Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #46
    Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

    Ik begrijp Lieven en Marijke ten volle. Vaak gaat het op dit forum niet meer over fotografie, of over hoe een foto gemaakt wordt.
    Er wordt zoveel (excuseer me de term) bagger gepost, maar als het een knap model is, dan wordt de foto met veel gejuich onthaald!
    Begrijp me niet verkeerd, Marijke vind ik ook een knap model, maar het werk dat zij en Lieven erin steken komt vaak op de tweede plaats na de 'vleeskeuring'...

    Kortom Lieven en Marijke, ik heb respect voor jullie beslissing, maar mag ik hopen dat jullie terugkomen op het forum..? Schimmels heb je toch overal, zelfs op de meest geadoreerde kazen

    Mvg,

    Comment


    • #47
      Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

      "Ik mis eigenlijk het belgium digital van vroeger, de tijd waar de mensen naar de foto's keken en elkaar hielpen in plaats van elkaar te kwetsen."

      Lieven, ge zijt niet alleen. Dit is de reden waarom ik mij hier reeds lang niet meer laat horen of zien. Het is niet meer het forum van toen
      Last edited by Lucky; 28 september 2007, 20:27.
      Luc
      BD0174BE

      Comment


      • #48
        Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

        Wat een gedoe zeg! ‘Niet voor gevoelige kijkers’ is de ondertitel blijkbaar geldt deze dus niet voor de fotograaf en het model zelf 

        Lieven, dat u een begenadigd plaatjesschieter bent hebt u reeds vele malen bewezen. Ik denk hier bv aan uw beheersing/gebruik van belichting. Maar daar gaat de ontstane discussie ook niet om.
        Met de foto’s op zich is er dan ook helemaal niks mis. Het concept op zich (een {half}naakte vrouw in een religieuse omgeving plaatsen) is reeds 1001 keer gedaan, vele keren slechter dan uw poging maar net zo goed vele keren beter. Niks nieuws onder de zon dus.
        Ik kom hier reeds 2 jaar plaatjes kijken en om de zoveel tijd barst er wel eens een relletje los ivm de looks van een model. Iemand maakt een opmerking over een model en hopla meteen wordt er een tegenaanval geplaatst in de trend van ‘je moet de foto (technische kant ) beoordelen en niet wie/wat er op staat.’.. Wel mensen dat is nu toch te gek om los te lopen?! Natuurlijk is wie/wat belangrijk, een concept staat of valt met wie/wat. Van de 1000den foto’s die ik hier al gezien heb, is er nog geen enkele geweest met bvb een tandenloze, 140 kilo zware dame in lingerie in een biechtstoel. Het weze duidelijk dat een model gekozen en ook beoordeeld wordt op haar/zijn uiterlijk. Er worden hier de gekste opmerkingen gemaakt over een verkeerd geplaatste boom/wolk/koe of wat dan ook (laatst nog was er een belachelijke opmerking over een verkeerdgeplaatste vinger. – get a fucking life people!!) waarom mag dat dan ook niet over een model?

        Marijke, het feit dat u bereid bent om in weinig verhullende lingerie of badpak uw waren uit te stallen en dat op foto laat vastleggen en laat publiceren laat mij toch vermoeden dat u van uzelf vindt dat u gezien mag worden. Waarom voelt u zich dan beledigd als 123, 456 of 789 een opmerking maken? Door iedereen geliefd worden is een ijdele droom hoor en wat zou het ook? De fotograaf vond u de moeite of hij had u niet gevraagd en jullie beiden vonden de foto goed of hij was niet geplaatst, waarom dan al dat drama?

        Als iemand een plaatje niet goed vindt, dat hij dan 3 seconden eerder wegklikt he. Voelt deze zich dan toch geroepen om negatieve commentaar te geven, het zij zo. Fotograaf/model laat u daar toch niet door beinvloeden. Smaken verschillen nu eenmaal, punt uit.

