Aankondiging
Collapse
No announcement yet.
Once upon a time ... we calculated with
Collapse
X
-
Labels: Geen
-
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Oorspronkelijk geplaatst door Leopard Bekijk berichtMisschien een idee voor onze regering om wat terug te leren rekenen
Btw: Aan de regering moet je die niet geven, want met een liniaal moet je orde van grootte kennen.
Het zou wel eens 20 miljard ipv 2 miljard kunnen zijn.
Comment
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Rekenliniaal was destijds op mijn werk de standaard "rekenmachine", iedereen kreeg er eentje bij aanwerving. De mijne ligt hier nog steeds in de schuif ik zou al goed moeten nadenken om mij nog te herinneren hoe eea in zijn werk ging !
Comment
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
De Faber-Castell Duplex 2/82 Precisie Rekenliniaal heb ik nog altijd.
Na de opkomst van de digitale handrekenmachines :-) is die stilletjes aan zijn pensioen begonnen, achteraan in een schuif, samen met de logaritmen- en sinus/cosinus boekjes.
'k Heb, ergesn in een schuif, ook nog een klein rekenlineaal liggen, een pocket versie." Leven is slecht voor de gezondheid. " (Jacques Brel )
Comment
-
-
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk berichtVroeger had ik dit technologisch hoogstandje...
Als je je een abacus mentaal kan voorstellen en veel oefent dan ben je sneller dan een reken machine.
Nog eentje : https://youtu.be/FgFEckm-rRA Dat zijn die gasten die daarna naar hier komen om in de IT sector te werken.Last edited by Skitch; 15 maart 2016, 14:19." Leven is slecht voor de gezondheid. " (Jacques Brel )
Comment
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Ik gebruik nog steeds een HP 41C, gekocht in 1979 of 80. Voor prentjes in de link: naar beneden scrollen.
Daarnaast heb ik ook nog een HP 50g, maar ik gebruik toch liever de 41C. Ik heb er een kaartlezer voor magneetkaartjes bij, extra geheugenmodules en insteekmodules met extra programma's (Financial, Mathematics, Statistics, Games....)
Comment
-
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Oorspronkelijk geplaatst door Flandrien Bekijk berichtook nooit gekend.
op school gebruikten we de TI-57
Comment
-
Re: Once upon a time ... we calculated with
Nooit mee gewerkt maar ik herinner me mijn laatste middelbaar toen er in de studie een rekenmachientje werd doorgegeven met ..... 4 bewerkingen.
Enkele maanden later zag ik de eerste wetenschappelijke Texas in de etalage liggen aan een onredelijk hoge prijs. En wij maar klooien met logaritmentafels, het jaar erop aan de unief had ik er ook ene, drie jaar nadien waren de programmeerbare er. En nu beschikt het eerste beste kerstekind over een TI 84....
Het gaat snel.
Mijn eerste basic programma's heb ik geschreven op een TRS80 (64 k en opslag op een cassette, drie keer op de 4 "load error" :-( )
Mijn eerste eigen computer was een 8088 IBM compatible van Roels ergens halverwege de jaren 80. Twee floppydrives van 360 k elk, gedaan met de load error, zalig !
Later een IBM HD gestoken van .... 20Mb, opnieuw een revelatie...
Daarop passen zelfs geen 2 foto's meer.
In de avondschool stond er nog een computer met ringkerngeheugen, machtig om zien, hij vulde een hele klas en ze moesten een speciale kabel trekken voor de voeding.
Maar terug on topic : de meest indrukwekkende variante van de rekenlat die ik ooit zag was in een voormalige Duitse vesting aan de Noorse kust, nu een museum.
ze gebruikten hem om de kanonnen te richten, door de vele eilandjes daar moesten ze regelmatig schieten op doelen die ze niet zagen. Het ding was een halve tafel groot en je kon er vanalles instellen : luchtdruk, windrichting, windsnelheid, temperatuur, richting en hoek van het kanon, stroomzin en snelheid van de stroming, niet te doen gewoon, alles stond gekoppeld aan alles met draaiertjes, schuivertjes...
Comment
Comment