Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
 1. #1
  Geregistreerd: 1 februari 2012

  Standaard SD Antwerpen 4 april 2014 - FOTO OPDRACHTEN

  Hallo deelnemers aan deze SD op 4 april 20014 te Antwerpen.

  Zoals jullie kunnen lezen zullen er voor iedereen 3 foto-opdrachten worden meegegeven bij vertrek.

  Vergeet niet een plattegrond van de oude binnenstad mee te nemen, of print de link naar google maps in Shooting Day's af.

  Het staat ieder vrij om de foto opdrachten uit te voeren of niet, laat hierover geen misverstand zijn

  Als u de foto-opdrachten wel uitgevoerd hebt, plaatst ze dan in http://forum.belgiumdigital.com/f93/ - Shooting Day's foto's, maar zet in de titel 'FOTO-OPDRACHT SD A'PEN (en UW NICKNAME). Dit is dan op het eerste oogopslag goed te herkennen voor de kijkers. Natuurlijk staat uw Nickname er ook onder, maar dit is alleen bedoeld om snel u van de anderen te kunnen onderscheiden.

  Alvast dank en tot 4 april 2014 !! Hopelijk zit het weer een beetje mee

  Foto-Opdrachten: Eenvoudig cryptisch omschreven

  Groep 1
  1. Hij zong van ring ring, en leefde als een vrijbuiter, die nooit belastingen wilde afdragen. Zijn stamkroeg liet hem als café zanger nooit in de steek waar hij elke donderdagavond optrad. Hij werd ook wel eens de Boudewijn de Groot van Vlaanderen genoemd. Maak een foto van zijn stamkroeg.

  2. Een vegetariër heeft hier een hekel aan. Toch staat het als een huis. Maak een foto van dit beroemde gebouw en kies uw eigen zijde.

  3. Graffiti is er in overvloed, en misschien vindt u er nog wel een muntje, wie weet? Maak een foto waar zowel de omgeving als de graffiti een rol speelt in uw beeld.

  Groep 2
  1. Hij terroriseerde zijn medebewoners vanwege zijn lengte en vreesde niets. Toch zou een dappere kerel hem het zwijgen opleggen. Maak een foto van deze boef(de reus genaamd). Neem een laag standpunt in om het nog ‘reusachtiger’ te maken.

  2. Het was in de volksmond allemaal maar Groten Bazaar. Toch groeide het uit tot een van de grootste supermarktketens van België. Waar deze stond staat nu een prachtig hotel. De link is hier Paris. Maak een foto van dit hotel en kijk eventueel of er een ‘Groene plaats’ is die u mee in uw compositie kan betrekken.

  3. Fotografen houden van musea. Fotografen gaan ook mee met de mode in hun trends. Dit museum ligt aan een Nationaal getinte straat. Maak een foto van de hoofdingang. Probeer eens een reflex spiegelbeeld te bekomen in de foto van jezelf? Zou dit lukken? Het hoeft natuurlijk niet.

  Groep 3
  - Foto's Wim van Maele

  1. Vanaf dit standpunt heeft BD lid Dondimorrio in 2012 tijdens deze SD met zijn foto in de HOF gestaan op BD. Kunt u dit standpunt terugvinden en een vergelijkbare foto hier vastleggen?

  2. Silvius(voornaam van deze Romeinse krijger) was diegene die de stad destijds redde van de reus en er trots een lichaamsdeel afhakte en in het Scheld wierp. Kun jij een foto maken van dit lichaamsdeel of van beiden, de redder der stad en zijn trofee?

  3. Kelders en geheime gangen zijn alom bekend in A’pen. Kun jij van een beroemd steegje een leuke avondfoto maken? Zorg dat je geen vlaai tegen uw oren krijgt in deze gang!

  Groep 4
  1. Zij is de trotste van Antwerpen en torent hoog boven alles uit. Kun je haar verrassend vastleggen in een beeld. We zien graag ook wat dynamiek in de foto van bv. Schaduwlijnen van mensen of andere bewegende objecten.

  2. Waar ooit het Antwerpse basketbal begon en kleine jongens groot werden. Nog steeds worden er wedstrijden gespeeld. Gelukkig hoef je nu niet meer te zwemmen om bij het pleintje te komen. Kun je een avondfoto maken met in je achtergrond de ingang van de tunnel?

  3. De één kocht er tweedehands meubilair, en de ander werd verplicht het te verkopen, maar door de jaren heen werd er op vrijdag minder rommel verkocht en werd het algauw antiek genoemd. Kun jij een sfeervolle avondfoto vastleggen van deze markt?

