Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

    In mijn pakskes zit er wat anders in.
    Ook in die van mijn collega die op het einde van het jaar langs komt.
    Ubi bene, ibi patria.
    BD0388BE
    Een website

    Comment


    • #32
      Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

      Oorspronkelijk geplaatst door regulus
      andermaal zever in pakskes, en dikke zever! Ik heb PC's leren debuggen ipv vast te lopen in een eeuwigdurend re-install syndroom, wat méér dan een slok op de borrel scheelt. Uw stelling dat TS er niet aan uit geraakt en dat dus uw stelling bewezen is is nog grotere zever in pakskes. De "fomatceeee"'ers zijn nog steeds even dik gezaaid als vroeger en 't is nog even zinloos als vroeger, en zoals het hier al gezegd is, het zet totaal geen zoden aan de dijk. het is zoals door een spijkerbed rijden met uwen auto en ipv de spijkers te verwijderen koopje ieder keer nieuwe banden .. wel, veel geluk ermee !

      PS en mijn PC's lopen nooit trager dan vroeger ... tot spijt van wie 't benijdt, je moet enkel weten waar je mee bezig bent! enfin, geschiedenis is een eeuwig herbegin !
      Uw vergelijk trekt op niets en bewijst eerder mijn punt: Dus als gij door een spijkerbed rijdt gaat ge alle spijkers er uit halen en de gaten stoppen? Veel plezier ermee. Dat is goed als ge 1 of 2 gaten hebt. Anders koop je idd nieuwe.

      Met win hetzelfde.
      Voor kleine problemen (1 spijker ) kan zoiets als ccleaner idd soelaas brengen.
      Maar als uw pc voor geen meter meer loopt en tig progjes moet installeren voor verbetering dan kan je idd beter fresh install doen.
      Ik rij liever op nieuwe en veilige banden dan op banden die al zoveel gestopt zijn dat de veiligheid niet gegarandeert meer is en die je niet in oorspronkelijke staat kan terug brengen.

      Elke win-pc vertraagt als je veel installeert. Dat is een gekend probleem bij de versies tot en met win7. En heeft alles te maken met de opbouw van win.
      Bij 8 en 10 hebben ze de functie zelfs ingebouwd om hem terug naar beginstand te zetten. En bij 7 kan je ook een herstel doen dr de setup cd te gebruiken. Dus zelfs Microsoft erkent hun probleem.

      Net zoals bij je auto kan je die vertraging wel tegen gaan ddoor regelmatig onderhoud dr progjes als ccleaner en andere optimaliseer progjes en die staan er bij mij ook op. Maar het zijn geen wondermiddelen en een pc die amper nog vooruit te branden is omdat er vanalles mis onder de motorkap ga je er niet mee redden.

      Maar heel deze discussie is natuurlijk een wel-niet spel waarbij niemand zal toegeven.
      Het is aan de TS om uit te maken wat hij wil doen. Ieder zijn gedacht.

      Comment


      • #33
        Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

        Allemaal echt bedankt.
        Ik probeer het allemaal eens rustig door te nemen

        Comment


        • #34
          Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

          Oorspronkelijk geplaatst door fhuppel Bekijk bericht
          Geen gezever. Het bewijs is deze thread. Er zijn al tig progjes en mogelijke oplossingen aangereikt, met 0 resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd de TS al heeft kunnen investeren maar een fresh install had korte pijn geweest.
          Het enige wat deze thread bewijst is dat je maar een goed middel kan vinden, als je al de oorzaak van het probleem kent. Koop jij een nieuwe auto als de bougies het niet meer doen ? En die muis lukt waarschijnlijk ook best met die bazooka ?
          Support via telefoon of zo'n forum vind ik persoonlijk bv. ook "gezever" (niet dat ik dat een reden vind om geen antwoord te geven). Zet mij achter een computer en meestal vind ik het probleem op een minuutje of 5 : meestal wil dat niet zeggen dat het dan opgelost is, want gewoon eens een MBAM scan duurt al langer .
          Maar ik kan je verzekeren dat ik geen PC van windows en software kan voorzien op 5 minuten, zelfs niet met een image (die dan meestal toch nog onvolledig is).
          En als de oorzaak dan bij het ram-geheugen of harddisk lag, dan sta je daar met je van nieuwe software voorziene PC die dus nog altijd niet sneller werkt...
          Opnieuw installeren kan inderdaad de beste oplossing zijn, maar voor mij is dat de laatste oplossing niet de eerste...

