Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Eindelijk online :)

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Eindelijk online

    Oorspronkelijk geplaatst door oracle Bekijk bericht
    Dat BLIJF ik ongelooflijk straf vinden. Men beheerst "een" taal niet maar dat weerhoudt de persoon er niet van om uitgerekend dié taal te gaan gebruiken. En dan nog uitsluitend dié taal, natuurlijk.
    En waarom Engels gebruiken als je een Vlaming bent ? Om indruk te maken ? Op wié ? Ja, nu maak je écht indruk op je Engelstalig publiek.

    Ik had minstens mijn website 3-talig gemaakt : Nederlands, Frans en Engels. En hoewel ik "vrij goed" ben in talen (zelfs mijn Duits mag er nog zijn, na bijna 20 jaar zonder oefening) ging ik mijn teksten laten nakijken door een vakman. Bijvoorbeeld een Engelse en een Franse leraar. Dat is toch niet onmogelijk ? Mag het ook iets kosten ? Mogen die mensen daar een vergoeding voor vragen ? Tuurlijk wel, ik ging het zelfs laten DUBBEL checken en telkens 2 vakmannen inschakelen die niét van mekaar afwisten.

    Sorry, maar àlles wat ik doe check ik. Vaak tot in het belachelijke, maar ik ga me niét de riséé van het peloton laten verklaren door een ééntalige website op te starten met taalfouten.

    Vroeger leerden we dat élke brief een foto van jezelf was. Dat beeld komt hier goed van pas, op een FOTOGRAFIE-FORUM. Wel, zeg nu zelf, welke indruk maakt een website met taalfouten ? You're eyes, you're brains ?

    Komaan, doe toch eens een beetje moeite in het leven ! Wist je dat je maar één keer een eerste indruk kunt maken ?

    Vlug overdoen, man !
    Danku voor de vriendelijke tips

    Wat er fout was gegaan met mijn tekst snap ik niet zo goed, want ik schrijf meer in het engels (nee, niet vol fouten) .. maar dat doet er niet toe.. Het is nu (grotendeels wss) opgelost.

    Waarom ik engels gebruik? omdat ik dat liever heb. Simpel he?
    No rules. Great shots.
    -
    Online

    Comment


    • #17
      Re: Eindelijk online

      Oorspronkelijk geplaatst door MarkEL Bekijk bericht
      Er gaat volgens mij ook iets niet helemaal goed met de knoppen om naar de volgende/ vorige foto te gaan. Zodra je bij de laatste foto bent geweest en je weer terugbladert doet de knop om weer naar de volgende foto te gaan (> dus) het niet meer...
      Ja, daar zit idd een fout, maar die heb ik (met hulp van andere) nog steeds niet kunnen wegwerken. vervelend idd! tips zijn dus altijd welkom. (het is in Flash cs4 gemaakt)
      No rules. Great shots.
      -
      Online

      Comment


      • #18
        Re: Eindelijk online

        Oorspronkelijk geplaatst door GlennVerbraeken Bekijk bericht
        Het is nu (grotendeels wss) opgelost.
        Ik veronderstel dat je de correcte versie nog niet geüpload hebt, want ik zie nog alle fouten staan.

        Ergens snap ik niet dat een mens op een persoonlijke website zo slordig kan zijn qua taal of het risico neemt om een vreemde taal te gebruiken. Een website, een portfolio is toch een visitekaartje. Als die al vol rare fouten staat - daar gaat je eerste indruk toch?

        Comment


        • #19
          Re: Eindelijk online

          Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
          Hangt van het publiek af. Als ik mijn stats bekijk (geen fotosite) is minder dan de helft Belgisch (Nl, F, D-talig dus). Je past je taal aan aan het publiek dat je verwacht.
          Slimmerik, hoe ga je die mensen dan schriftelijk te woord staan ? Stel dat je een ENGELSE mail krijgt, wat ga je erop antwoorden ? Is je "begrip" van de Engelse taal wel goed genoeg om begrijpend te kunnen lezen ? Wat vraagt jouw "bijna-cliënt" nu precies ??? En dan een antwoord van jou in English with some hair on it ? Dat is toch geen reclame, niet professioneel en 100% sukkelen ?