  Groep 5
  Canonex
  1. De oude gebouwen bij het vleeshuis getuigen nog steeds van een bredere schelde dan dat deze nu is. Maar waarom er nu paling bijgehaald wordt? Hoe zou deze brug er bij u uitzien in avondsfeer?

  2. Verzamelwoede van oude kerkbeelden werden uiteindelijk een beroemd café eetgelegenheid. Toch heb ik al aan den lijve ondervonden dat men het niet zo op Nederlanders had. Mijn vrouw(Nederlandse) vroeg of er nog plaats was en kreeg een nee.. Ik ging naar binnen en vroeg op mijn Antwaarps of ter nog pluts was en kreeg ja… Over een gebod geschreven? Weet u dit kroegje te vinden? Maak er dan een sfeervolle avondfoto van.

  3. Stenen, en van oudsher weet ik dat wij Belgen met een baksteen in onze maag zijn geboren. Ik zoek een gebouw wat een belangrijk verdedigingspunt was voor de stad A’pen. Kunt u dit in een mooie avondsfeer vastleggen? Loop niet te ver achteruit want anders lig je in het water.

  Groep 6
  1. Een der oudste bioscoopzalen van Antwerpen werd na 8 jaar weer nieuw leven ingeblazen en de drie leuke bioscoopzalen stralen iets moois uit. Vindt je kaas in de straat dan ben je bijna in een Cartoon beland. Maak van een straatbeeld een sfeervolle avondfoto met de naam van de bioscoop op een bescheiden plaats in je compositie

  2. Hij leerde zijn volk lezen, en nog steeds leest hij vanuit zijn vereeuwigde stoel op zijn plein. Maak een foto van deze legendarische schrijver. Kies je eigen standpuntperspectief.

  3. Een groene plaats waar je kunt afdalen naar een metrostation. Durven jullie hier een metrofoto vast te leggen?

  Groep 7
  Foto-opdrachten ReneRaw

  1. Zand en nog eens zand en toch zit je niet op het strand. Maak een foto van dit beroemde café met Mister Imalso in de buurt.

  2. Je loopt bijna over water, maar gelukkig zie je het zuiderterras op tijd opduiken. Kun jij een foto vastleggen van deze promenade aan de zuidzijde en durf jij er voldoende dynamiek in te brengen, mag ook met een nabewerking.

  3. Rolling up of down, de nostalgie blijft ondergronds in A’pen verdoken. Hoe zou jij de ondergrondse verbinding willen vastleggen? Met diepte of juist weinig diepte?

  Bezienswaardigheden
  https://mapsengine.google.com/map/ed...I.kiaIfbtQKmsU
  Ik heb een wandelroute uitgezet met blauwe lijnen van Sint Jansvliet bij de tunnel. Je bent vrij deze te volgen of niet, dat maakt niet uit.
  Laatst gewijzigd door Guest4; 13 april 2014 om 17:12

 2. #2
  Geregistreerd: 1 februari 2012

  Standaard Re: SD Antwerpen 4 april 2014 - FOTO OPDRACHTEN

  De oplossingen van de opdrachten zal ik hier met fotolink plaatsen na deze SD.

 3. #3
  Geregistreerd: 1 februari 2012

  Standaard Re: SD Antwerpen 4 april 2014 - FOTO OPDRACHTEN

  De eerste foto-opdracht van GROEP 3 (Wim.van Maele) is binnen.
  KLIK HIER voor de foto

 4. #4
  Geregistreerd: 1 februari 2012

  Standaard Re: SD Antwerpen 4 april 2014 - FOTO OPDRACHTEN

  Foto-opdrachten Groep 7:
  KLIK HIER voor de foto-opdrachten van ReneRaw

 5. #5
  Geregistreerd: 1 februari 2012

  Standaard Re: SD Antwerpen 4 april 2014 - FOTO OPDRACHTEN

  Foto-opdrachten Groep 5:
  KLIK HIER voor de foto-opdrachten van Canonex

Soortgelijke discussies

 1. Oud kerkhof Brugge op zondag 6 April 2014
  Door pixelboy in forum Shooting Days
  Reacties: 82
  Laatste bericht: 7 april 2014, 00:55
 2. SD Avondfotografie Antwerpen 4-4-2014
  Door Guest4 in forum Shooting Days
  Reacties: 67
  Laatste bericht: 5 april 2014, 13:47
 3. Reacties: 0
  Laatste bericht: 17 februari 2014, 12:13

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •