Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vlees

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Vlees

    Vrienden van ons vroegen of ik eens foto´s wou nemen in hun bedrijf. Eindelijk was het dan zover en betrad ik de (voor mij nog onbekende) wereld der vleesverwerking. Ik ben enorm geschrokken van de snelheid waarmee ze daar te werk gaan, amaai!Ik vond het een leerrijke ervaring en ik hoop dat jullie het ook een leuk fotoverhaal vinden.

    (1) Overzichtsbeeld


    Het betere snijwerk:
    (2)


    (3)


    (4)


    (5) De enige vrouw op de werkvloer:


    (6) Een klein experimentje met beweging:


    (7) De machine voor het vacuüm verpakken:
    Last edited by Blackletterday; 20 februari 2009, 09:03.
    http://blackletterday.wordpress.com

  • #2
    Re: Vlees

    Beslist goed bedoeld maar komt niet smaakvol over.
    Er ligt als het ware een sluier over het geheel en de beelden zijn absoluut niet scherp en onzorgvuldig opgemaakt. Het experiment met beweging zou ik pas uitvoeren als ik met de standaard opname al beter resultaat zou geboekt hebben. Ik ken de Exif gegevens niet en heb geen weet van de bestaande belichtingscondities, maar dit is een zeer delikaat onderwerp, waarbij de vleeswaren en de werkomstandigheden appetijtelijk moeten overkomen. Dat ontbreekt hier totaal en is geen publiciteit voor de onderneming.
    Als je dergelijke opdracht krijgt verdient het aanbeveling eerst de omstandigheden te gaan bestuderen en dan met de aangepaste materialen de reportage te verwezenlijken.
    Ik kan je enkel de raad geven niet bij de pakken te blijven zitten maar een vernieuwde en aangepaste poging uit te voeren.

    Henri
    lidnummer: BD0435BE

    Comment


    • #3
      Re: Vlees

      Ik volg hier in de mening van Kodachrome.

      Nog even ekele tip's:
      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
      Overzichtsbeeld, Het betere snijwerk, De enige vrouw op de werkvloer, Een klein experimentje met beweging, De machine voor het vacuüm verpakken,
      De verduidelijkingen in tekstvorm zijn niet nodig, de foto's vertellen het verhaal.
      Na de korte inleiding waarbij je de situatie schetst moet je veen tekst meer gebruiken.
      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
      (1) Overzichtsbeeld
      Het is een foto die al heel veel informatie bevat, te veel zodat het niet echt boeiend meer is om de volgende reeks te bekijken. Als opener in de reeks niet juist gekozen dus.
      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
      Het betere snijwerk:
      De enige vrouw op de werkvloer:
      Hier laat je niet echt het snijwerk zien, maar eerder de mensen die aan het werk zijn.
      Deze staan dan door hun activiteit niet goed op de foto. Je zou bijvoorbeeld de mensen kunnen vragen hun actie even te stoppen en even te poseren (wel op de plek waar ze bezig zijn, in hun omeving en met de atributen). Dat geeft dan een totaal ander beeld, dat geeft terug iets meer menselijks aan de reportage.

      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
      (6) Een klein experimentje met beweging:
      Dit experiment is behoorlijk geslaagd wat betreft de sluitertijd en beweging, als je een iets ander camerastandpunt zou innemen zou ht nog beter worden. Het heeft iets "modern times".
      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
      (7) De machine voor het vacuüm verpakken:
      Hier vind ik de machine niet genoeg uit komen, de mensen en de achtergrond leidt te veel af.
      Vriendelijke groeten,Raf

      www.rafvandenbogaert.be

      Comment


      • #4
        Re: Vlees

        Oorspronkelijk geplaatst door kodachrome Bekijk bericht
        Beslist goed bedoeld maar komt niet smaakvol over.
        Er ligt als het ware een sluier over het geheel en de beelden zijn absoluut niet scherp en onzorgvuldig opgemaakt. Het experiment met beweging zou ik pas uitvoeren als ik met de standaard opname al beter resultaat zou geboekt hebben. Ik ken de Exif gegevens niet en heb geen weet van de bestaande belichtingscondities, maar dit is een zeer delikaat onderwerp, waarbij de vleeswaren en de werkomstandigheden appetijtelijk moeten overkomen. Dat ontbreekt hier totaal en is geen publiciteit voor de onderneming.
        Als je dergelijke opdracht krijgt verdient het aanbeveling eerst de omstandigheden te gaan bestuderen en dan met de aangepaste materialen de reportage te verwezenlijken.
        Ik kan je enkel de raad geven niet bij de pakken te blijven zitten maar een vernieuwde en aangepaste poging uit te voeren.

