Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Autofocus 10D vs S2

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Autofocus 10D vs S2

    For what it's worth...
    http://www.digitalaircraftlog.com/lessons-airventure.htm
    Jos
    http://www.jos-echelpoels.smugmug.com

  • #2
    Helaas zonder voorbeelden

    Comment


    • #3
      Is natuurlijk ook moeilijk te tonen dat bvb slechts 60% echt scherp was. Een slechte (of een goede) foto tonen kan je van elk toestel natuurlijk.
      Daarom: for what it's worth.
      Jos
      http://www.jos-echelpoels.smugmug.com

      Comment


      • #4
        Tja "for what it is worth" = nothing

        Das weer zo iemand die een voorkeur voor een bepaald merk heeft en daar dan een zogezegd vergelijkend verslag van maakt.

        Je kan exact hetzelfde vinden met de 10D als beste of de d100 als beste en wees maar gerust de E1, *istD als beste komt ook nog.

        Het is triestig dat mensen zich daarmee bezig houden maar ja niets aan te doen.

        Comment


        • #5
          Als er inderdaad met één bepaalde lens dergelijke slechte beelden mee te maken zijn, is het hoog tijd dat je de zaak eens laat nakijken. Normaal is dat zeker niet.

          Ik ieder geval heb ik zo mijn twijfels bij de capaciteiten van de bewuste fotograaf. Op zijn homepage zie je de beste foto's van de show in kwestie; AirVenture en naar mijn bescheiden mening zijn er bitter weinig fatsoenlijke foto's bij.
          Dan zijn er hier op BD al wel andere albums over vliegshows gemaakt.

          Waarschijnlijk géén nabewerking toegepast. En zoals je kan lezen in Igoforit's link gebruikt de man voornamelijk de "P" instelling op zijn camera's, terwijl de A1 Focus op de Canon 10D ook niet echt ideaal is voor die situaties.

          Kort samengevat: duidelijk iemand van veel geld, maar de problemen zitten achter de camera.

          IMHO, natuurlijk.
          Hombre

          Infected in 1970 by Kodak Instamatic. Today: Canon 7D

          Comment


          • #6
            Originally posted by Hombre

            Ik ieder geval heb ik zo mijn twijfels bij de capaciteiten van de bewuste fotograaf. Op zijn homepage zie je de beste foto's van de show in kwestie; AirVenture en naar mijn bescheiden mening zijn er bitter weinig fatsoenlijke foto's bij.
            Dan zijn er hier op BD al wel andere albums over vliegshows gemaakt.
            IMHO zijn alle foto's daar 'snapshots'... blijkbaar hebben ze veel geld om dergelijk materiaal aan te schaffen. Maar zoals er hier dikwijls wordt gezegd: Het is niet het materiaal, maar de fotograaf die de foto maakt!
            Ik wil mezelf niet ophemelen als luchtvaartfotograaf, maar hier heb 'k wel het gedacht van: ik kan beter. Denk dat het veel zal helpen om de foto's even door photshop te laten schuiven. bvb. een horizon die een paar graden naar links of rechts gaat, is storend.

            TOM

            | www.fototbr.be - Huwelijksfotograaf en freelance persfotograaf voor het Brugsch Handelsblad/Krant van West-Vlaanderen |
            100% Canon - 50% Mac - 25% Strobist

            Comment


            • #7
              Tja, eens leuk om te lezen maar ook niet meer dan dat. Vandaar heb je gelijk Jos: for what it's worth.
              Meer dan wat anders, toont dit artikel dat - spijtig genoeg - vele mensen een grote, soms quasi idiote, belangstelling en nadruk leggen op hun "gear". Een fenomeen dat je ook op diverse Amerikaanse fora vindt. In de rest van het artikel duidt deze man -ofschoon duidelijk verknocht aan een S2 - toch ook op punten waar de 10D beter scoort.
              En toch een duidelijk statement op het einde : "A photographer with more experience with Canon could well do better."
              In een andere paragraaf heeft hij het over "shuttle lag" waar hij "shutter lag" bedoelt. Eens te meer maak je je dan de bedenking for what it's worth.
              En dan deze zin: "However, these cameras are still not fast enough for these conditions." Vreemd dat, met al het equipment dat ze hebben, en de gespecialiseerde toepassingen , ze geen supersnelle 1D(s) of D1H overwegen.
              En hoewel ik de S2 ook een fantastisch toestel vind, ben ik het toch oneens met zijn statement over de "rich, perfect colours" . Ik vind de kleuren uit de S2 best heel mooi en ze behoeven bijzonder weinig nabewerking, maar perfect natuurgetrouw zijn die naar mijn mening zeker niet , wat je soms in de grijstinten ziet.
              Tja, en die 10D AF issues, kan ik niet over oordelen, heb er geen
              Saluti,

              Pascal

              Comment


              • #8
                tja, die man zijn mening, vraag me ten eerste af wat die man doet met verschillende toestellen, als ik me niet vergis wordt er toch al als basis gegeven : " blijf bij jezelfde toestel, leer je toestel kennen en schakel niet om de haverklap om naar een ander toestel" zo verkrijg je pas de beste resultaten, niet door een beetje met die camera te spelen, dan een beetje met die en een beetje met die.
                Nu ikzelf heb op een airshow gestaan met een 10D en een canon 100-400L , heb bijna geen foto's waar ie gemist heeft in focus, en geen enkele foto waarbij de servo AF te traag zou geweest zijn want die is bliksemsnel, ik weet niet hoe ie het doet dat bepaalde foto's er niet goed zijn van afgekomen, zal eerder aan bewegingsonscherpte liggen dan aan verkeerde focus mijn inziens.
                Geef me daarintegen bv een nikon D100 zal ik wel meer foto's hebben die mislukt zijn of iets dergelijks, waarom , wel omdat ik die camera al volledig niet gewoon ben en mijn 10D wel, ook je lens moet je leren kennen, de 100-400L heb ik nu al een tijdje en weet tenminste hoe het zit, bv vanaf welk f-getal geft ze echt haar volledige scherpte, over focal lenght moet je ook maar voor jezelf bepalen welke sluitertijd je nodig hebt (met of zonder IS).
                Dat de S2 mischien iets beter presteerd kan gerust zijn, maar hoe het hier getest geweest is vind ik niet echt representatief
                visit my website : http://www.freewallpapersite.com

                Comment

                Working...
                X