          Misschien is mijn redenering fout maar het is er in elk geval een. Een redenering, bedoel ik. IK denk namelijk dat een Vlaming je in het Vlaams zal (willen) contacteren (Als hij al durft, met al dat Engels ! Hij gaat zich waarschijnlijk oliedom voelen als hij die taal niet (genoeg) machtig is en met zijn klandizie "op een ander" trekken).

          We blijven redeneren. Je krijgt dus, bediend op je wenken, een ENGELSE MAIL ! Hallelujah, een opdracht (denk je toch) ! En NU ? Van wie komt die mail ? Waarschijnlijk van een Engelstalige. Die misschien niet eens in België woont. Wat verlangt die mens van jou ? Kun je je voldoende uit de slag trekken om - puur zakelijk - je "voorwaarden" te laten kennen ? In het Engels ? En je antwoord, hoe ga je dat ineen flansen ?

          Ik wil altijd graag helpen, maar dit is geen kwestie meer van helpen, dit is een kwestie van volledig herbeginnen. Man, je hebt jezelf gewoon overschat ; zoek & betaal professionele hulp aub !

          Ik ben een zakenman. Ik weet héél goed wat ik kan. En ik weet nog véél beter wat ik niét kan. Neem nu spellen. In het Nederlands. Ik twijfel, ik weifel. En dan zoek ik het op. In mijn vorige post heb ik bijvoorbeeld 2 woorden opgezocht : gepensioneerd (ik twijfelde of dat niet met 2x n was (enfin, 3x dus)) en Guinness omdat mijn vrouw dacht dat het met één "n" was. En dat is nog maar één voorbeeld ; ge moest eens weten hoe vaak ik met een vraag word geconfronteerd waar ik niet meteen een antwoord op kan geven. Dan zeg ik : "Goed dat je mij dat vraagt want dat is inderdaad heel belangrijk. Maar om je geen verkeerde informatie te geven zal ik het ONMIDDELLIJK OPZOEKEN want de wetgeving verandert bijna maandelijks ! Ben je thuis deze middag ? Ik moet toch in ....straat zijn (= vlak in de de buurt), dan kan ik meteen precies uitleggen hoe de vork in de steel zit !

          Het is geen schande om dingen op te zoeken, om hulp te vragen, om (etc).... Ge kunt nu ook niet in alles een specialist zijn hé. Neem nu mijn boekhouder. Ik "heb" die vrouw al van 1986 en ze doet haar werk zeer goed. Vind ik. Maar ik betaal haar ook al 24 jaar stipt op tijd. We weten héél goed wat we aan mekaar hebben.

          Aken & Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd. Doe het gewoon over, man, het zal stùkken beter zijn !
          Last edited by oracle; 15 juni 2010, 02:01.

          Comment


          • #20
            Re: Eindelijk online

            Laat iedereen maar zevere over de taal en wat dan ook, ik ben superblij dat die knappe mannen nog eens te bekijken zijn in je portfolio
            Al doende leert men...

            Flickr

            Comment


            • #21
              Re: Eindelijk online

              de hersenen van één persoon worden IMHO omschreven door "your brain", niet door "your brains"
              Fotografie is een middel om dingen weer te geven die iedereen kent zonder erop te letten.

              Comment


              • #22
                Re: Eindelijk online

                Euhm, nu, ik heb (ondanks dat ik eigenlijk moet leren voor mijn examen) toch maar eens een engelse chatsite gezocht. Daar enkele mensen aangesproken en hen gevraagd waar de fouten zitten. Het verbeteren ging vrij snel: niet

                Ze zeiden wel, dat wanneer ik echt engels was het op een andere manier geschreven zou worden, maar dat dit absoluut niet verkeerd is.

                Nu wacht ik op degene dat hier gaat beweren dat ze in Groot-Brittanië hun moedertaal niet beheersen.

                Over het 'opnieuw doen': Als ik de tijd heb en vooral de inspiratie om mijn tekst te herschrijven naar het Nederlands, dan zal ik dat wel overwegen. Maar een Nederlandse tekst is nog moeilijker te schrijven, niet op gebied van spelling, maar inhoudelijk.





