Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Thema's voor de maand Aug 2010

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Thema's voor de maand Aug 2010

    De meeste ingezonden foto’s zijn gevalideerd, buiten enkele inzendingen welke momenteel nog in behandeling zijn.

    De foto’s welke omwille van kleine onregelmatigheden t.o.v. de Challenge Rules werden geweigerd maar die nog voor verbetering en herstel aanpasbaar zijn mogen hun foto’s uitzonderlijk nog insturen tot morgen 24 Jul 10 om 12:00 uur in de middag.

    Bijgevolg wordt de Juli Challenge morgen om 12:00 uur definitief afgesloten.


    De 3 nieuwe aangeboden onderwerpen voor de Challenge Aug 10 zijn.

    1. Mens en kunst.

    2. Mens in actie

    3. Mens in Rust

    Ditmaal stel ik voor de augustus Challenge de Mens centraal. Het fotograferen van mensen vraagt voor velen zowel voor de fotograaf als voor de gefotografeerde het overbruggen van een zekere gaine.

    Doch het fotograferen van mensen kan, voor de fotograaf heel boeiend en leerzaam zijn. De benadering van de te fotograferen personen vraagt een zeker respect. Meestal is het de fotograaf die er in moet slagen, de te fotograferen persoon op zijn gemak te stellen. Daarom kan het juiste gebruik van de lenstype een grote rol spelen om de te fotograferen persoon op zijn gemak te stellen. Door gebruik te maken van een lichte telelens kan men op een gerespecteerde afstand de persoon op de gevoelige censor vastleggen. Kiest men voor een wijdwinkel objectief, dan zal men bij dichtbij fotografie mogelijk het model onrustig maken, maar dit leiden tot speciale uitzonderlijke foto’s. De telelens daarentegen laat dan weer toe onopgemerkt candid foto’s te maken van personen.

    Heel vaak zal de fotograaf genoodzaakt het model moeten uitleggen, welk resultaat hij beoogt te halen. Dit resulteert dat de fotograaf min of meer de regie op zich zal moeten nemen.

    Fototechnisch krijgt men een geslaagde foto door gebruik te maken, van het juiste licht, de keuze van diafragma opening, de gekozen invalshoek, het gekozen standpunt, de keuze kleur, zwat-wit of sepia en of men een zekere DOF wil nastreven. De bijhorende attributen kunnen bijdragen tot een zekere expressie waardoor mogelijk de foto een zeker verhaal brengt.
    Deze enquête wordt afgesloten op 31 Jul 10

    Tot eind Jul 10 kan men naar hartenlust zowel punten als commentaren geven op de ingezonden Challenge foto's Jul 10.
    50
    Mens en kunst
    0%
    5
    Mens in actie
    0%
    30
    Mens in rust
    0%
    15

    The poll is expired.

    Spookys Fotoweb
    BD0158BE - Nikon D90 - Nikon D70 + Nikon Coolpix 4300

  • #2
    Re: Thema's voor de maand Aug 2010

    eekes, als er één ding is waar ik tegenopzie om te fotograferen zijn het wel mensen zeker. Bij objecten en zelfs natuur kan je het desnoods een beetje naar je hand zetten, enkele malen herdoen en indien het niet lukt iets anders proberen. Maar de gefotografeerde persoon zal willicht hoge verwachtingen scheppen en als je dan moet zeggen "'t is niet goed (genoeg)" dan zullen ze vast en zeker denken dat het aan hen ligt.
    Maar we moeten erdoor en gaan er toch proberen er iets moois van te maken. Het wordt voor mij alvast een uitdaging, en daar dient de challenge trouwens voor.
    Met de stroom meedrijven kan een grassprietje ook.

    Comment


    • #3
      Re: Thema's voor de maand Aug 2010

      misschien voor de zekerheid aan de gefotografeerde toestemming vragen om op het net te plaatsen?
      grt,bouk.
      wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
      http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

      Comment

      Working...
      X