Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

    Ik zou mij graag een camera aanschaffen maar ik ben serieus aan het twijfelen welke het beste zou zijn voor mij.

    Ongeveer een jaar geleden wou ik mij een gewone camcorder aanschaffen maar door wat verder te gaan zoeken kwam ik canon sx1 tegen die mijn wel aansprak door de nog goede film functie en uitklapbaar scherm en waar ik ook nog mooie foto's kan mee trekken (ondertussen is er ook al sx20 zelfde functie alleen iets goedkoper en geen full HD)

    Maar via een vriend die ook in de fotografie zit en door wat opzoekingswerk te doen ben ik meer en meer interesseert geraakt in fotografie zelf en kwam tot de conclusie dat een spiegelreflexcamera al snel nodig ging hebben op diepte en scherpte zicht handmatig aan te passen aangezien je met in dit geval sx1 of sx20 al snel beperkt zit op creatief niveau (of vergis ik mij hier)

    belangrijk voor mij is een camera die een goede film functie heeft en waar ik ook als fotograaf creatief kan zijn (sluitertijd scherpte en dergelijke)

    camera's die mij op een of andere manier al aanspreken zijn
    sx1 of sx20 van canon voordelen zijn dat er een uitklapbaar scherm en een goede film functie. nadeel is dat je op vlak van fotografie al snel beperkt zit
    panasonic DMC-GH1K voordeel wordt aangeraden als een zeer goede film mogelijkheden en is ter gelijke tijd een zeer goed fotocamera zoals een reflex groot + opklapbaar scherm. nadeel is de hoge prijs die verantwoordt word door micro 4 systeem.
    DE 500d van canon. op aanraden van winkel verkoper aangezien het een goede dslr is en een film modus aan boort heeft nadeel is weer toch redelijk grootte prijs maar ik ben bereid om meer te betalen voor iets deftig aangezien ik hoge eisen stel
    en dan nog E-P1klein cameraatje dat ook een goede beeldkwaliteit levert bij het filmen en je heb verwisselbare lenzen
    en nog vele andere (maar ik kan/ga ze ook niet allemaal bespreken)

    er zijn er natuurlijk nog veel goede camera's die mij op een of ander manier zullen interesseren en daarom kan ik just geen keuze maken, daarom heb ik jullie hulp nodig. Ik hoop dat jullie mij kunnen verder helpen met mijn zoektocht naar mijn toekomstig camera dus kort samengevat zoek ik een camera waarmee ik goede foto's kan trekken en liefst waarvan ik de diepte en schepte kan van aanpassen dat is de reden waarom canon sx mijn op dit moment minder aanspreekt en natuurlijk moet er een goede video functie opzitten

    alvast bedank voor de hulp (hoop binnenkort de knoop door te hakken)


  • #2
    Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

    om toch maar iets te zeggen: ik heb géén idee.
    Tis een vraag die voor mij een beetje tussen 2 onderwerpen inzit, want van video ken ik niet veel. Alleen denk ik dat je geen professionele Canon XL1 moet kopen want daarmee kan je niet echt veel fotograferen
    Moest je deze vraag op een videoforum stellen dan zaten ze met het omgekeerde probleem waarschijnlijk

    Canon 500D komt het dichtste in de buurt van wat ik gebruikt heb (Canon 350D, 40D etc).
    - verwisselbare lenzen, wel wat groter dan een gemiddelde compact
    - verschillende creatieve modes ( diafragma instellen, tijd instellen, manueel zodat je de foto hélemaal kan over-of onderbelichten)
    - 15 megapixel is meer dan genoeg; Met mijn 10 megapixel kan ik al 40x60 laten afdrukken
    - nieuwe processor
    - live view op redelijk groot scherm
    Nadeel: lenzen kiezen
    Mijn Website | Canon 5 D II - 5D - 35mm f1.4 - 135mm f2.0 - 24-105mm f4 - 70-200mm f2.8 IS - 580 ex en pijnlijke nek

    Comment


    • #3
      Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

      Ik ben zelf ook nog volop aan het leren, maar voor mij zou dat (afhankelijk van budget) een DSLR worden met de keuze tussen de Nikon D300s of D3s, met de gepaste lenzen erbij.

