Sinds een hele tijd ben ik op zoek naar een manier om goedkoop en eenvoudig koud te roken (warm roken kan iedereen maar bij koud roken mag de t° niet boven de 30°C). Ik heb werkelijk al van alles geprobeerd van soldeerbouten tot extra hoge rookkasten en een gescheiden systeem met "intercooler". Het was altijd ergens wel iets.
Nu heeft Barbecook een "cold smoker" op de markt gebracht, het ei van Colombus. Voor nog geen 30 € heb je een eenvoudig systeem dat op een kwartier tijd koude rook genereert voor uren. Je hebt er geen ommezien naar en je kan een BBQ type Weber gebruiken ervoor (deksel nodig) maar ook een oude emmer of ton volstaan.
Niet makkelijk te vinden (grotere AVV en "het Vlaams Zaadhuis" in Waarschoot hebben ze) maar een echte aanrader.
Als je wil garen dan kan je eerst koud roken en dan nagaren in een oven, dan heb je alles comfortabel onder controle. In het andere geval moet je er bijna blijven naast zitten want voor hetzelfde geld stopt de rookvorming of slaat de vlam er in, hier niet.
Zalig.
Ik heb wel geen voordeel van welke aard dan ook bij deze post maar voor wie een ideetje wil van de uitvoering :
Ik had er zelf moeten aan denken.
Paul (de makreel is momenteel aan het garen, vandaar dit bericht).
Nu heeft Barbecook een "cold smoker" op de markt gebracht, het ei van Colombus. Voor nog geen 30 € heb je een eenvoudig systeem dat op een kwartier tijd koude rook genereert voor uren. Je hebt er geen ommezien naar en je kan een BBQ type Weber gebruiken ervoor (deksel nodig) maar ook een oude emmer of ton volstaan.
Niet makkelijk te vinden (grotere AVV en "het Vlaams Zaadhuis" in Waarschoot hebben ze) maar een echte aanrader.
Als je wil garen dan kan je eerst koud roken en dan nagaren in een oven, dan heb je alles comfortabel onder controle. In het andere geval moet je er bijna blijven naast zitten want voor hetzelfde geld stopt de rookvorming of slaat de vlam er in, hier niet.
Zalig.
Ik heb wel geen voordeel van welke aard dan ook bij deze post maar voor wie een ideetje wil van de uitvoering :
Ik had er zelf moeten aan denken.
Paul (de makreel is momenteel aan het garen, vandaar dit bericht).
Comment