Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Printer en monitor

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Printer en monitor

    Als ik een foto print is die altijd donkerder dan op de
    monitor,hoe komt dit ?
    Wat moet ik veranderen,de printer of de monitor ? En hoe?
    Canon 7D + Canon 350d + 70-200/f4.0LUSM + 17-40/f4.0LUSM
    Nikon Coolpix 775 en cp 5700

  • #2
    jo,
    ken it probleem ook,
    ik heb mijn monitor aangepast aan een foto die ik heb geprint.
    MAAR ook niet de goeie oplossing, als ik nu een foto afdruk op mijn andere printer is deze iets klaarder. En als ik de foto overzet op mijn laptop om bv een foto te posten op DB dan is de foto ook te klaar en is er een licht verschil te zien in de kleuren .

    ik zou eens alles moeten afstellen op elkaar maar ik zie dat niet goed zitten en dit om de reden dat ik de vorige keer 2 uur bezig ben geweest aan dat één scherm ( en het is nog niet goed ).

    en wat ik ook al ondervonden heb is dat als je uw scherm insteld op één foto dat er bij de volgende foto terug verschil op zit.

    enfin, het lukt mij niet zo goed, mischien omdat ik het niet zo goed versta, of omdat ik iets verkeerd doe ( het kan ook zijn omdat ik een kieken ben , maar dat zeg ik er niet bij he !!)
    Mijn fotosite ??? www.lievenlens.be of www.lieven-lens.be

    Comment


    • #3
      Ik heb menige uren en nachten gespendeerd om de calibratie van de monitor --> Photoshop --> printer op elkaar af te stemmen, en dit met optimaal resultaat.
      Ik heb de gegevens gevolgd van Henk Backer (zie: http://www.henkbacker.info/kleurprofiel/inhoud.htm) en Computer Darkroom (http://www.computer-darkroom.com/ps8-colour/ps8_1.htm).Hier ga je een heel eind op weg geraken.
      Het kleurmanagement is een eerste vereiste om degelijke afdrukken te maken. Bij mij is het zo, dat de foto's die ik afdruk identiek zijn als de weergave op het scherm.
      Volgende foto heb ik gebruikt als test: http://www.louisemarks.com/normankoren/PhotoDisc_test.jpg, op deze site vindt je ook nog heel wat bijkomende info.

      Veel succes en laat de resultaten even weten.
      http://www.torekefoto.be

      Comment


      • #4
        Volgens mij is er maar 1 manier om op een degelijke manier de monitor en printer te "Kalibreren" en op die manier een "kleurenprofiel" aan te maken etc...

        Color management tools integrate technology, engineering, and innovation to digitize color for the world’s biggest brands. Discover more with Datacolor.


        Comment


        • #5
          idd, je moet je monitor en printer, scanner ed kalibreren anders is er altijd een verschil met de werkelijkheid.
          Er bestaan verschillende mogelijkheden om dit te doen.
          dit is al beschreven in verschillende topics van BD.
          Vooral je monitor is zeer belangrijk. Anders gaat je foto nooit natuurgetrouw zijn, of te licht, te donker of kleurverschil met de werkelijkheid.

          Comment

          Working...
          X