Aankondiging
Collapse
No announcement yet.
Bent u ook 'n echte kenner ?
Collapse
X
-
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
had ik graag eens willen doen toen ik in de horeca werkte.
je had altijd al van die betweters/voorproefers, die "verstand" van wijn hadden.
grt,bouk.wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Over smaak valt absoluut niet te twisten - je vind een wijn goed of je vind hem slecht.
Echter een wijn die "kurk" heeft smaakt sowieso niet goed. Die moet terug.
En ze zullen bij mij zeker niet met dezelfde fles moeten aankomen, dat proef ik gegarandeerd.
Het is trouwens geenszins gelinkt aan goedkope wijnen; ik heb het hier thuis ook al een paar keer voorgehad met dure kasteelwijnen.
Die gaan dan onmiddelijk in de gootsteen.
Normaal zou een correcte handelaar die moeten terugnemen, maar loop na 15 jaar eens terug naar de winkel....
Heb ik eigenlijk nooit geprobeerd...Qui multa scit, parum patientiae habet
Comment
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Ze doen daar niet moeilijk over.
Ze weten wel welke wijn bij hun in het assortiment zat.
Nu, na 15 jaar zou ik daar ook niet mee afkomen.
Een kurk is gewoon niet gemaakt om 15 jaar mee te gaan. Als je wijn echt zo lang wil bewaren, dan bieden de dure Chateaux aan om de kurk om de X jaar te vervangen.
Eerlijk, mijn wijn wordt niet zo oud, en ik koop geen wijn die zo duur is dat het de moeite zou zijn.
Comment
-
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht.......
Een kurk is gewoon niet gemaakt om 15 jaar mee te gaan.
dacht dat de kurk vochtig moest blijven.
grt,bouk.wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290
Comment
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk berichtEen kurk is gewoon niet gemaakt om 15 jaar mee te gaan. Als je wijn echt zo lang wil bewaren, dan bieden de dure Chateaux aan om de kurk om de X jaar te vervangen.
Bron: http://blogs.tijd.be/wijntijd/2008/0...-top-flir.html
Jan
Comment
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Oorspronkelijk geplaatst door schollaert Bekijk berichtDe kurk is voor echte mannen. Die sterven uit. De kurk wordt door de schroefdop vervangen.
Bron: http://blogs.tijd.be/wijntijd/2008/0...-top-flir.html
Jan"""Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
George Orwell
Comment
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Oorspronkelijk geplaatst door Alfa Centauri Bekijk berichtBij Colruyt zijn ze inderdaad heel correct.
Maar zelfs na 2 maand of zo: hoe kan je bewijzen dat die fles van hen kwam ?Canon EOS 5D + grip | Canon EOS 5DII + grip | 24-70 f2.8 L | 70-200 f2.8 IS USM L | 100-400 f4,5-5,6 L | 100mm f2.8 makro USM | 50mm f1.8 | 85mm f1.2 L | 430EX
http://www.stevevandegaer.be
Comment
-
Re: Bent u ook 'n echte kenner ?
Een fles wijn kies je meestal zelf. Als ze je niet bevalt is dat jouw probleem.
En in het betere restaurant is de ober of wijnspecialist toch al in staat om je één en ander te vertellen over de wijn die je kiest of zou willen kiezen. Daar ga ik toch meestal van uit en ik vraag dat dan meestal ook. En men heeft ook meestal één of enkele wijntjes die men promoot omwille van hun prijs-kwaliteitsverhouding. Een goeie referentie voor de degelijkheid van een horecazaak is wel eens de keuze van hun huiswijn. Als die goed bevalt is dat al een goed teken.
Een wijn kan natuurlijk altijd "kurk" hebben, maar je hoeft zo'n wijn niet eens te proeven. Je ruikt dat direct in het glas. Die moet natuurlijk onmiddellijk terug. Soms kan het gebeuren dat een wijn verzuurd is, maar dat zou de verkoper of restauranthouden meestal al op voorhand moeten kunnen inschatten. Dit komt niet meer zoveel voor omdat courante wijnen niet meer zo belegen zijn.
Een champagnebouwer die ik regelmatig bezoek heeft enkele jaren terug nogal wat last gehad van flessen met kurksmaak. Dit was nagenoeg verdwenen, maar sedert kort heb ik opnieuw een paar flessen gehad die dit probleem opnieuw hebben. Volgens de eigenaar zou het te maken hebben met het minder aanbod van goeie kurkeik. De te grote vraag zou de kwaliteit negatief beïnvloeden. En de hoge prijs zou bepaalde kurkleveranciers ook aanzetten tot het aankopen van kwalitiet van bedenkelijk niveau.
Gelukkig mag ik elke fles met het kurk probleem bij een volgend bezoek melden. Die worden dan ook zonder discussie vervangen.
Een schroefdop of kunstkurk zie ik in de Champagnestreek nog niet zo vlug verschijnen. Wel heb ik een eigenaar gekend die experimenteerde met kurken waarin een bolletje silicoon werd ingewerkt op de plaats waar er contact is met de wijn. Dit moest dan het probleem van de "kurk" uit de wereld helpen. De man is er echter moeten mee ophouden omwille van de kostprijs van dergelijke kurk.Leeft en LAAT LEVEN !
Comment
-
Comment