      Beide hebben video-mogelijkheid.
      Als amateur zou ik eerder voor de D300s gaan; de D3s lijkt me serieus overkill en die extra euro's kan je beter in een goede 2.8f zoom investeren

      Comment


      • #4
        Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

        Als je echt hoge eisen stelt is er de mogelijkheid om een Canon 5D M2 aan te schaffen, en dan zo een RedRock kit om die als filmcamera te gebruiken...
        Meer info: Redrock Micro for DSLR

        Budget is navenant, maar kwaliteit "zou" superieur zijn
        People don't quit playing games when they grow old; they grow old when they quit playing games.
        http://www.flickr.com/photos/canon_elvis/

        Comment


        • #5
          Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

          sorry voor mijn laat komend antwoord maar de modellen die hier worden voorgesteld liggen redelijk boven mijn budget.
          zoals RedRock systeem kan je volgens mij beter geld uitgeven aan goede filmcamera en dan nog een goedkoper reflex camera ziet er inderdaad fantastisch uit maar ook wel wat lomp maar bedank voor de inlichting.
          Ik ben in de tussen tijd nog eens in de winkel gaan voelen en vergelijk de keuze ging uit naar canon d500 en de nikon 5000d het zouden goede reflex cameraatjes zijn en nog een film functie ook de nikon sprak mij iets meer aan met het uitklapbaar scherm en lag wel iets beter in de en was iets zwaarder wat een voordeel of nadeel kan zijn maar ik zou nog eens alles op een rijtje moeten zetten voor ik mijn keuze ga maken.
          had ook nog paar vraagje moesten er gebruiker zijn van deze camera's hoe zit het met scherp stellen tijdens filmen want blijkbaar is automatisch scherp stellen niet echt te vertrouwen.

          en nog aan monstertruckess: heb je enig idee van video forum dat goed is, ik zou mijn vraag daar graag nog eens stellen een fotocamera met film functie ziet er mij toch logischer uit dan omgekeerd maar ik wil wel nog eens vragen aan de specialisten van dit onderdeel.

          alvast bedank voor de hulp (alle antwoorden welkom)

          Comment


          • #6
            Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

            Als filmen voorrang krijgt op fotografie zou het overwegen waard zijn om even te kijken naar de nieuwe Canon Legria hf s11, HD met échte cinébeelden, maakt eveneens perfecte 8 megapixel foto's, ook tijdens het filmen. Het europees model Legria kost iets meer dan 1.000 euro,.. model Canon Vixia = USA + Japan / NTSC en net geen 800 euro. Best zelf even kijken op de Canon website en voorbeelden bij Youtube.

            Comment


            • #7
              Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

              @ Sweetly: ik denk niet dat dit als fototoestel de zelfde functies bied als een reflex camera. En dan gaat mijn keuze toch uit naar reflex camera met een film functie. ik zal binnenkort nog eens duidelijk schrijven wat mijn bedoeling is want ik heb niet het gevoel dat ik volledig wordt begrepen.

              Comment


              • #8
                Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                Hallo,

                Vroeger was mijn ideaal toestel een bridge (Minolta Dimage Z3, Z5 en uiteindelijk Canon Powershot S3 IS met draaiend lcd). Handige all-in ones met 10 a 12x optische zoom + HQ-filmfunctie.
                Dan begon ik me te ergeren aan dat ruis bij schemer of binnen en vond de scherpe fotos met wazige achtgrond (bokeh) bij een spiegelreflex veel mooier en besloot één te kopen met lichtsterke objectieven

                Eerst had ik een xxxD serie instapmodel in het oog (400D 500D) maar na lezen van vele reviews op aanraden zelf eens vastgepakt in de winkel maar één en al plastiek. Dit vergeleken met een xxD semi-pro body (40D 50D) en de xxD gaf echt een gevoel van een professionele camera!

                Resultaat : 40D gebouwd als een tank, niet plastiekerig, betere grip, supersnel 6.3fps fotos na elkaar. Een filmfunctie bestond nog niet en kocht een Panasonic HDC-SD7 erbij (compacte HD camera, zie ook Carrefour folder deze week HDC-SD10 €399 of indien echt een laag budget : goedkope Aiptek of Sanyo Xacti vanaf €99).

                U spreekt van "fullhd" maar de filmfunctie in de 500D is zeker niet superieur, op 1080p full hd speelt hij maar de frames aan 20fps! beter op lagere 720p zetten @ 30fps (blueray = 60fps vloeiende hd!).
                Denk dat dit te maken heeft om de sensor niet te oververhitten, het is tenslotte een fotocamera...