                & bedankt Nena
                No rules. Great shots.
                -
                Online

                Comment


                • #23
                  Re: Eindelijk online

                  Oorspronkelijk geplaatst door GlennVerbraeken Bekijk bericht

                  Nu wacht ik op degene dat hier gaat beweren dat ze in Groot-Brittanië hun moedertaal niet beheersen.
                  Wel een chatsite is nu niet echt het summun van taalbeheersing en dé referentie voor juiste spelling, laten we eerlijk zijn.

                  Kijk naar de vlaamse chat & sms-taal...


                  Maar ik zie dat je de nodige aanpassingen gedaan hebt, which is nice.

                  Comment


                  • #24
                    Re: Eindelijk online

                    7.13.7. Voeder nooit de trol!

                    Een trol is iemand die provocerende berichten plaatst in een forum om veel schreeuwerige reacties op te roepen. Een trol is gevaarlijk voor forumbezoekers omdat die vaak niet door hebben dat ze met een trol te maken hebben en zich laten meeslepen in een spiraal van negatieve reacties.

                    Er zijn drie redenen waarom een trol een bericht plaatst. De eerste is aandacht vragen. De trol is vaak opgegroeid met het besef dat negatieve aandacht ook aandacht is. De tweede reden kan zijn dat hij discussies stuk wil laten lopen of (dit is de derde reden) hij is er op uit moedwillig problemen te veroorzaken.

                    Opgelet dus voor mensen die
                    - een forumgebruiker systematisch uitdagen en zijn/haar berichten eindeloos analyseren
                    - proberen discussies te kapen door over een totaal ander onderwerp te beginnen, waardoor het topic een hele andere kant opgaat
                    grt,bouk.
                    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
                    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

                    Comment


                    • #25
                      Re: Eindelijk online

                      [MOD]Kunnen we het misschien een beetje beleefd houden hier ![/MOD]

                      Als dit terug volledig misloopt moet ik weer ingrijpen ... en ik heb eerlijk gezegd betere dingen te doen hoor, ik hoop jullie ook

                      Mark
                      Fotografie - Tutorials - Schaalmodellen
                      Ik doe het met Canon gLas van 24 tot 400mm op FF en enkele lichtpuntjes ...

                      Comment


                      • #26
                        Re: Eindelijk online

                        Oorspronkelijk geplaatst door caleido Bekijk bericht
                        Wel een chatsite is nu niet echt het summun van taalbeheersing en dé referentie voor juiste spelling, laten we eerlijk zijn.

                        Kijk naar de vlaamse chat & sms-taal...


                        Maar ik zie dat je de nodige aanpassingen gedaan hebt, which is nice.
                        Wel, geloof het of niet, maar ik heb er nog aan gedacht om er bij te zetten: "kom nu niet af met < een chatsite is niet de manier om je tekst te verbeteren >". Had het beter wel gedaan.

                        Die mensen kunnen ook gewoon praten hoor, ik wil maar zeggen, als ik sms ofzo dn prt k ook andrs ... Maar ik kan ook gewoon typen hoor. En het was trouwens door volwassenen nagekeken, geen tieners die nogal eens rare taal gebruiken.

                        Nu, ik ga Bouk zijn post maar geloven, en er niet meer op ingaan. Want wat een heisa man...
                        No rules. Great shots.
                        -
                        Online

                        Comment


                        • #27
                          Re: Eindelijk online

                          Oorspronkelijk geplaatst door GlennVerbraeken Bekijk bericht
                          ... Want wat een heisa man...
                          Tja stond je website niet vol fouten, er was geen geweest é.

                          Geen dankwoordje nodig hoor.

                          Comment


                          • #28
                            Re: Eindelijk online

                            Oorspronkelijk geplaatst door caleido Bekijk bericht
                            Tja stond je website niet vol fouten, er was geen geweest é.

                            Geen dankwoordje nodig hoor.
                            Je hebt gelijk. (fin)
                            No rules. Great shots.
                            -
                            Online

                            Comment

                            Working...
                            X