Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

cafeïne omgekeerd effect?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: cafeïne omgekeerd effect?

    Oorspronkelijk geplaatst door mutse Bekijk bericht
    weer een paar vragen daarbij (ik ben altijd nieuwsgierig), maar je hebt me nog lang niet overtuigd.
    Overtuigen kan mijn doel niet zijn, want ik wil er volgend jaar desnoods nog anders over kunnen denken Het is eerder dikwijls de bedoeling om te laten horen dat er ook andere "wetenschap" bestaat die minder mainstream is om één of andere reden. En die je in dit geval makkelijk kan ervaren!
    Als iets daaruit iemand prikkelt, dan kan je het veel beter zelf gaan uitdiepen, want ik kan van al wat ik ooit bestudeerd heb, naar mijn zin bijlange niet goed genoeg uitleggen hoe het juist allemaal zit. Het is allemaal veel teveel geweest om te onthouden, buiten mijn breedonderzochte en langoverwogen voorlopige conclusies. Bij mij medische dienst in het leger al moest een dokter bekennen dat ik er best wel wat van afwist (een "wetenschapper" notabene ). Maar door de hoeveelheid en het niet willen overtuigen heb ik dus de luxe om vooral mijn conclusies voor mezelf te onthouden.

    Sommige dingen klinken nu eenmaal zo zinnig, dat het bij de luisteraar mss beantwoordt aan een onbewust gevoel over iets en je aanzet tot meer open geest en verdere studie, zie je

    1) Uit jou voorbeeld (en wat ik geleerd heb) zie ik het volgende : jij drinkt veel cola = veel suiker = veel voedsel voor bacteriën en dergelijke = zeer in je tanden door die massale groei. Drink je geen cola meer honger je ze uit.
    Dus nog altijd zie ik de link niet tussen meer suiker en een lagere weerstand. (direct door die suiker hé).
    Zoals hierboven aangeraden, doe liever een search op "sugar immunity" of dergelijke en je zal er ongetwijfeld heel veel over vinden, zelfs uitsluitend wetenschappelijk als je dat wenst. Voor mij was een boel herhaald zinnige uitleg en de ervaring bij mezelf en anderen voldoende, ik ben immers te weinig geleerd om het zelf tot op het atoom te bestuderen
    (en ik drink nooit Cola, wel choCola

    Maar idd als je ziek bent en je verlaagt je suiker (dit helpt vooral in de mond ) honger je ze uit.
    Het belangrijkste is toch dat je het inslikt om maximale ongezondheid te verhopen hoor

    Nog een tipje: Als je ijzerpillen neemt (nogal wat vrouwen doen dit) doe dit NIET als je ziek bent. Tenzij echt noodzakelijk natuurlijk.
    Mij zal je niet snel een klassiek of alternatief supplement zien nemen.
    Zo zou bv het ijzer uit een klassieke ijzerpil wel in je bloedspiegel kunnen opduiken maar nauwelijks of niet echt actief deelnemen aan de processen, omdat het bv niet "bioactief" is, maar "dood ijzer". Dood ijzer kan alleen opgenomen worden door planten, het schijnt

    2) die enzymen...
    -planten en dierenenzymen verschillen van elkaar dus de meeste enzymen van planten kunnen wij niet gebruiken
    Maw, je beweert dat enzymen zo goed als zinloos zouden zijn? Ik heb niet eens de kennis om je stelling grondig tegen te spreken, maar voor mezelf wel de ervaring en de overtuiging (na heel veel studie).
    Dwz, de overtuiging dat indrukwekkende effecten die ik al ervaren heb voor mij veel logischer te verklaren zijn door enzymewerking dan door de paar vitaminen en mineraaltjes die ergens bij inzitten; die geven naar mijn ervaring geen dramatische effecten op de dag zelf.
    Ik sluit het echter niet uit ook niet, want gewoon al het mss meer dan gewoonlijk drinken van het water uit de komkommer zou bv het langer uitblijven van vermoeidheid kunnen verklaren, dus met wat creativiteit kom je er mss

    -ALLE enzymen worden in de darm afgebroken tot aminozuren. Dus geen werking meer.
    Kan zijn, en dat mag van mij
    Want waar ik door ons benutbare enzymen het meest vermeld zie is ter voorbereiding van de vertering. Als je een gemiddeld hopeloze vertering kan verhelpen met een ideale voorbereiding en dan slim eet, kan dat in die zin wellicht een groot verschil maken voor de verdere vertering; maw de nuttige stoffen uit de voeding zouden bv veel beter opneembaar kunnen worden erdoor. De enzymen hebben dan als catalysator gefunctioneerd om dit veel sneller/weldadiger dan gemiddeld te doen verlopen. Hierbij moet je mee zijn, denk ik?