        Henri
        tja.......helemaal mee eens hoor.
        grt,bouk.
        wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
        http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
        https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

        Comment


        • #5
          Re: Vlees

          Propaganda voor vegetariërs?

          Ik vindt het een leuk reportage gehalte hebben maar ik zou het niet als reclame voor het bedrijf gebruiken.
          Zoals al eerder vermeld is niet alles even scherp maar ik vindt er toch enkele leuke composities tussen zitten.
          Misschien nog eens proberen?

          Comment


          • #6
            Re: Vlees

            Een gedroomde locatie voor reportagefotografen. Hier zat inderdaad meer in mocht de afwerking iets beter zijn. Geen nood, uit dergelijke ervaringen kun je veel leren voor de toekomst.
            Kies voor iets betere standpunten en werk meer met de scherptediepte zodat je storende en drukke achtergronden elimineert.
            Toch heb ik genoten, al is het maar omdat je zelden een blik achter deze schermen krijgt.
            SITE: http://www.xraypictures.be
            FOTOBLOG: http://xraypictures.wordpress.com

            Comment


            • #7
              Re: Vlees

              Mooie eerste overzichtsfoto.
              Vier is ook een mooie actiefoto.
              Zeer goede kleurbalans voor waarschijnlijk niet zo gemakkelijke lichtomstandigheden.

              Comment


              • #8
                Re: Vlees

                Dank je wel voor de reacties iedereen.

                Het was geen makkelijke opdracht en ik wist ook op voorhand niet waaraan ik me moest verwachten aangezien ik nog nooit in zo´n bedrijf geweest was. Lichtomstandigheden waren allesbehalve perfect en dan nog eens het feit dat ze zo snel werken. Ik heb hen gewoon laten werken, vond het nogal ongepast om hen even te storen en te zeggen van "poseer nu eens". Indien de baas mij dat gezegd had van "seg ik wil enkele geposeerde foto´s, stoor die mannen maar", dan was het anders geweest. Ze wou gewoon een impressie van de werkvloer. Ik was zelf tevreden over enkele closere beelden in de reeks.

                Het enige waar ik me een beetje aan stoor is de opmerking dat het vlees niet appetijtelijk oogt. Dat is gewoon de manier hoe je vlees eruitziet voor het op je bord belandt, hoor. Maar misschien nog interessant om te vragen en om eventueel nog aan te passen, in welke mate komen de vleeswaren niet appetijtelijk over? Is het iets specifiek dat je daaraan stoort? Kwestie van daarop te letten.

                Misschien nog interessant om mee te geven. Dit bedrijf specialiseert zich voornamelijk in vlees dat verder gaat naar de industrie. Toch nog een verschil met een bedrijf dat aan slagers levert.
                Soit, ik ben een ervaring rijker en ben blij dat ik alles eens gezien heb. Bij het bedrijf zelf waren ze tevreden, dus dat is leuk.
                http://blackletterday.wordpress.com

                Comment


                • #9
                  Re: Vlees

                  Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
                  Dank je wel voor de reacties iedereen.

                  Het was geen makkelijke opdracht en ik wist ook op voorhand niet waaraan ik me moest verwachten aangezien ik nog nooit in zo´n bedrijf geweest was. Lichtomstandigheden waren allesbehalve perfect en dan nog eens het feit dat ze zo snel werken. Ik heb hen gewoon laten werken, vond het nogal ongepast om hen even te storen en te zeggen van "poseer nu eens". Indien de baas mij dat gezegd had van "seg ik wil enkele geposeerde foto´s, stoor die mannen maar", dan was het anders geweest. Ze wou gewoon een impressie van de werkvloer. Ik was zelf tevreden over enkele closere beelden in de reeks.

