Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Neen Martine , als ik eerlijk moet zijn ziet de taart er niet smakelijk uit. Veel te fletse kleuren met een kleurzweem. Probeer ook perfect symmetrisch te kadreren met zo weinig
mogelijk rommel aan de zijkant die deze symmetrie kan bederven.
Neen Martine , als ik eerlijk moet zijn ziet de taart er niet smakelijk uit. Veel te fletse kleuren met een kleurzweem. Probeer ook perfect symmetrisch te kadreren met zo weinig
mogelijk rommel aan de zijkant die deze symmetrie kan bederven.
bedankt Wim voor de feedback. Een paar vraagjes. Hoe doe ik een kleurzweem weg of hoe voorkom ik dat?
Het kadreren ging volgens mij niet beter, want als ik de crop groter maakte, dan stond er nog meer storende rommel op en kleiner, dan vielen er stukjes van de "niet smakelijke" taart.
grtjes,
Martine.
... Hoe doe ik een kleurzweem weg of hoe voorkom ik dat? ...
Ik volg Wim in zijn mening. De witbalans aanpassen zou al een stap in de goede richting zijn. En onder het motto 'Less is more', is het bij deze foto niet verkeerd om wat meer te croppen.
Ik volg Wim in zijn mening. De witbalans aanpassen zou al een stap in de goede richting zijn. En onder het motto 'Less is more', is het bij deze foto niet verkeerd om wat meer te croppen.
even geprobeerd om deze raad op te volgen. Is dit een stap in de goede richting? of een stap te ver?
De crop gaat de juiste richting uit, maar de kleur...
Als ik het goed voor heb is dit het binnenste van een klaproos en heb je een roodachtige zweem over je foto gekregen omdat de rode blaadjes van de bloem fungeren als een rode reflector met dit resultaat als gevolg. Ga nog eens kijken naar de bloem zoals ze er in het echt uit ziet zou ik zeggen en vergelijk de kleuren met die van jou foto. Het gele randje
is bij jou bewerking nauwelijks te herkennen als geel. Om zo'n kleurzweem achteraf nog
op een kwalitatieve manier weg te kunnen werken moet je zeker werken in RAW.
Comment