    Ik ga mij wel informeren hoe het juist zit hierover; of dit echt het enige zou kunnen zijn wat zulk effect geeft.

    - waarom groenten goed zijn , de vezels (betere stoelgang en vitamintjes!
    ...en de mineraaltjes en stoffen die soms nog niet eens ontdekt of naar waarde geschat zijn. Trouwens, zo indrukwekkend helpt het de stoelgang niet hoor, groenten in sapvorm

    euhm , dit is wat ik er van denk , als ik blijk verkeerd te zijn zal ik dit ook grif toegeven hoor. Zie dit ook niet als een aanval of zo op je maar eerder als iemand die iets wil leren maar er nogal sceptisch tegenover staat
    Ik ben 1) dus niet de beste bron om daar snel en goed over aan te leren
    en 2) snap ik nooit waarom mensen die het doen voorkomen dat zij het goed menen en niet aanvallen dat al lang niet zelf doorhebben en naar een paar goede artikels erover op zoek gaan...

    Comment


    • #32
      Re: cafeïne omgekeerd effect?

      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht


      Sommige dingen klinken nu eenmaal zo zinnig, dat het bij de luisteraar mss beantwoordt aan een onbewust gevoel over iets en je aanzet tot meer open geest en verdere studie, zie je
      Daar geef ik je volledig gelijk in, zelfs 2 tegengestelde theorieën kunnen zinnig lijken als je ze leest.

      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
      Mij zal je niet snel een klassiek of alternatief supplement zien nemen.
      Zo zou bv het ijzer uit een klassieke ijzerpil wel in je bloedspiegel kunnen opduiken maar nauwelijks of niet echt actief deelnemen aan de processen, omdat het bv niet "bioactief" is, maar "dood ijzer". Dood ijzer kan alleen opgenomen worden door planten, het schijnt
      Wel uit ervaring moeder en zus helpt het wel. dus dit totaal niet wetenschappelijk maar enkel uit ondervinding
      van bioactief ijzer heb ik nog niet gehoord en denk ook niet dat het bestaat. (Vele andere stoffen moetn wel in een soort van Actieve vorm opgenomen worden). Maar wie weet ik ben gn expert.

      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
      Maw, je beweert dat enzymen zo goed als zinloos zouden zijn? Ik heb niet eens de kennis om je stelling grondig tegen te spreken, maar voor mezelf wel de ervaring en de overtuiging (na heel veel studie).
      Nee : enzymen zijn zeker niet zinloos anders zouden we niet leven. Maar enzymen van planten zijn zinloos voor ons.

      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
      Dwz, de overtuiging dat indrukwekkende effecten die ik al ervaren heb voor mij veel logischer te verklaren zijn door enzymewerking dan door de paar vitaminen en mineraaltjes die ergens bij inzitten; die geven naar mijn ervaring geen dramatische effecten op de dag zelf.
      Ik sluit het echter niet uit ook niet, want gewoon al het mss meer dan gewoonlijk drinken van het water uit de komkommer zou bv het langer uitblijven van vermoeidheid kunnen verklaren, dus met wat creativiteit kom je er mss
      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
      Kan zijn, en dat mag van mij
      Want waar ik door ons benutbare enzymen het meest vermeld zie is ter voorbereiding van de vertering. Als je een gemiddeld hopeloze vertering kan verhelpen met een ideale voorbereiding en dan slim eet, kan dat in die zin wellicht een groot verschil maken voor de verdere vertering; maw de nuttige stoffen uit de voeding zouden bv veel beter opneembaar kunnen worden erdoor. De enzymen hebben dan als catalysator gefunctioneerd om dit veel sneller/weldadiger dan gemiddeld te doen verlopen. Hierbij moet je mee zijn, denk ik?
      Dat je via een slim dieet het je jezelf wat gemakkelijker kan maken is zeker waar. Maar dit kan (bij mijn weten) niet door enzymen te slikken aangezien die kapot gaan in de maag. (enkel enkele zeer speciale enzymen kunnen daar blijven werken maar die werken dan niet meer in de darm).
      [CENTER] Merkvast? Canon, tamron, sigma, takumar, vivitar, pentax,...... nee niet echt[/url]

      Comment


      • #33
        Re: cafeïne omgekeerd effect?