          Ik heb een tijdje geleden mijn eigen laptop na 4 jaar ook eens terug een install gegeven. Vond ook dat het ding traag was geworden. (Nu : ik gebruik dat ding quasi nooit meer, heb het al terug vervangen door een desktop die het stukken beter doet dan gelijk welke laptop). Na die her-install was het ding terug krek even traag. Ik verdenk er de harddisk van dat hij er niet teveel goesting meer in heeft (ding is nu 6 jaar, werkt nog altijd maar je hebt je tasje koffie nodig). Maar een PC die je niet veel meer gebruikt, daar ga ik ook niet veel tijd meer insteken. Het ding is een i7 van de 1e generatie met 2 harddisks op 7200 tr./min, maar moet eerlijk zeggen dat ik nooit bijster content van dat ding geweest ben. Qua snelheid is er nu eenmaal een groot verschil tussen een desktop en een laptop... Had het gekocht als desktopvervanger, maar die fout ga ik dus niet meer maken.
          Last edited by polleke_cgc; 12 november 2014, 12:25.
          Groeten,

          Polleke

          Comment


          • #35
            Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

            Oorspronkelijk geplaatst door fhuppel Bekijk bericht
            Geen gezever. Het bewijs is deze thread. Er zijn al tig progjes en mogelijke oplossingen aangereikt, met 0 resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd de TS al heeft kunnen investeren maar een fresh install had korte pijn geweest.
            Wie zegt dat er 0 resultaat is ? En als TS zijn laptop via recovery of via een Win7 CD terug in koopstand zet dan heeft hij een halve dag of langer leute met een paar honderd "updates", en dan is hij nog een tijdje zoet met alle data terug te zetten. Dat alleen houd mij tegen om bij het minste vanaf nul te beginnen.
            Ik heb al PC's gehad waar Advanced uninstaller na een beetje opkuis het register 30% kleiner maakte na optimalisatie. Ik kan je verzekeren dat je het verschil serieus merkte hoor.
            Soms, heel zelden, is format c: inderdaad de beste oplossing.
            BD0473BE / https://sites.google.com/view/nete-be/home
            Lumix G90 / Lumix GM5 12-32 mm / 12-60mm / 25mm 1,7 / 35-100mm / 7,5mm Fisheye

            Comment


            • #36
              Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

              Oorspronkelijk geplaatst door fhuppel Bekijk bericht
              Maar als uw pc voor geen meter meer loopt en tig progjes moet installeren voor verbetering dan kan je idd beter fresh install doen.
              Een cleane install is voor diegene dat het uitvoert een manier om niet naar oorzaken te moeten kijken en zolang het uw eigen PC is heb je daar enkel zelf last van.

              Ik ken er velen die zichzelf een super IT-er noemen, maar bij het minste een cleane install doen.
              En wie zit met de gebakken peren, de eindgebruiker ... want die zijn dan uren of dagen bezig voordat alles terug geconfigureerd is zoals het moet.

              De enige keren dat ik een cleane install deed is na een hardware-aanpassing waarbij het zo goed als onmogelijk was de bestaande config te behouden.
              Maar het klopt, soms zoek je wat om iets op te lossen ... maar je leert bij en de volgende keer spaar je vaak veel tijd uit.
              Een cleane install is het laatste redmiddel, niet hetgeen waarmee je begint en zeker niet voor je die BU uitgeprobeerd hebt.