        O en Marijke, ik vind u een zeer knappe verschijning maar laat aub eens een foto van u nemen waarop u lacht zo een ben ik nog nooit tegengekomen, zonde. (full frontal nudity mag ook wel maar dat doet niks terzake hier )

        Comment


        • #49
          Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

          Dit is een behoorlijk genante discussie aan het worden.

          Als een bevallige vrouw bereid is om in een weinig verhullend nagenoeg transparant niemandalsel met de benen open in een biechtstoel te gaan etaleren, kan het niet zijn dat bij enige 'commentaar' op borsten of billen de 'getroffen' partij op z'n achterpoten gaat staan, met een door subjectief samenhorigheidsgevoel bij elkaar gepakte roedel van gevestigde leden in de achterban, en zich als een groep geshockeerde conservatievelingen tegen enkele van geen kwaad bewuste nieuwelingen keren.

          Met de beste wil van de wereld vind ik geen shockerende beledigingen terug. Enkel enige weinig gefundeerde of liever 'ondersteunende' kritiek over de kleding en uiterlijk van het model.
          Wie hoort er normaal gezien toch beter te weten?

          Comment


          • #50
            Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

            Eigenlijk kijk ik zelden of nooit op dit forum (gewoon niet mijn ding ) wat ik hier nu weer lees tart weer alle verbeelding ;
            a)Lieven is een voor mij crack op het gebied van dit soort foto's
            b)ben even in het archief gaan loeren omdat ik deze foto heb gemist en voor mij mag Marijke er zeker zijn ,een gewoon natuurlijk mooie vrouw maar met een natuurlijke uitstraling om UUUUUUUUUUUUUUU tegen te zeggen ;als jullie echt besloten hebben BD te verlaten mss een PM ,
            héééééééééééééééél spijtig vind ik dit .
            groetjes G.
            PS Ik heb veel respect voor de tijd en moeite die Lieven idd heeft gestoken in het op weg helpen van mensen met fotografische problemen vooral qua belichting .

            Comment


            • #51
              Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

              Oorspronkelijk geplaatst door lieven lens Bekijk bericht
              Ik vraag mij af waarom ik hier ( belgium digital ) nog foto's zet ?
              domme vraag...gewoon blijven posten. U bent nml. één van de smaakmakers van BD,en een inspiratiebron voor vele fotografen hier.

              Wanneer komt uw volgende serie ?
              ...zonder camera maak je de beste foto's...

              Comment


              • #52
                Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                Lieven en Marijke, kzit al 10 minuten te denken wat hierop te antwoorden....enfin ge weet wel....

                Comment


                • #53
                  Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                  De laatste tijd zijn hier een aantal individuen bijgekomen die van grof zijn een kunst maken. Niet dat het een kunst is. De botterik uithangen kan iedereen. Mensen (en vooral dan nieuwkomers in het genre) helpen daarentegen vraagt heel wat skills en Lieven is daar één van de beste voorbeelden van.

                  Als ik hier al iets ondervonden heb is, dat diegene die het hardst schreeuwen, het minst te bieden hebben.
                  Hier ooit zelf meegemaakt : ik werd voor pervert, en alles dat lelijk was uitgescholden; mijn foto's waren te walgelijk voor woorden.
                  Het is inderdaad wel slikken.

                  Maar als je dan ziet van wie de berichten komen, is het uw tijd echt niet waard. Uiteindelijk dan een foto gezien van de gefrustreerde puber in kwestie en ik lachte mij een kriek : één van de slechtste foto's die ik hier al had gezien. Zo zie je maar.

                  Ze zijn het echt niet waard, Lieven & Marijke. Laat uw fun er niet door verpesten. Ze zijn toch binnen de kortste keren weer weg want ze hebben niets te bieden.

                  Even herbronnen, en we zien jullie hier graag terug wanneer jullie er terug zin in hebben.
                  Last edited by PSG; 29 september 2007, 00:43.

