Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Op 22 februari 2025 bezoekt Belgiumdigital enkele iconische locaties in Gent. Meer informatie HIER!
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
Ik snap niks van die meervoudige belichtingen. Zag het ook al bij anderen, maar ik lijk achter te lopen
Wel de moeite om ook eens uit te proberen. Vooral met een resultaat als dit.
Ik snap niks van die meervoudige belichtingen. Zag het ook al bij anderen, maar ik lijk achter te lopen
Wel de moeite om ook eens uit te proberen. Vooral met een resultaat als dit.
Weet ook niet hoe dat werkt,
maar ik vind het PRACHTIG werk
GROETJES ROSIE
Door te fotograferen ben ik anders gaan zien
panasonic DMC FZ200+DMW-LG 55
Bedankt voor jullie fijne reacties.
Meervoudige belichting is mij gaan interesseren toen ik de mooie beelden van Ingrid Vekemans, gemaakt met deze techniek onder ogen kreeg. Tijdens een persoonlijke workshop heeft ze mij oa die techniek uit de doeken gedaan.
Eerste vereiste is natuurlijk dat je in het bezit bent van een camera die deze functie ondersteunt.
Bij Canon heet deze functie 'meerdere opnames'. Te vinden onder het menu van je camera. Het principe is vrij simpel; je maakt een beeld en vlak daarna maak je een tweede beeld. De camera voegt deze 2 beelden samen. Je kan zo in mijn geval (Canon EOS 6D) tot 9 beelden na elkaar trekken die de camera dan samenvoegt. De ervaring leert dat je de beste resultaten verkrijgt met 2 opnames. Het fijne aan deze techniek is dat je voor elk beeld andere instellingen kan gebruiken. Bv: je eerste beeld houd je wazig en onscherp en je zoekt naar mooie kleurschakeringen of grafische motieven. Het tweede beeld gebruik je om je hoofdonderwerp weer te geven. Het resultaat is door de band genomen een dromerig en wazig beeld met toch de vereiste scherpte van je hoofdonderwerp. Het is een kwestie van veel oefenen en experimenteren en toeval kan ook zeker een rol spelen. Eens van deze techniek geproefd, werkt het de creativiteit in de hand en levert het steevast verrassende beelden op.
Het mooie aan deze techniek is dat de mogelijkheden schier oneindig zijn en dat elk beeld quasi uniek is.
Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.
@ mpke : ik kan je spijtig genoeg niet aan een tutorial helpen. Heb er tot nog toe geen geraadpleegd. Moet ongetwijfeld op het www te vinden zijn.
Comment