Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vaatwasmachinne - doffe glazen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Vaatwasmachinne - doffe glazen

    Oorspronkelijk geplaatst door Alfa Centauri Bekijk bericht
    We zullen al eens van product veranderen, dat is een kleine moeite.

    Maar uiteindelijk....afwassen op "artisanale wijze" is nog steeds het schoonst, en het meest gezonde.
    Glazen die al definitief aangetast zijn, die zullen er natuurlijk niet meer van in orde komen.
    Maar alles hangt natuurlijk ook af van welke aanslag het juist komt ... kalkaanslag kan nog weg gaan, verkleuring of beschadiging van glas zal niet herstellen.
    Op artisanale wijze is niet altijd het gezondste ... afhankelijk hoe je dat doet.
    Als men water in de wasbak laat staan en er 20 glazen mee wast, dan zal enkel het eerste glas in zuiver water terecht komen ... het laatste glas zal dan al in verontreinigd water terecht komen, ook al spoelt men het nadien af.
    Nu zou ik wel geen pannen samen zetten met glazen. :-)
    Ze zijn er nog, de mensen die hun afwas niet door de machine willen laten doen, omdat het beter is voor het milieu en omdat de afwas dan schoner wordt. Twee keer fout. De moderne afwasmachines gebruik...
    Last edited by VerSeg; 11 september 2017, 09:22.
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

    Comment


    • #17
      Re: Vaatwasmachinne - doffe glazen

      Oorspronkelijk geplaatst door Djivan Bekijk bericht
      Dat zou kunnen werken indien het om een aanslag gaat die op het glas ligt, maar bij ons zit die waas/aanslag in het glas zelf. Het glas is dus perfect glad, wat bij een kalkaanslag niet zo zou zijn, maar de wazige vlekken zitten in het glas.
      Ik vind nog het volgende op het www :

      "Als je glazen mat worden in de vaatwasmachine

      Het kan ook gaan om te zacht water. Dat is het geval bij mensen die ontkalkt water hebben of met een boorput zitten. Hiertegen is weinig te beginnen, tenzij je kalkpastilles aan het water zou toevoegen. In dit geval wordt de structuur van het glas trouwens aangetast door het te zachte water en dat is er met niets nog uit te verwijderen."

      Daar heb ik nooit aan gedacht. Wij staan wel met een ontkalker die op het maximum afgeregeld is, ttz. omzeggens alle kalk wordt uit het water verwijderd.
      Nooit gedacht dat je water TE zacht kan zijn, en dat dit een mogelijke oorzaak zou zijn van de matte waas in het glas.
      Idd, dat klopt. Als het water te zacht is hebben de metalen de neiging om in oplossing te gaan. De Romeinen gebruikten destijds loden buizen op het water uit de bergen (erg zacht) naar de steden te brengen. Na een aantal jaar doken vreemde symptomen op die wezen op loodvergiftiging.
      En de ene soort glas is de andere niet, destijds in het labo werkten we enkel met Pyrex of Duran en afwassen was iets waar iedereen een hekel aan had. Ik durf het in 2017 bijna niet zeggen maar we hadden daar pompbakken vol met geconcentreerd chroomzuur (dat was het sterkste zuur dat we konden bedenken) waar iedereen zijn vuil glaswerk in gooide. Met dat glas gebeurde er niks.
      Maar niet onbelangrijk : met de term "zacht water" moet je oppassen, in de ogen van velen betekent dit dat er geen Ca- of Mgverbindingen in zitten die neerslaan bij hogere temperatuur, in de praktijk worden die er uit gehaald door ze in te ruilen voor andere, die niet neerslaan (Na bv vormt geen enkel neerslag). Echt zacht water (regenwater bv) is een ander verhaal : dat bevat niks.

      Comment

      Working...
      X