Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

De mooiste plekjes in Schotland

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Schotland

    Ben er een beetje laat bij, zat in NZ toen deze topic hot was maar misschien kan ik toch nog wat bijdragen.

    De streek rond Balmoral en de rivier Dee is ook heel mooi. Wij verbleven er in het schattige dorpje Braemar. Als je trouwens van daar verder naar het Noorden reist, kom je door de Cairngorm Mountains die ook weer schitterend zijn.

    Glencoe is al verschillende keren genoemd, laat het mij ook nog eens zeggen, abslouut doen.

    Ook niet vermeld gezien EN de moeite waard is de noordelijke streek tussen Tongue en Cape Wrath.

    De eilanden Mull, Jura en Arran. Vooral de oversteek even voorbij Tarbert (kan alleen te voet) van de Westkust naar de Oostkust op Jura levert elke 500 meter fotolocaties op om duimen en vingers af te likken. Ook de tocht naar de draaikolk in het Noorden mag je dan niet missen; best MTB of 4x4 huren.

    En als je dan toch naar Isle of Skye gaat, passeer dan langs Applecross. Als je geluk hebt met het weer zijn de zonsondergangen er adembenemend.

    En verder de beklimming van de Ben Aan met zicht op Loch Katrine, de papegaaienduikers op Isle of Staffa, Eilean Donan Castle, en en en...

    Kijk voor de reis toch nog maar eens na of de overtocht naar Rosyth (bij Edinburgh) niet terug open is voor auto's want dat scheelt hem toch aardig wat in de reistijd. Dover - Glasgow is bijna een hele dag kwijt en je moet nog terug ook. Newcastle - Glasgow is als je wat vrachtverkeer op de wegen hebt bijna volle 5 uur rijden.

    Djienbe
    Als het kan ga ik er elk jaar 1 week naartoe tot aan mijn dood.
    Last edited by djienbe; 29 december 2011, 07:59.

    Comment


    • #32
      Re: Schotland

      Awel, we hebben onze vakantie besloten en ik dacht het jullie mee te delen. In de zomervakantie nemen we de boot Duinkerken-Dover, overnachten in Oxford en rijden dan door naar Loch Awe, wat in de buurt van Glencoe ligt. Dan gaan we naar de Isle of Skye. Ons huisje kijkt op de Knoydart omgeving. Dan de laatste week, gaan we naar het Loch Lomond and Trossachs National park, omdat dat ook redelijk dicht bij de steden Glasgow en Stirling ligt.

      Bedankt voor al jullie reacties!
      Twitter: @sam_lovesMJ - Flickr:samdg - Pixoto:sam
      Amateur fotograaf - Canon EOS 400D - Canon EF-S 18-55mm - Canon EF-S 55-250mm - Canon EF 50mm f/1.8

      Comment


      • #33
        Re: Schotland

        hoi Sam
        Indien je naar skye gaat neem dan zeker de overzet tussen Kylerhea en Bernera.
        heel veel mensen weten niet eens dat daar een overzet is en de weg (singletrack)er naartoe is subliem.
        Ik denk dat er ook maar een zestal auto's per keer meekunnen, maar je moet daar nooit lang wachten.T'is daar ook de kortste afstand tussen schotland en Skye.
        En als je moet wachten,geen erg,tis daar te mooi om niet moeten te wachten.
        Zoals ze hier zeggen ,er komt geen kat.
        Je vind er filmpjes van op you tube.
        In de buurt van Bernera vind je een DunTelve, Is een speciale zeer oude woning of hetgeen ervan overblijft.
        Ik vond het de moeite om eens langs te gaan en zeker niet druk omdat het ook weer niet gekend is.
        En verder vond ik ullapool (whiskywinkel,haven,witte vissershuisjes) en zeker ook Blair castle(tuin) zeer mooi. En zeker Ben Nevis niet vergeten he ik denk dat dat de hoogste top van Schotland is.
        Heb je nog vragen ? laat maar komen
        Groetjes
        Rubio

        Comment


        • #34
          Re: De mooiste plekjes in Schotland

          Sky is het einde!!!
          En zeker de Cairngorns doen,het koudste gebied van Schotand en bezoek zeker de rendieren.
          Daar ben je een hele dag bezig met je toestel die heerlijke dieren vast te leggen.


          mvg
          en goede reis.
          Fuji XT-5,Fujinon 16-80,Viltrox 23 F/1.4,fujinon 50-230
          schitterende maltwhisky op de kast

          Comment


          • #35
            Re: De mooiste plekjes in Schotland

            Skye is inderdaad super: je hebt er de overheerlijke Tallisker whisky en het super charmante Portree. Maar bovenal ontdekte ik in het Noorden van Skye één van de meest onwaarschijnlijk prachtige en hemelse vergezichten van gans Schotland: Quiraing (Cuith Rang). Het bevindt zich langs een onooglijk klein landweggetje, landinwaarts ten Oosten van Uig. Volg gewoon het bordje Staffin Bay. Een ideaal wandelgebied en mooier kan Schotland gewoon niet zijn.
            Minder glas dan vroeger, maar beter.

