Wat wil het geval? Het begint allemaal goed, maar op een bepaald moment ontstaan er in de pan van die zwarte velletjes die aan de worst gaan kleven en het een verbrand uitzicht geven.
Ik heb al allerlei soorten pannen geprobeerd, gisteren voor de eerste maal met een keramische pan gewerkt, maar nog kan ik het niet voorkomen.
De worst was OK, en hoewel de foto echt niet scherp is, ziet 'm er niet al te verbrand uit (is ooit erger geweest!), maar zou het niet beter moeten kunnen?
Graag tips dus! Dank bij voorbaat.
Snel gemaakt met een oude iPhone boven de warme pan. Ben meer tevreden van de worst dan van de foto:
Dus waar zou een worstenliefhebber als ik beter thuishoren?
Maar... hoewel ik een vaardige kok ben, let wel: geen haute cuisine, maar de dagelijkse warme hap, heb ik het ontzettend moeilijk met het bakken van de perfecte worst.
Wat wil het geval? Het begint allemaal goed, maar op een bepaald moment ontstaan er in de pan van die zwarte velletjes die aan de worst gaan kleven en het een verbrand uitzicht geven.
Ik heb al allerlei soorten pannen geprobeerd, gisteren voor de eerste maal met een keramische pan gewerkt, maar nog kan ik het niet voorkomen.
De worst was OK, en hoewel de foto echt niet scherp is, ziet 'm er niet al te verbrand uit (is ooit erger geweest!), maar zou het niet beter moeten kunnen?
Graag tips dus! Dank bij voorbaat.
Snel gemaakt met een oude iPhone boven de warme pan. Ben meer tevreden van de worst dan van de foto:
Comment