Voor bakken en braden is "niet-extra vierge" olie best, maar die vinden we nergens !!.
Voor de degustatie (o.a. vinaigrettes, op de aardappeltjes, etc..) kopen we onze Extra vierge jaarlijks in Mouriès, in de buurt van Les Baux, zowat het centrum van de olijfolie in de Provence.
De Onctueuse en de Ardente maar laatst ook de Fruité Noir. Bekroond met médaille. Op de oorkonde in de winkel wordt de nummer van het lot vermeld waaruit het bekroonde staal genomen werd.
Op de flessen staat een ander lotnr.
Toen ik de winkeldame naar het verschil vroeg werd ze erg kregelig. Blijkbaar zou de nr van het "tussenvat" op de flessen staan, een normale procedure volgens haar die ik toch maar onlogisch vond. Ze werd nog kregeliger.
Soit, we vinden ze lekker maar proefden toch al beter, zoals bvb Dolciolio van Giachi in Italië, geproefd in Lucca.
Maarrrrr....nog geen week geleden lezen we dat er kennelijk vervalsing en fraude op de olijfoliemarkt is.
't Is toch wel godgeklaagd,... 'extra vierge' wordt met olie van goedkopere persing versneden of met olie van andere gewassen aangelengd ! http://www.standaard.be/cnt/dmf20140428_01085494
Voor de degustatie (o.a. vinaigrettes, op de aardappeltjes, etc..) kopen we onze Extra vierge jaarlijks in Mouriès, in de buurt van Les Baux, zowat het centrum van de olijfolie in de Provence.
De Onctueuse en de Ardente maar laatst ook de Fruité Noir. Bekroond met médaille. Op de oorkonde in de winkel wordt de nummer van het lot vermeld waaruit het bekroonde staal genomen werd.
Op de flessen staat een ander lotnr.

Soit, we vinden ze lekker maar proefden toch al beter, zoals bvb Dolciolio van Giachi in Italië, geproefd in Lucca.
Maarrrrr....nog geen week geleden lezen we dat er kennelijk vervalsing en fraude op de olijfoliemarkt is.
't Is toch wel godgeklaagd,... 'extra vierge' wordt met olie van goedkopere persing versneden of met olie van andere gewassen aangelengd ! http://www.standaard.be/cnt/dmf20140428_01085494
Comment