              Je moet het niet vergelijken met een lekke band maar met een vuile wagen, je herschildert die niet als je weet dat je terug dezelfde banen zult doen en hetzelfde weer zal trotseren ... je kuist hem en onderhoudt hem.

              Elke win-pc vertraagt als je veel installeert.
              En als je op die pc enkel programma's installeert dat je gebruikt, dan zit je na de cleane install terug met dezelfde setup.
              Ik ken er veel die na een volledige cleane install terug met dezelfde problemen komen te zitten ... omdat het ook vaak andere zaken zijn die je terug overneemt en voor de problemen zorgen.

              Voor uw eigen kunt ge dat allemaal zelf rap beslissen wat je wil doen, maar als hulp naar anderen zou ik nooit beginnen met alles te laten er af te gooien.
              Soit, ieder ziin ding natuurlijk ... maar ik denk niet dat iemand dat om hulp vraagt dit als antwoord wil hebben, alles herbeginnen weet iedereen dat je dat kan.
              Canon EOS Digital
              BD0479BE

              Comment


              • #37
                Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                Een goed programma om fouten op te sporen was Everest.
                Dit is nu vervangen door AIDA64.
                En voor register opkuis JV 16 Powertools.

                En verder zijn hier wel veel Windows specialisten die anderen ongelijk geven en een heel slappe (of helemaal geen, want dat kunnen ze ook niet) uitleg geven over hoe je Windows weer op koers krijgt.
                Meestal vertraagd Windows door een overvol register of door foutjes in één of ander registersleutel.
                Om manueel in het register in te grijpen moet je al het één en ander over Windows afweten.
                Maar het vertragen en het traag opstarten van programma's kan aan van alles en nog wat liggen, op het forum zomaar de oplossing aanreiken kan niemand aanreiken.

                Die twee aangereikte programmatjes hierboven zijn echt goed om de fouten op te sporen en te verhelpen.
                Sony A7II + Carl Zeiss Lowia f/2 50mm + Carl Zeis Vario Tessar FE f/4 16-35mm ZA OSS
                Fujifilm X-T4 + SmallRig handgreep | Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | Fringer EF-XF ProII | X-E2s.

                Comment


                • #38
                  Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                  .. obsolete
                  Last edited by Guest41; 13 november 2014, 23:18.

                  Comment


                  • #39
                    Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                    Waar moet je gaan zoeken?
                    Als een computer traag wordt.
                    Ubi bene, ibi patria.
                    BD0388BE
                    Een website

                    Comment


                    • #40
                      Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                      Oorspronkelijk geplaatst door regulus Bekijk bericht
                      Laat maar zitten .. als ik met al de onzin die hier opgehoest wordt support had moeten doen dan kwam ik met 24u in één dag nog niet toe ... ik laat dus de zelfverklaarde experts maar aan het woord. handelaars in gebakken lucht ! EOS !
                      Werkt je Linux al?


                      Op 1 iemand na, zegt iedereen hetzelfde als jij... En toch moet je iedereen een als zelfverklaarde expert afschilderen?
                      Langzaam aan wil ik wel eens weten voor welke firma en in welke functie jij 30 jaar ervaring hebt, of ben jij één van de zelfverklaarde experten hier aanwezig?

                      Volledig on-topic:
                      welke van de vele aangeboden tips heb je nu al geprobeerd?
                      Zodat we kunnen schrappen wat wie en hoe?