                  Het enige waar ik me een beetje aan stoor is de opmerking dat het vlees niet appetijtelijk oogt. Dat is gewoon de manier hoe je vlees eruitziet voor het op je bord belandt, hoor. Maar misschien nog interessant om te vragen en om eventueel nog aan te passen, in welke mate komen de vleeswaren niet appetijtelijk over? Is het iets specifiek dat je daaraan stoort? Kwestie van daarop te letten.

                  Misschien nog interessant om mee te geven. Dit bedrijf specialiseert zich voornamelijk in vlees dat verder gaat naar de industrie. Toch nog een verschil met een bedrijf dat aan slagers levert.
                  Soit, ik ben een ervaring rijker en ben blij dat ik alles eens gezien heb. Bij het bedrijf zelf waren ze tevreden, dus dat is leuk.
                  Begrijp me niet verkeerd. Ik wil geen afbreuk doen aan je reportage maar voor ons ,leken ,komen de vleeswaren eerder dof over. Wees gerust: het is een hele karwei om vleeswaren en andere gerechten smakelijk en vol pit over te laten komen.
                  Mijn opmerkingen waren eerder positief bedoeld in het gaval je in de toekomst voor dergelijke opdrachten komt te staan. Je hebt beslist de ondertoon van mijn opmerkingen gevat want je hebt de foto waar de snijder zonder haarbescherming werkte reeds uit de serie verwijderd.
                  Nog veel succes. Ervaring is de beste leerschool.

                  Henri
                  lidnummer: BD0435BE

                  Comment


                  • #10
                    Re: Vlees

                    Oorspronkelijk geplaatst door kodachrome Bekijk bericht
                    BJe hebt beslist de ondertoon van mijn opmerkingen gevat want je hebt de foto waar de snijder zonder haarbescherming werkte reeds uit de serie verwijderd.
                    Ik ben heel blij met je advies en hoe meer mensen iets opmerken, hoe meer ik kan leren.
                    Maar alleen deze opmerking klopt niet want het zijn nog steeds de originele foto´s die hier staan. Het enige dat aangepast is, is de naam van het bedrijf. Ik ben nog eens gaan kijken naar de reeks die hier op de pc staat en ik zie nergens een foto waarop iemand zonder haarbescherming werkt. Zelfs ik liep daar rond in witte kiel, blauwe overtrekschoentjes en wit haarnetje en moest alles grondig laten checken en doen. Zelfs op voorhand een hele checklist invullen.
                    http://blackletterday.wordpress.com

                    Comment


                    • #11
                      Re: Vlees

                      Oorspronkelijk geplaatst door Blackletterday Bekijk bericht
                      Ik ben nog eens gaan kijken naar de reeks die hier op de pc staat en ik zie nergens een foto waarop iemand zonder haarbescherming werkt
                      Sorry als ik mij vergis, maar dacht dat in originele posting man van nrs 3 en 4 ook nog eens zonder haarbescherming te zien was.

                      Henri
                      lidnummer: BD0435BE

                      Comment


                      • #12
                        Re: Vlees

                        Ik kwam vroeger beroepshalve wekelijks in slachthuizen en vleesversnijderijen, de foto's ademen perfect het sfeertje uit dat er hangt... prima.

                        Meestal zijn de lichtomstandigheden er heel slecht/moeilijk. Ik vind dat de foto's heel redelijk zijn.

                        Die mensen werken inderdaad verschrikkelijk snel, ik heb me laten wijsmaken dat veel versnijploegen per kg versneden vlees betaald worden. Sneller werken = meer geld.
                        Mij mogen ze na een halfuurke afvoeren als ik aan zo'n tempo zo'n werk moet doen. Ik heb respect gekregen voor de mannen met de overontwikkelde onderarmen die dagelijks minstens 8 uur vlees staan te versnijden bij 4°C.
                        Daar staan we vaak niet bij stil als het biefstuk op ons bord ligt...als 't vlees maar mals is.

                        nayy

                        Comment

                        Working...
                        X