                Ik koos bewust voor een semi-pro, daar ik al veel bridgetoestellen had getest, al redelijk veel over fotografie wist, en het niet zag zitten om op termijn een instapmodel te moeten verkopen als ik zou upgraden.
                Dus meteen de 40D semi-pro, snel, stevig en ideaal voor zwaardere lenzen in de toekomst (zet maar eens een 70-200 op een 500D )

                U twijfelt een 500D aan te schaffen, ik las net de reviews, maar ik zou toch geen kleine plastiekerige instapcamera willen. De filmfunctie is meegenomen MAAR bijzaak bij een fotocamera.
                Voor mijn vrouw kocht ik onlangs een Panasonic TZ5 binnenzakformaat compactcam, 10x optisch & HD movies, tegenwoordig vind je die HD movies wel overal als extraatje.

                Ik vond hier net een topic over iemand die twijfelde tss de 40D & 500D :


                Je moet maar eens lezen hoeveel mensen klagen over het 500D-formaat voor vrouwenhandjes...
                De prijs van de 40D is al veel gezakt wegens iets ouder, maar nog steeds professioneler dan een 500D, daar kun je van profiteren, evt met een €99 full hd cameratje als bijzaak en je hebt de prijs van een nieuwe 500D

                Misschien koop ik ooit later de 5D MKII fullframe als de prijzen wat gezakt zijn, of een 7D als m'n 40D versleten is, dan verkoop ik ook m'n Panasonic hd-cam, maar zeker minstens een xxD of een xD serie!
                Dan keer ik terug naar m'n vroeger 'all-in-one' met movies, maar enkel op basis van een snelle + stevige body. Ik blijf voorlopig bij m'n 40D zonder ingebouwde moviefunctie, size & speed matters
                Last edited by CanonYouCan; 14 december 2009, 00:39.

                Comment


                • #9
                  Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                  Ik heb hier een tijdje niet meer gereageerd maar ik ben in de tussen tijd nog eens gaan kijken in de winkel en nog redelijk wat op internet opgezocht. en mijn keuze valt tussen nikon 5000d en canon 500d en tot slot heb ik een body gevonden van de eos 7d voor een laag prijsje (die nog net in mijn prijs klasse valt)

                  nikon 5000d: Een goed instap model redelijk stevige body en uitklapbaar scherm, spreken mij wel aan punten waarom ik twijfel zijn dat je maar 5 minuten kunt filmen volledig kwaliteit, en da er geen bewerkings software is mee geleverd
                  canon 500d: ook goed instap model met filmfunctie hierover heb ik wel nog enkele vragen: stelt deze wel automatisch scherp?(vermoed van niet) en Wat is de maximum film lengte van tijd? . nadelig is de boby die wat langs de goedkope kant is en plastiekerig aanvoelt.

                  ik stel wel vast dat de keuze van merk die ik nu maak belangrijk is voor later lenzen aan te schaffen en dergelijke accessoires.

                  en tot slot van een totaal andere klasse de 7d die is voor een laag prijsje zou kunnen krijgen dan alleen de body. en dan zou ik nog een lens moeten apart aanschaffen. dit is echter nog niet zeker omdat het via internet is en ik sta wel wat wantrouwig tegen bestellingen via internet, aangezien ik vroeger al eens iets had besteld dat nooit is toegekomen gelukken wel niet zo duur maar toch. echter omdat ik nieuw ben in deze wereld twijfel ik of dat dit niet wat te hoog gegrepen is voor mij maar langs de andere kant kan ik nu misschien en beter toestel aanschaffen voor later en hier is de filmfunctie met alle mogelijk heiden die ik nodig heb en zelf wat meer. en is ook wat aan de grote kant om mee te doen op uitstapjes en trainingen maar dat neem ik er ergens wel graag bij.

                  waarom wil een filmfunctie op mijn fototoestel: ik heb er van overtuigd dat de (beeld)kwaliteit nog zeer goed is en op somige punten wat beter is(situatie met weinig licht en manuele focus) en ook om dat ik niet zie zitten om over al 2 toestel naar mee te nemen en om constant te wisselen tussen de twee. echter twijfel ik wat als deze technologie al op punt staat want ik heb het vermoeden dat met de tijd dit nog veel beter zal worden.

                  ik heb echter nog wat links gevonden ivm filmen met dslr die wel interessant zijn.
                  http://dslrfilm.com zeker een bekijken voor mensen die geïnteresseerd zijn in de filmfunctie op dslr en voor de mogelijkheden http://dslrfilm.com/?p=271
                  er zijn mij ook echter al mensen voorgegaan die de zelfde sport doen met een nikon 5000d wat toon dat dit zeker bruikbaar is.
                  Bekijk je favoriete video's, luister naar de muziek die je leuk vindt, upload originele content en deel alles met vrienden, familie en anderen op YouTube.

