Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

condensatieketel maakt lawaai

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: condensatieketel maakt lawaai

    Oorspronkelijk geplaatst door Appendix Bekijk bericht
    Dit is geen antwoord op je vraag, maar ik zou je toch willen waarschuwen voor het gebruik van PU-schuim in de buurt van hete materialen. Ook na uitharding blijft dit een brandbaar goedje. Enkele jaren geleden is bij mij de badkamer ontploft door het toepassen van dat schuimpje.
    Groeten,
    Geert
    In de meeste spuitbussen wordt er propaangas gebruikt sinds Freon verboden is.
    In een kleine ruimte kan dat gevaarlijk zijn, zeker als er dan nog een ontstekingsbron aanwezig is (lichtschakelaar, thermostaat van een elektrisch verwarmingstoestel, bulex...).
    Elke spuitbus die je in een kleine ruimte gebruikt kan gevaar opleveren, zo is er ooit al iemand geweest die haarlak gebruikte, en ondertussen een sigaretje rookte.

    Eens het schuim uitgehard is, zal dat niet meer zo explosief zijn, maar branden doet het wel als je er een vlammetje tegenhoudt.
    Het kan wel een tijdje duren vooralleer alle drijfgas uit het schuim is, maar vooral tijdens de eerste uren na toepassing dat de concentratie propaangas te hoog kan oplopen.

    De "schouwbuis" die gebruikt wordt voor de meeste wandketels is dubbelwandig, de verse lucht wordt via de buitenmantel binnengezogen, en dan zal die ook niet erg heet worden.
    Maar je kan zo'n ketel ook altijd aansluiten met een aparte buis voor de aanvoer voor verse lucht en de afvoer voor de verbrande gassen, en dan zal de schouw wel wat warmer worden. Maar ook die temperatuur zal bij een condensatieketel nooit hoog genoeg worden om isolatieschuim in brand te steken.
    http://barthuysmans.smugmug.com/
    BD0338BE

    Comment


    • #17
      Re: condensatieketel maakt lawaai

      Ben je wel zeker dat het de buis is?
      Hoogst waarschijnlijk wordt het geluid veroorzaakt door een membraan in de CO-regelaar. Wij hadden een gelijkaardig fenomeen in onze vorige woning met Radson HR Top ketel. Verscheidene techniekers hebben tevergeefs geprobeerd dit op te lossen. Zou ook kunnen te maken hebben met de samenstelling van het geleverde aardgas (verhouding van methaan en andere gassen zoals propaan, butaan enz), volgens één van hen. Heb er zelf geen kaas van gegeten, het is de uitleg die we kregen te horen.
      Camera: Canon 60D, 20D, A570. Objectieven: 10mm - 500mm + 1,4x en 2x TC

      Comment

      Working...
      X