        Oorspronkelijk geplaatst door mutse Bekijk bericht
        Wel uit ervaring moeder en zus helpt het wel. dus dit totaal niet wetenschappelijk maar enkel uit ondervinding
        Ik wou nog zo het placebo- en suggestie-effect vermelden maar kon er toen niet opkomen Ik weet ook uit eigen ervaring hoe sterk het is. Ben er specialist in, maar iets minder in de optimistische zin dan in de pessimistische Tot daar wat je zeker nog niet wist over mij

        van bioactief ijzer heb ik nog niet gehoord en denk ook niet dat het bestaat.
        In pilvorm mss niet, nee. In niet-wetenschaapelijke termen bedoel ik daarmee dat het in zijn natuurlijke omgeving zit en zoveel mogelijk nog "leeft", waardoor het ook het best kan opgenomen worden. Zelfs in de supplementpillekes proberen ze die verhoudingen te recreëren, nietwaar. Ttz, nu toch meer als vroeger. Dat van hun werkt zogezegd ook altijd goed, maar toch blijven ze meer en meer streven de natuur te benaderen. Vreemd

        Nee : enzymen zijn zeker niet zinloos anders zouden we niet leven. Maar enzymen van planten zijn zinloos voor ons.
        Nogmaals, "laatste kans" ... Het maakt volgens jou dus geen enkel verschil of de enzymen van iets dat we opeten nog "werken" of dat ze 100% kapotgekookt zijn of dergelijke?
        Dat zou ik een uitz. straffe uitspraak vinden, want van een zogezegde "enzymenmythe" ben ik nog nooit iets tegengekomen...

        Comment


        • #34
          Re: cafeïne omgekeerd effect?

          Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
          Mij zal je niet snel een klassiek of alternatief supplement zien nemen.
          Zo zou bv het ijzer uit een klassieke ijzerpil wel in je bloedspiegel kunnen opduiken maar nauwelijks of niet echt actief deelnemen aan de processen, omdat het bv niet "bioactief" is, maar "dood ijzer". Dood ijzer kan alleen opgenomen worden door planten, het schijnt
          Oorspronkelijk geplaatst door mutse Bekijk bericht
          Wel uit ervaring moeder en zus helpt het wel. dus dit totaal niet wetenschappelijk maar enkel uit ondervinding
          van bioactief ijzer heb ik nog niet gehoord en denk ook niet dat het bestaat. (Vele andere stoffen moetn wel in een soort van Actieve vorm opgenomen worden). Maar wie weet ik ben gn expert.
          Het zal wel niet kloppen voor MaGuy, maar hier een uitleg rond ijzeropname: IJzer in planten is 3-waardig (Fe3+, ferri), en wordt moelijk als dusdanig opgenomen uit de GI-tract. Wat wel beter wordt opgenomen is 2-waardig ijzer (Fe2+, ferro).

          Spinazie bijv. is eigenlijk een slechte bron van ijzer, omdat in spinazie ook heel wat stoffen die ijzer in de ferri-vorm houden en complexeren. Bij het nemen van ijzersupplementen (die allemaal behalve 1 op voorschrift zijn!) wordt dan ook aangeraden een glas fruitsap te drinken. De vitamine C is een anti-oxidans, en gaat ijzer in z'n ferro-vorm houden.

          Een normale & evenwichtige voeding echter geeft ons genoeg ijzer, supplementen zijn enkel nodig in geval van bijv. veel bloedverlies op korte tijd.
          Over het algemeen niet snel onder de indruk.

          Comment


          • #35
            Re: cafeïne omgekeerd effect?

            Oorspronkelijk geplaatst door mutse Bekijk bericht
            -ALLE enzymen worden in de darm afgebroken tot aminozuren. Dus geen werking meer.
            Het zijn niet de enzymen, maar de eiwitten die afgebroken worden tot aminozuren, met behulp van de enzymen die enkel fungeren als katalysator. (dacht ik toch )
            The future belongs to those who believe in the power of their dreams

            Comment


            • #36
              Re: cafeïne omgekeerd effect?