                  Movie made with Samyang 8mm Fisheye lens and Nikon D5000. More informations about Samyang http://www.samyang.pl You can buy Samyang lenses online at http://f...

                  een breedhoek en fisheye interesseren mij ook wel als extra maar zijn wel wat langs de dure kant

                  Comment


                  • #10
                    Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                    waar blijft tozumi met zijn Pentax x.xk? ... Klik HIER voor meer informatie
                    Laat nooit het goede u weerhouden het juiste te doen
                    - Isaac Asimov-

                    Comment


                    • #11
                      Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                      Van wat ik altijd begrepen heb is de fimlkwaliteit van de 500D niet echt geweldig. De 5DII en de 7D schijnen veel beter te presteren.
                      Hmmm....ik begrijp uw dillema, maar met een beperkt budget kunt u echt geen TOP fototoestel en TOP filmcamera ineen aanschaffen.

                      Over de toestellen...De 500D maakt echt wel mooie foto's (er staan er genoeg op deze site) maar ik prefereer MET MIJN VROUWENHANDJES toch zeker een zwaardere meer solide camera met professionelere functies. De 50D ligt stukken beter in de hand, net als de andere XXD en XD modellen van Canon.
                      Over de Nikon kan ik je helaas niet veel vertellen. Er moeten mooie camera's bij zitten. ALS....ik later rijk en groot ben schaf ik er eens een aan.

                      Comment


                      • #12
                        Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                        Oorspronkelijk geplaatst door boo Bekijk bericht
                        Ik heb hier een tijdje niet meer gereageerd maar ik ben in de tussen tijd nog eens gaan kijken in de winkel en nog redelijk wat op internet opgezocht. en mijn keuze valt tussen nikon 5000d en canon 500d en tot slot heb ik een body gevonden van de eos 7d voor een laag prijsje (die nog net in mijn prijs klasse valt)

                        nikon 5000d: Een goed instap model redelijk stevige body en uitklapbaar scherm, spreken mij wel aan punten waarom ik twijfel zijn dat je maar 5 minuten kunt filmen volledig kwaliteit, en da er geen bewerkings software is mee geleverd
                        canon 500d: ook goed instap model met filmfunctie hierover heb ik wel nog enkele vragen: stelt deze wel automatisch scherp?(vermoed van niet) en Wat is de maximum film lengte van tijd? . nadelig is de boby die wat langs de goedkope kant is en plastiekerig aanvoelt.

                        ik stel wel vast dat de keuze van merk die ik nu maak belangrijk is voor later lenzen aan te schaffen en dergelijke accessoires.

                        en tot slot van een totaal andere klasse de 7d die is voor een laag prijsje
                        Opletten met internet-verkoopsites die hun waren aanbieden aan onrealistisch lage prijzen.

                        Vaak zijn ze enkel achter je geld uit, en eenmaal betaald (veel via Western Union) hoor je er niets meer van. En achter je bestelde product kun je fluiten.

                        Bij Konijn staat de body van de 7D voor 1347 euro. Dat is al een scherpe prijs. Alles die daar veel onder ligt moet je niet vertouwen en best vanal gewoon negeren.
                        Nikon D90 / AF-S DX Nikkor 18-105VR , Nikkor 50mm f/1.8D , Nikon SB600 Speedlight, Vanguard MG-4 Tripod, Black Rapid R-Strap R4, tassen van KATA en Lowepro

                        Comment


                        • #13
                          Re: zoektocht naar mijn ideiaal fototoestel

                          Oorspronkelijk geplaatst door pquito Bekijk bericht
                          waar blijft tozumi met zijn Pentax x.xk? ... Klik HIER voor meer informatie
                          de hier link werkt niet

                          @Pixelke: ik was aan het zoeken om 2dehands toestel aan te kopen en kwam op het eerste zicht op een interessante aanbieding maar na het opzoeken van zijn naam kwam ik er snel achter dat dit niet te vertrouwen is dus het zal zeker geen 7d worden nieuw is prijs toch wel te duur voor mij. hoewel het zeker ook om te filmen in mijn geval een super camera zou zijn.

                          Monica: het is zeker zo dat de film kwaliteit van de 500d en 5000d niet echt super zal zijn en redelijk beperkt maar als je effen op youtube kijk is deze kwaliteit zeker acceptabel. hoewel deze camera's aan elkaar gewaagt zijn. ben ik vooral an het twijfelen omdat het merk dat ik nu kies toch wel een belangrijke keuze is want later overstappen van merk is volgens mij wel moeilijker als je aan paar lenzen liggen hebt.

                          moest er iemand 2de hands een 7d of 5d mark aanbieden voor en redelijk prijsje mag hij mij dit zeker laten weten.

                          Comment

                          Working...
                          X