Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hoe chocolade fotograferen?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Hoe chocolade fotograferen?

    Hallo,

    Mij is gevraagd om chocolade, pralines,... te fotograferen van een chocolatier, om op de website te plaatsen en eventueel voor publicatie.
    Ik heb al extra verlichting, maar het zal niet lang duren of de chocolade begint te smelten natuurlijk onder die verlichting

    Dus enige tips ivm verlichting? Materiaal? Macrolens?

    Alvast bedankt
    ...Nikon D70S, Nikon D300, hoop glaswerk, flitsje...

    http://www.esveaa.be

  • #2
    Re: Hoe chocolade fotograferen?

    Je moet niet met bouwlampen komen aandraven he, der is nog ander licht dat geen warmte geeft, zoals een TL buis met de juiste ballast geeft een zeer mooi licht en geen warmte. Op natuurlijk daglicht uit een raam, of flitslicht als je het kan doseren. Om gemakkelijk te werken zal een continue licht wel beter zijn.

    Punt twee een praline schiet niet op ne loop, dus kan je gerust met een trage sluitersnelheid werken uiteraard van op statief.

    Ik zou het opnemen met een 100mm Macrolens.

    Doe de nodige testen en trek je conclusie's

    MVG, Jeff
    Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

    Comment


    • #3
      Re: Hoe chocolade fotograferen?

      Nodig een model uit met een donkere huidskleur ( zwart ).
      Rol uw zwarte achtergrond af in de studio.
      Leg haar 3 meter van de achtergrond.
      Plaats achter het model een flitser in tegenlicht op haar buik ( redelijk dicht en laag gaan ).
      Leg een paar pralines op haar buik.
      Maak een tangbelichting om die pralines te belichten de voorkant van de pralinen belicht je met een reflectiescherm.
      Zorg ervoor dat je die pralinen zodanig zet dat je op iedere praline een reflectie ziet van uw softboxen ( tangbelichting )...
      Je kan ook nog het model haar buik een beetje invrijven met babyolie om een zijdeglans te bekomen met die softboxen er op.

      je zal dan eigenlijk een soort lowkey krijgen.
      Zuig er dan nog in photoshop zoveel mogelijk kleur uit.
      Daarna druk je de schaduw een beetje door met een zeer grote zachte borstel . En gooi je er een goudkleurige lege laag over waavan je dan de blending model op soft licht ( kan ook zijn dat je met een andere een beter effect zal hebben, maar dat moet je maar eens proberen ) en speel je met de dekking.
      mask layer er op en zwart kleuren met een gorte borstel wat weg moet...

      Ik geef u garantie dat die mens kontent zal zijn
      Mijn fotosite ??? www.lievenlens.be of www.lieven-lens.be

      Comment


      • #4
        Re: Hoe chocolade fotograferen?

        Oorspronkelijk geplaatst door lieven lens Bekijk bericht
        Nodig een model uit met een donkere huidskleur ( zwart ).
        ...
        Leg haar 3 meter van de achtergrond.
        ...
        Leg een paar pralines op haar buik.
        ...
        Je kan ook nog het model haar buik een beetje invrijven met babyolie om een zijdeglans te bekomen met die softboxen er op.
        Lieven toch... jij zou toch ook elke kans grijpen om modellekes in hun blote (buik) te fotograferen en ze te mogen inwrijven hé

        Lijkt me wel een benadering die ik wel eens wil uitgewerkt zien!

        groeten,
        Kristof

        Comment


        • #5
          Re: Hoe chocolade fotograferen?

          Oorspronkelijk geplaatst door kmeirlaen Bekijk bericht
          Lieven toch... jij zou toch ook elke kans grijpen om modellekes in hun blote (buik) te fotograferen en ze te mogen inwrijven hé

          Lijkt me wel een benadering die ik wel eens wil uitgewerkt zien!

          groeten,
          Kristof
          Geef toe ...
          He tzou wel de max zijn he
          Mijn fotosite ??? www.lievenlens.be of www.lieven-lens.be

          Comment


          • #6
            Re: Hoe chocolade fotograferen?

            Nog een extra nuttige tip:
            als je de chocolade/pralines heel close wenst te fotograferen, raak de chocolade dan niet met je blote handen aan en behandel de producten met 'fluwelen handschoenen', want je ziet zéér snel de minste aanraking of beschadiging (met heel wat retouchewerk tot gevolg).
            Succes.
            Guy
            www.guydewestelinckfotografie.be

            Comment


            • #7
              Re: Hoe chocolade fotograferen?

              Bedankt voor de info!

              @Lieven Lens: het idee is wel goed, maar ik heb nog geen studio, geen softboxen en dergelijke
              Maar in de toekomst zal ik zeker aan denken
              ...Nikon D70S, Nikon D300, hoop glaswerk, flitsje...

              http://www.esveaa.be

              Comment


              • #8
                Re: Hoe chocolade fotograferen?

                Snel werken is de boodschap, en een goede voorbereiding. Kunstlicht hoeft niet, bv in volgende "challenge" van een tijdje geleden heb ik gewoon avondzonlicht gebruikt (zie 1st place ).

                http://www.pbase.com/mtf_foto_studie...chocolate_comp
                Panasonic FZ-1000 - Nikon D7000 - Tamron 17-50 DiII - Tokina 11-16 - Nikkor 70-300 VR - Nikkor 50 1.8 - SB-800 - http://pbase.com/alain_db
                And why do we fall, Bruce?

                Comment


                • #9
                  Re: Hoe chocolade fotograferen?

                  Bedankt Alain voor de tip!
                  ...Nikon D70S, Nikon D300, hoop glaswerk, flitsje...

                  http://www.esveaa.be

                  Comment


                  • #10
                    Re: Hoe chocolade fotograferen?

                    Oorspronkelijk geplaatst door lieven lens Bekijk bericht
                    Nodig een model uit met een donkere huidskleur ( zwart ). ...
                    Geweldig!!! DOEN!
                    Fuji Q1

                    Comment


                    • #11
                      Re: Hoe chocolade fotograferen?

                      voor deze

                      http://challenge.belgiumdigital.com/...mg_78_5438.jpg

                      is gewoon daglicht gebruikt en een kleine halogeenlamp als overhead (om het geheel een iets warmere kleur te geven)

                      deze is genomen met een Canon 17 - 40 L 1:4 lens, uiteraard met statief
                      Last edited by Aquilon; 29 december 2007, 08:37.

                      Comment

                      Working...
                      X