              Maguy,
              Allereerst bedankt voor het plaatsen van quotes die niet eens mijne zijn.
              Tweede,
              Het is hoe je 'lam immunitiet 'interpreteert.Ik versta er lam liggen , vernietigen , hinderen van een immunologisch reactie(gericht tegen verschillende antigenen(?)).Onder Lam liggen van een immunsysteem
              versta ik wat HIV virus doet met wittebloedcellen.Hij vernietigt ze.
              Glucose aan de andere kant veroorzaakt wel een ontsteking maar het betekent niet dat het de werking van witte bloedcellen , immunoglobines en of andere immunologisch factoren belemmeren.Ze zijjn net zo actief als daarvoor maar dat ze de ontsteking niet kunnen opruimen is een ander verhaal.
              Bovendien wijken we erg van onderwerp.Mathew is volgens mij niet een suiker patient en leidt niet aan insulineresistentie.Dit houdt in dat als hij snelle suikers inneemt dat deze weer snel opgeslagen kunnen worden als glucogen.
              Dus is er geen sprake van een ontsteking.

              Comment


              • #37
                Re: cafeïne omgekeerd effect?

                Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht
                www.curezone.com/art/read.asp?ID=28&db=6&C0=17



                Er staat dan wel "can" maar het staat wel op nr 1! En al de puntjes schijnen uit wetenschappelijke bron te komen.

                BTW kanker is *gek* op suiker...



                Enz, enz, enz
                Probeer maar een maand zonder suiker te leven en dan praat ik wel verder met jou

                Comment


                • #38
                  Re: cafeïne omgekeerd effect?

                  Is in vele gevallen beter dan uit een zakje, maar uit China? Invoer uit deze landen bevatten soms contaminanten dat het niet mooi meer is...
                  ze smaken in iedergeval veel beter

                  Comment


                  • #39
                    Re: cafeïne omgekeerd effect?

                    Oorspronkelijk geplaatst door Naehatje Bekijk bericht
                    Het zijn niet de enzymen, maar de eiwitten die afgebroken worden tot aminozuren, met behulp van de enzymen die enkel fungeren als katalysator. (dacht ik toch )
                    Neen, je hebt het mis. Enzymen zijn eiwitten met een bepaalde functie (catalyse van een bepaalde reactie). Alle enzymen zijn dus eiwitten, maar een eiwit is niet noodzakelijk een enzyme.

                    Eiwitten zijn lange ketens van aminozuren die op een bepaalde manier gevouwen zijn, waardoor ze een specifieke ruimtelijke structuur krijgen. Wanneer ze in de maag komen, worden ze gedenatureerd, ze verliezen hun specifieke vouwing door de hoge zuurtegraad. Verder worden ze door specifieke eiwit-afbrekende enzymen (oa. pepsine) echt afgebroken in kleine stukjes. Dit geldt voor het grote merendeel van alle eiwitten.

                    Er bestaan zuurresistente eiwitten die heel moeilijk te denatureren zijn, maar die zijn uitzondering eerder dan regel. Prionen zijn hier een voorbeeld van, die kunnen aanleiding geven tot de ziekte van Kreutzfeld-Jacob.
                    Over het algemeen niet snel onder de indruk.

                    Comment


                    • #40
                      Re: cafeïne omgekeerd effect?

                      Oorspronkelijk geplaatst door maGuy Bekijk bericht

                      Nogmaals, "laatste kans" ... Het maakt volgens jou dus geen enkel verschil of de enzymen van iets dat we opeten nog "werken" of dat ze 100% kapotgekookt zijn of dergelijke?
                      Dat zou ik een uitz. straffe uitspraak vinden, want van een zogezegde "enzymenmythe" ben ik nog nooit iets tegengekomen...
                      van een enzymenmythe heb ik ook nog nooit gehoord

                      maar inderdaad dat is wat ik vind:-p , enzymen mogen van mij part 100% kapotgekookt zijn voor je ze inneemt. Maar enkel! de enzymen hé die "nutteloze" vitaminen die ik niet echt nutteloos vind ma swat neem ik liever op zijn geheel binnen.
                      [CENTER] Merkvast? Canon, tamron, sigma, takumar, vivitar, pentax,...... nee niet echt[/url]

                      Comment


                      • #41
                        Re: cafeïne omgekeerd effect?

                        en mij zijde hier al lang kwijt met dat eiwitten-enzymen doolhof
                        5DmkIII en wat glas

                        Comment


                        • #42
                          Re: cafeïne omgekeerd effect?