                  Comment


                  • #54
                    Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                    Ik zie geen foto's...........?????????????????

                    Een select clubje, die mekaar goed kennen, zekers?

                    Zielig

                    Comment


                    • #55
                      Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                      Oorspronkelijk geplaatst door pagigoli Bekijk bericht
                      Ik zie geen foto's...........?????????????????

                      Een select clubje, die mekaar goed kennen, zekers?

                      Zielig
                      Maar enfin, lees de reacties door. Dan zal je begrijpen waarom ze weg zijn. Ik heb ze ook niet gezien. Je zou voor minder ze weghalen.
                      Groetjes Steco

                      Comment


                      • #56
                        Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                        Oorspronkelijk geplaatst door kimi Bekijk bericht
                        Wat een gedoe zeg! ‘Niet voor gevoelige kijkers’ is de ondertitel blijkbaar geldt deze dus niet voor de fotograaf en het model zelf.
                        Daar kan ik mij bij aansluiten.
                        De foto's kan ik niet beoordelen omdat ze niet meer te zien zijn.
                        De teneur van vele hier geplaatste berichten is "diegenen die lompe kritiek geven op foto en/of model zijn nieuwkomers die nog niets bewezen hebben".
                        Allicht zal iemand met ervaring die weet wat de moeilijkheden zijn bij het maken van een goede foto meer respect hebben voor de fotograaf die deze moeilijkheden weet te overwinnen, zelfs als het resultaat geen foto is die "aangenaam is om naar te kijken". En daar komen we meteen op het gevoelige punt van "Is dat wat op de foto te zien is aangenaam om naar te kijken?". Blijkbaar vinden sommige mensen hier dat dit niet ter zake is, maar dan komen we natuurlijk bij de moeilijke vraag wat dan wél ter zake doet. Ik bedoel hiermee: een foto kan technisch perfect zijn, maar als die overigens niet aangenaam is om naar te kijken waartoe dient die techniek dan? Als men bvb met behulp van fototechniek van mij een foto zou kunnen maken die aangenaam is om naar te kijken, dat zou pas een prestatie zijn .
                        Maar goed, ik merk dat ik afwijk. Wat ik, als nieuwkomer (ong. 2 jaar), eigenlijk wil zeggen is:
                        1) het is niet omdat men zelf nog geen uitstekende foto's gemaakt/gepubliceerd heeft dat men geen mening kan hebben over foto's van anderen;
                        2) het is niet omdat men zelf uitstekende foto's gemaakt heeft dat men noodzakelijkerwijs een goed oordeel kan vellen over andermans foto's, je weet wel "de coloribus et de gustibus ...";
                        3) het is niet omdat men zelf uitstekende foto's gemaakt heeft dat men noodzakelijkerwijs respectvol blijft in gegeven commentaar (ik wil geen namen noemen, maar er zijn hier op BD voldoende voorbeelden);
                        4) ongeacht de hoeveelheid ervaring van een beoordelaar is het NOOIT verantwoord fotograaf of model te beledigen en kan/moet m.i. de MOD in flagrante gevallen ingrijpen;
                        5) als men vindt dat de kleur van een kledingstuk helemaal niet past bij de kleur van het gebruikte lipstick mag men dat zeggen en dat is geen belediging, m.a.w. fotograaf en model moeten nu ook niet elke kritiek als een persoonlijke belediging gaan opvatten!
                        6) als ancien-BDers heimwee hebben naar de minder bevolkte periodes van BD is dat enerzijds goed te begrijpen maar anderzijds weinig zinvol om mee bezig te zijn, men kan toch niet terug.

                        Na deze litanie nog een uitsmijter: ik heb nog nooit met een "echt" model gewerkt (enkel vriendenkring) omdat ik vind dat ik voorlopig onvoldoende fotografisch talent en/of kennis heb en dus niet de tijd van modellen wil verprutsen, dat wil dus niet zeggen dat ik "aan geen model" kan geraken ...

