ik zag van jou de voorbije weken al wonderlijke foto's. Deze doet het echter niet voor mij. Dat het lekker was, daar twijfel ik niet aan. Maar deze doet mij niet watertanden.
Voedingfotografie is een heel moeilijke dicipline. Ik denk dat o.a. de belichting je hier niet heeft geholpen. Ik zie (en herinner me van bij foodphotographers) in dergelijke foto-opnamen (meestal) een héél zachte en laaggeplaatste verlichting, die vaak ook nog ietwat schuin-achter wordt geplaatst (tegenlichteffect) voor meer dieptewerking en voor de sfeer. Ik mis ook een 'fris accentje' in het geheel (bv. een takje peterselie, ...).
Ik put maar uit m'n ervaringen met 'specialisten' (als grafisch vormgever ontvang ik soms dergelijke foto's of laat ze door hen maken, ik waag me er zelf niet aan).
Toch blijven proberen. Het leuke is dat je én je hobby uitoefent én tegelijkertijd nog lekker kan eten ook. Maar... wel op je lijn letten?
Succes.
Guy
Is inderdaad moeilijk onderwerp. 'k probeer ook steeds de gerechtjes die we op school bereiden zo goed mogelijk vast te leggen... Niet altijd simpel. In deze reeks geniet de 1e m'n voorkeur, maar met dit klein muggenzifterijtje : 't vlees ligt steeds vooraan op het bord, niet achteraan...
Comment