                      WWJW.
                      It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                        Ik heb het laatste jaar heel veel trage computers binnengekregen waarbij de harde schijf defect blijkt te zijn. Daarom doe ik nu altijd eerst een scan van de harde schijf met WDDiag van Western Digital.
                        De korte scan duurt maar een paar minuten, de lange scan duurt een paar uur.
                        Ik heb te veel schijven van klanten naar een labo moeten sturen om de familiefoto's of boekhouding te redden om nog risico's te nemen...
                        Nikon D7100, Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD, Nikon 35 DX AF-S 1,8G, Sigma 70mm F2.8 EX DG Macro, 18-55 kit, 55-200 kit
                        Mijn fotosite: www.verschaeren.org
                        Mijn website: www.computerhersteller.be

                        Comment


                        • #42
                          Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                          Mijn Windows-map (Win7 Pro 64bit) is 49GB, de map WINSXS daarin is alleen al 20GB groot.
                          Winsxs wordt door Windows gebruikt om alle systeembestanden te zetten die vervangen worden door een update. Dus bij iedere update die je installeert wordt deze map groter. Door deze map kan je updates terug verwijderen mochten die problemen geven.
                          Enkel bij de installatie van een Service Pack wordt die opgekuist, maar aangezien er maar 1 is voor Windows 7 blijft die dus heel groot. Er is een kleine update geweest waarbij de clean up functie van Windows 8 naar Win7 gebracht is. Hiermee kan je deze bestanden nu wel verwijderen:
                          • klik op start en typ in: schijfopruiming
                          • Kies Systeembestanden verwijderen. De analyse kan een tijd duren
                          • Selecteer Windows Update opschonen en eventueel Backup-bestanden service pack
                          • Herstart de computer


                          Dit heeft bij mij 7GB vrijgemaakt, wat op een SSD van 120GB behoorlijk wat scheelt.
                          Nikon D7100, Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD, Nikon 35 DX AF-S 1,8G, Sigma 70mm F2.8 EX DG Macro, 18-55 kit, 55-200 kit
                          Mijn fotosite: www.verschaeren.org
                          Mijn website: www.computerhersteller.be

                          Comment


                          • #43
                            Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                            Heb die "cleanup" intussen met succes toegepast.
                            Ik merk al een duidelijk snellere opstart!!
                            Een fysieke "cleanup-knop" is er niet in het schijfopruim-venstertje, maar de functie is wel aan te vinken in het lijstje van te verwijderen items ;-)

                            Comment


                            • #44
                              Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                              Oorspronkelijk geplaatst door regulus
                              ja ... maar ik moet nog eindeloos in .conf files liggen kl...n met een editorke om zaken te configureren .. van een "volwassen" (cq "mature") OS gesproken !! NOT !!




                              oh ja ? ... ik moet dat hier mislezen hebben ... ik zie maar 1 andere persoon die hetzelfde zegt als ik .. als de rest van de "experts" zit maar wat aan te modderen met "re-install"
                              enfin, laat maar zitten .. zoals mijn leraar Nederlands het 50 jaar geleden al pittoresk uitdrukte "hele geslachten die het nooit zullen leren".
                              reageren op een aantal eeuwig terugkomende discussies is duidelijk een gigantisch tijdverlies. Enkel het nummer van de Windows versie verandert, de kommentaren blijven verbluffend gelijk .. saluut!
                              Spijtig dat ondanks 30 jaar support, 30 jaar ervaring en zoveel wijsheid je niet lezen kan,
                              hieronder de samenvatting van antwoorden:
                              polleke_cqc -> #4 (cc cleaner)
                              gert007 -> #9 msconfig (opstart)
                              dleemans -> #13 (autoruns sysiternals)
                              perelaar -> #17 (index hd)
                              demeyereg -> #21 (link naar delete oude updates? )
                              fhuppel -> #23 -> fresh install


                              Er zegt 1 iemand om te herinstalleren, en de rest geeft tips/tools...
                              maar goed... begrijpend lezen is moeilijk en de rest afkraken is blijkbaar simpel:
                              WWJD, QED, OMG ROFLOL,
                              It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what.

                              Comment


                              • #45
                                Re: Windows7-map = 35GB groot. Is dat wel normaal?

                                en ondertussen werkt Dréten zijn pc sneller zonder herinstalleren
                                wat uiteindelijk de bedoeling was van het opstarten van zijn topic
                                dat is het belangrijkste

                                Comment

                                Working...
                                X