Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

reisfoto's niet meer bruikbaar

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • reisfoto's niet meer bruikbaar

    Beste,
    hadden zo een 1000-tal foto's meegebracht van onze reis in september maar na die foto's op een usb-stick te hebben geplaatst en gecheckt, moesten dit doen om te kunnen op cd te branden en vanaf mijn laptop gaat dit niet, zijn de foto's nog enkel te zien als stukken die door elkaar staan of kleuren, meestal de kleuren rood, blauw en groen, die bijna de ganse foto in nemen. Het is om erbij te wenen want soms als ik die foto's tracht te bekijken zie ik inderdaad de foto's maar als ik ze wil openen wordt het een kleurboekje.
    Het is een mysterie maar misschien kan er hier een slimme kop me helpen om toch nog iets te recupereren van mijn vakantiefoto's.
    Graag vlug een antwoordje en véél hulp; groeten en dank bij voorbaat.
    J P Vander Stichele Blankenberge +++

  • #2
    Re: reisfoto's niet meer bruikbaar

    Als ik alles goed begrijp zijn er twee bronnen waar de foto's op stonden in een niet zover verleden, waar ze nu niét meer op te vinden zijn:
    - de geheugenkaart van je camera
    - de harddisk van je laptop.

    Je kunt misschien proberen om de foto's van je geheugenkaart te recupereren. Lees daarvoor eens volgende post van Gavin Hoey:

    http://www.gavtrain.com/?p=762

    Comment


    • #3
      Re: reisfoto's niet meer bruikbaar

      Hoe heb je de foto's van de kaart van het fototoestel overgebracht naar de laptop: via een kabeltje tussen het fototoestel en de laptop, via een kaartlezer in de laptop of een externe kaartlezer waarin je het kaartje stopte,... Waarschijnlijk heb je daarna de bestanden overgebracht op een USB-stick, wat niet goed kan aflopen als de bestanden op de laptop al beschadigd zijn.
      Mijn ervaring is dat sommige (kaartlezers) de beelden op het geheugenkaartje niet goed lezen, meestal een snelheidsprobleem bij het overbrengen.
      Waarschijnlijk staan de foto's nog in goede staat op het geheugenkaartje, maar haal met dit kaartje geen vreemde toeren uit!
      Succes gewenst.
      home page: http://cage.ugent.be/~hs
      reisblog: http://herser.wordpress.com
      foto montages: http://www.photodex.com/share/hermans

      Comment


      • #4
        Re: reisfoto's niet meer bruikbaar

        heb je de geheugenkaart van je camera ondertussen nog gebruikt?
        groeten, Kristof
        Canon EOS 5D mkII

        Comment

        Working...
        X