Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
VZW-leden: Je vindt hier de uitnodiging voor de (online) Algemene Vergadering op 28 december 2024.
Er kunnen nu ook servo's gestuurd worden zodat het maken van een val mogelijk is.
Hiermee kunnen objecten losgelaten worden om in het water te laten vallen.
Super !
Is me wel niet geheel duidelijk welk stuurbordje je nu eigenlijk gebruikt, waar te koop, hoe programmeren ... ?
Je kan ook es proberen met meer viskeuze vloeistoffen (olie..., vermoedelijk is dat de verkeerde richting...) of net minder (vb petroleum), of je moet je water verwarmen...
Resultaten zijn in elk geval schitterend! Proficiat!
"I never worry about the future. It comes soon enough." (Albert Einstein)
Het bordje dat gebruikt wordt is het Arduino Leonardo bordje. Google maar eens op arduino. Je vindt deze bordjes op ebay, Honkong voor weinig geld.
Het programmeren gebeurd via de software van Arduino. Dit is een programmeertaal gebaseerd op C.
Nou dit is nu eens echt interresant. Deze thread ga ik zeker volgen. Kben als eens even gaan google'n voor die arduino, en heb een vriend aangesproken om me te helpen. Hij is recentelijk gestart met een cursus elektronica, en zit zo en project ook wel zitten...
Bedankt dat je dit wil delen!
E.e.a. is me nog niet helemaal duidelijk zoals connectie van de camera/flits aan jouw "toestel", zal dat proberen uitvlooien maar zal nog wat tijd over gaan vrees ik.
Hoedanook chique dat je dit deelt! Merci.
Luc
"I never worry about the future. It comes soon enough." (Albert Einstein)
Even kort voor diegenen die interesse hebben voor arduino in combinatie met fotografie:
Google op arduino + high speed photography - je gaat wat mogen lezen. Begin eenvoudig. Bekijk projecten zoals camera axe en photoduino - en veel zal u sneller duidelijker worden. Er staan ook eenvoudigere voorbeelden on-line met hardware-schema's en code.
Op zich kan je uit heel veel voorbeelden stukken code lenen - en zo je camera gaan aansluiten. De ene kan via IR, en anders via de remote-kabel-ingangen - hier is ook weer het internet uw beste vriend - vaak volstaan van die chinese kabeltjes, of een IR-led (en wat lib's die je via google kan vinden)...
Een microcontroller programmeren wordt een stuk eenvoudiger door heel die omgeving. Er zijn er die later die omgeving die arduino biedt laten voor wat het is en op de microcontroller zelf gaan schrijven. Dat is efficienter maar wat meer werk.
Wie een klein beetje programmeer-ervaring heeft kan snel met de arduino aan de slag (werkt op linux,windows en apple-toestanden - wel geschreven in java).
Er bestaan zowel voor arduino als raspberry pi veel add-ons die u het werk wat eenvoudiger kunnen maken - gewoon opprikken - docs nalezen, library's laden, en experimenteren.
Comment