Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

zeetong met geglaceerd vanillespek

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • zeetong met geglaceerd vanillespek

    de laatste foto van eten voor deze week,
    beloofd

    Zeetong met geglaceerd vanillespek, een saus vierge van citroen en scheermessen
    met een streepjs Duvelse tomatencoulis, en een trio van aardappelstamppotjes


    Dit zijn weer foto's genomen tijdens het service, dus het moest snel gebeuren want dit bord was voor een klant.
    Getrokken zonder extra verlichting enzo, gewoon met de keukenverlichting.
    Nu (4 jaar later ) zou ik een bord extra maken voor de foto, en meer zorg besteden aan het dresseren, de belichting en met statief werken



    weeral met m'n vroegere Konica Minolta Dimage Z20 genomen
    f/3.2
    1/30
    iso-160

    of deze?



    Deze foto's gebruik ik om bij de recepten te voegen van m'n kookboek (voor het werk)


    morgen gaan we weer op reis (Canterbury)



    ik probeer...
    mijn Fijsboecq en mijn flickr

  • #2
    Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

    ik lust geen vis maar zou toch wel eens willen proeven.

    Comment


    • #3
      Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

      Vind het geen slechte opnamen maar om in een kookboek te plaatsen zouden ze scherp mogen zijn van voor tot achter. Mijn idee.
      Het is effectiever tijd te investeren in het maken van een goede foto dan in het digitaal nabewerken van een slechte.

      Comment


      • #4
        Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

        Oorspronkelijk geplaatst door HEYLO Bekijk bericht
        Vind het geen slechte opnamen maar om in een kookboek te plaatsen zouden ze scherp mogen zijn van voor tot achter. Mijn idee.
        dat dacht ik ook eerst,
        maar blijkbaar is dat nu anders
        ("vroeger" moesten de borden er ook volledig op staan)
        en kookboek is een groot woord hoor
        't zijn gewoon mijn eigen recepten
        en recepten die ik her en der verzameld heb (sedert 1985! ben ik ze beginnen bijhouden)
        en aangepast heb aan mijn eigen inzicht en smaak (dus veel met bier ipv wijn)

        enne

        @ Dabbertjedab: je bent de eerste niet hoor die ik leren vis eten heb (mijzelf incluis). De tijd van de stinkende schoolmaaltijdvis is voorbij!!!!!
        ik probeer...
        mijn Fijsboecq en mijn flickr

        Comment


        • #5
          Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

          Oorspronkelijk geplaatst door noenkelMi Bekijk bericht
          dat dacht ik ook eerst,
          maar blijkbaar is dat nu anders
          ("vroeger" moesten de borden er ook volledig op staan)
          tja..maar meer algehele scherpte zou toch wel mogen.
          grt,bouk.
          wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
          http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
          https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

          Comment


          • #6
            Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

            Niet mijn ding maar ik volg Bouk, het bord hoeft er niet volledig op te staan, maar het deel dat erop staat moet wel volledig scherp zijn.
            Photography is an art of observation.

            Comment


            • #7
              Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

              mja, dacht ik vroeger ook.
              Ik wil me zeker niet vergelijken met prof-fotografen (heb er de kennis noch materiaal voor - 'k heb zelfs nog geen flitser )
              maar ik heb honderden kookboeken en -tijdschriften.
              En de meeste foto's van de laatste jaren zijn ook met beperkte scherptediepte hoor.
              ik probeer...
              mijn Fijsboecq en mijn flickr

              Comment


              • #8
                Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                Als de info in je handtekening klopt dan zou ik toch eens proberen dergelijke foto's te maken met je 50mm. Denk dat deze er beter gaan uitkomen.
                Het is effectiever tijd te investeren in het maken van een goede foto dan in het digitaal nabewerken van een slechte.

                Comment


                • #9
                  Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                  Oorspronkelijk geplaatst door HEYLO Bekijk bericht
                  Als de info in je handtekening klopt dan zou ik toch eens proberen dergelijke foto's te maken met je 50mm. Denk dat deze er beter gaan uitkomen.
                  toen had ik mijn handtekening nog niet
                  ik werkte nog met m'n Konica Minolta Dimage Z20
                  ik probeer...
                  mijn Fijsboecq en mijn flickr

                  Comment


                  • #10
                    Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                    Oorspronkelijk geplaatst door noenkelMi Bekijk bericht
                    ..........
                    maar ik heb honderden kookboeken en -tijdschriften.
                    En de meeste foto's van de laatste jaren zijn ook met beperkte scherptediepte hoor.
                    OK.....maar dan ligt er "waarschijnlijk" niet zo veel op het bord.
                    grt,bouk.
                    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
                    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

                    Comment


                    • #11
                      Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                      Ik zou niet weten welke van de 2 ik zou moeten kiezen. Ik volg je in ieder geval wel, dat men bij foto's van gerechten tegenwoordig een beperkte DOF gebruikt. Ik vind dat trouwens ook heel mooi zo.
                      Facebook & http://www.nelemispelonphotography.be/

                      Comment


                      • #12
                        Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                        Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
                        OK.....maar dan ligt er "waarschijnlijk" niet zo veel op het bord.
                        grt,bouk.
                        idd,
                        maar 't is voor 't leger hé
                        die mannen moet WERKEN! En dus veel eten
                        ik probeer...
                        mijn Fijsboecq en mijn flickr

                        Comment


                        • #13
                          Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                          Oorspronkelijk geplaatst door noenkelMi Bekijk bericht
                          idd,
                          maar 't is voor 't leger hé
                          hier aten wij uit:

                          grt,bouk.
                          wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
                          http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
                          https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

                          Comment


                          • #14
                            Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                            Ziet er toch verdomd lekker uit

                            greetz
                            Cheeta
                            Light travels faster than sound. This is why some people appear bright, until you hear them speak.
                            flickr

                            Comment


                            • #15
                              Re: zeetong met geglaceerd vanillespek

                              Die mannen int leger hebben blijkbaar sjance met u als kok. Zeer mooie presentatie op het bord. Voedsel voor de maag en de ogen!
                              Heb vroeger vele lelijkere dingen moeten uitdragen (12 jaar kelner geweest...)

                              Mvg,
                              Kenneth
                              If today was perfect, there would be no need for tomorrow.

                              Comment

                              Working...
                              X