                        mvg

                        Luc
                        Last edited by LucasBols; 28 september 2007, 23:05. Reden: nummering fout
                        Als er wind is, droogt de was.

                        Comment


                        • #57
                          Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                          Oorspronkelijk geplaatst door PSG Bekijk bericht
                          . Mensen (en vooral dan nieuwkomers in het genre) helpen daarentegen vraagt heel wat skills en Lieven is daar één van de beste voorbeelden van.
                          Ik wil daar als beginneling (of niet-erg-getalenteerde) aan toevoegen dat ik al veel geleerd heb uit Lievens posts,zonder dat allemaal in de praktijk te kunnen brengen.Hij slooft zich soms letterlijk uit.
                          Misschien ook daardoor dat zijn frustratie nu des te groter is:wanneer je te goed wil zijn verwacht je daar in feite ook erkentelijkheid voor en wanneer die er niet komt,steiger je ontzettend en bestaat het gevaar dat je je afsluit.
                          Lieven,voor de toekomst:blijf goeie dingen maken(je bent een heel interessant fotograaf,je probeert veel dingen,je bent niet te beroerd om het te posten en héél veel maar dan ook héél veel uitleg te geven),sloof je wat minder uit en geef enkel reacties op opvattingen of menigen die onderbouwd zijn én vooral blijf posten.Ik wil nog graag veel leren.

                          Comment


                          • #58
                            Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                            Dit is een gedegen tussenkomst, Mr Bols. Kon hiermee het incident maar als gesloten beschouwd worden.
                            "Just do it !"

                            http://jr52.be/index.html

                            Comment


                            • #59
                              Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                              Ik heb heel dit draadje eens doorgenomen en als ik het dus goed begrijp is er een rel over het feit dat
                              1. niet iedereen je foto's on-waar-schijn-lijk goed vindt en dat ook durft zeggen (Sorry, ik had ze hiervoor ook al eens gezien en heb er geen commentaar op gegeven omdat ze mij gewoon totaal niet aanspreken. So what? Er zullen er hier wel genoeg meelezen die mijn foto's ook maar flauwe zever vinden. Nogmaals: so what?);
                              2. 1 (één) iemand die o.a. aangaf dat hij je model (en vriendin?) qua visuele capaciteiten maar zo-zo vond . Weliswaar op een IETS grovere manier, maar dat heeft hij dan later ook toegegeven én er zich voor verontschuldigd;
                              3. 1 (één) iemand die de foto's platvloers vond. Het had inderdaad een hoog P-Magazine-gehalte, maar het was ook nog een heel eind verwijderd van harde porno, nietwaar? Iedereen heeft op dat gebied zijn eigen grenzen, en die van de criticus in kwestie lagen duidelijk een stuk lager dan die van jou. Moesten zo'n opmerkingen aan mij gericht worden, denk ik eens "seut" of "kwezel", en laat vervolgens de wereld verder draaien...

                              Dus ofwel zijn hier behoorlijk wat ongemanierde commentaren verwijderd, ofwel zitten er hier een aantal overbeschermde kakkenestjes tussen. In het eerste geval kan ik sommige comments héél goed begrijpen, in het tweede, euh, langs geen kanten.
                              Last edited by Larah&Bo; 28 september 2007, 23:37.

                              Comment


                              • #60
                                Re: De jacht op .... ( niet voor gevoelige kijkers )

                                Dus ofwel zijn hier behoorlijk wat ongemanierde commentaren verwijderd, ofwel zitten er hier een aantal overbeschermde kakkenestjes tussen. In het eerste geval kan ik sommige comments héél goed begrijpen, in het tweede, euh, langs geen kanten.
                                Nope, geen enkele commentaar is de doofpot ingegaan volgens mij... hetgeen het torenhoog gesteiger des te onbegrijpelijker maakt natuurlijk.

                                Comment

                                Working...
                                X