                          Oorspronkelijk geplaatst door 123 Bekijk bericht
                          Probeer maar een maand zonder suiker te leven en dan praat ik wel verder met jou
                          Suikers heb je wel degelijk nodig, MAAR... het grote probleem is dat de geraffineerde suikers niet goed zijn.
                          Drink je bv. puur biologische appelsap, dan heb je ook een boel suikers binnen.
                          Al doende leert men...

                          Flickr

                          Comment


                          • #43
                            Re: cafeïne omgekeerd effect?

                            Oorspronkelijk geplaatst door 123 Bekijk bericht
                            Groene thee is niet alleen goed voor je concentratie maar het bevat ook veel antioxidanten en vitamines(vooral c).Het bevordert ook de stofwisseling.
                            Ik drink al jaren groene thee, niet van die gekleurde zakjes die je bij albert heijn kunt kopen , maar echte chinees greone thee.De lekkerste is groene thee met jasmijn.Je kunt het bij toko halen, heeft zo een metalen doosje of deze:

                            Echte(of beter gezegd goede) groene thee is niet bitter.
                            Leuke wetentje: Zwart thee kan voor verstopping zorgen.
                            MAg ik u er op wijzen dat er reeds verscheidene verboden middelen zijn aangetroffen in dergelijke producten die als 'echte' groene thee of chinese plantjes te vinden zijn. Te vinden in menig thesis aan de UGent.

                            Nuja, tis steeds te zien wat je ermee wil bereiken en of het geen kwaad kan dat 'het doel de middelen heiligt'

                            Tloopt hier wel ver weg van de 'praktische studententips' waar onze Matthias om vroeg

                            Comment


                            • #44
                              Re: cafeïne omgekeerd effect?

                              Of, tot wat 'Een bakske troost' leiden kan. Of is het ' lijden ' kan?
                              The problem of the male brain:
                              On the left side, there's nothing right.
                              On the right side, there's nothing left.

                              Comment


                              • #45
                                Re: cafeïne omgekeerd effect?

                                Oorspronkelijk geplaatst door 123 Bekijk bericht
                                Maguy,
                                Allereerst bedankt voor het plaatsen van quotes die niet eens mijne zijn.
                                Waar heb je misquotaties gezien, of wat bedoel je?
                                En anders: graag gedaan

                                Tweede,
                                Het is hoe je 'lam immunitiet 'interpreteert.Ik versta er lam liggen , vernietigen , hinderen van een immunologisch reactie(gericht tegen verschillende antigenen(?)).Onder Lam liggen van een immunsysteem
                                versta ik wat HIV virus doet met wittebloedcellen.Hij vernietigt ze.
                                Je bent mss een "moeilijk verstaander" dan, of een wetenschappelijk ingestelde persoon die elke kleinste vergetelheid in iemands omschrijving wil uitbuiten...?
                                Maar omdat ik je half tegemoet wil komen, versta het als : potentieel zwaar compromitteren, verzwakken, ...

                                Glucose aan de andere kant veroorzaakt wel een ontsteking maar het betekent niet dat het de werking van witte bloedcellen , immunoglobines en of andere immunologisch factoren belemmeren.
                                Ik denk dat het niet voor niets op één staat, dus als je écht het fijne ervan wil leren moet het makkelijk op te zoeken zijn.

                                Oorspronkelijk geplaatst door 123 Bekijk bericht
                                Probeer maar een maand zonder suiker te leven en dan praat ik wel verder met jou
                                Ik weet nu dat ik het kan als het moet, want ik heb het al eens 2 weken gedaan (en ik bedoel natuurlijk geraffineerde suikers)
                                Zoals ik mss elders al gedeeltelijk suggereerde...:
                                - als je je dag goed begint met echte voeding, dan zal je lichaam ook niet hongerig blijven en schreeuwen om echte voedingsstoffen.
                                Vb: ik begin mijn dag met plat water en een geraspte appel. Daarmee kan ik makkelijk uren voort. Doe ik die dag verder in dezelfde stijl, dan heb ik weinig of geen extra suikerproduktenbehoeften.
                                Echter, begin ik mijn dag met koffie en "bokes met choco", reken dan maar dat ik geen halfuur zonder iets in mijn mond de dag doorga.

                                Oorspronkelijk geplaatst door 123 Bekijk bericht
                                ze smaken in iedergeval veel beter
                                Tja, dat is nu eenmaal ook de truuk van alle zeer ongezonde produkten en de enige magere troost

                                Comment

                                Working...
                                X