            Comment


            • #36
              Re: De mooiste plekjes in Schotland

              Skye, the misty Isle.....
              Het is een half leven geleden dat ik nog op Skye ben geweest (1981) maar ik herinner het me nog zéér goed. Slecht weer, jongens toch, op zoek naar the old man of Storr ben ik nog languit in het slijk gevallen en eenmaal ter plekke : niks te zien vanwege de mist.
              Bovendien hadden we toen nog een canadiennetent uit de toenmalige GB (destijds 1700 BeF) die langs geen kanten waterdicht was en allesbehalve windbestendig; we waren verplicht om plastieken zakken over de horizontale naad te binden en als het waait doe je vervolgens geen oog dicht. Eén keer had de wind zodanig aan de kletsnatte tent gerokken dat de horizontale buis (uit twee delen) uit elkaar kwam. Midden in de nacht viel de tent dus op onze kop. Naar buiten kruipen en in de gietende regen en in het donker een tent opnieuw opzetten hoort niet tot mijn favoriete bezigheden.

              Maar ik herinner me daar ergens het eilandje Bute, geen mens gaat naar Bute maar de grootmoeder van mijn vrouw was in de eerste WO gevlucht naar Bute en heeft een aantal jaar in dienst gewerkt van Lord en Lady Bute, ze was toen al op hoge leeftijd en we besloten op haar een kaartje te zenden vanuit Bute omdat ze er nog altijd vol enthousiasme over vertelde. Bute was op alle vlakken blijven steken in de tijd : de winkels, de huizen, de mode, de oude z/w foto's van rond WO1, er was niks veranderd. We hadden de tent opgeslagen op het strand en waren eten aan het zoeken op de rotsen als er plots een Schots koppel komt vragen wat wij daar in godsnaam kwamen zoeken. Wij vertellen het verhaal en die mensen waren echt aangedaan erdoor.
              Van mij geen kwaad woord over de Schotten, enkel de Ieren zijn nog vriendelijker.
              Ik herinner me ook nog het meest pittoreske dorpje in heel Schotland : Crovie (ergens aan de Oostkust) en dat we uren met onze vingers hebben moeten zitten draaien ergens op een eiland tegen Campbeltown omdat we ons hadden laten verrassen door het getij. Het mooiste en luguberste kasteel waren de ruines van Slain's castle, Bram Stoker heeft er zijn inspiratie opgedaan voor zijn Dracula-verhalen. Een absolute aanrader. Destijds NIET gerestaureerd (en hopelijk nog altijd niet)
              In feite zouden we beter nog eens teruggaan.
              Al lang zoek ik mensen die even gek zijn van Schotland als wij gek zijn van Scandinavië (Sinds 84 niks anders meer bezocht dan Noorwegen, Zweden en IJsland) en die dingen en anekdoten weten te vertellen die NIET in de boekjes staan. VB aan kindvriendelijke campings en goedkope B&B heb ik niks, we gaan nu al bijna 30 jaar vrij kamperen (met veel beter materiaal als toen) en een andere vorm van overnachten is geen optie meer, ik word knetter op een camping.
              Mag je nu eigenlijk wel of niet vrij kamperen in Schotland ? Dat soort vragen. Ik hoor tegenstrijdige berichten.
              Ieder die zich geroepen voelt mag me pm'en, ik ben bereid om delicate info te ruilen uit N,S,IS. Die drie landen hebben nog maar weinig geheimen meer in de zin van (ik klink nu wel hautain maar dat is niet de bedoeling) ik leer niks meer bij van anderen.
              Laatste keer Zweden was een maand volledig in het kader van Urbex, toch al tamelijk gespecialiseerd vind ik.
              Ik reken op discretie en kan ook discreet blijven want ik vrees een beetje de multiplicatorwerking van Internet. Misschien beetje paranoia maar ja....

              PaulM

              Comment

              Working...
              X