Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 7 van 7
  1. #1
    Geregistreerd: 24 juli 2002

    Standaard is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Beste,

    om te beginnen, ik ben een totale leek in de fotobewerking maar binnenkort ga ik les volgen.
    Ik wil dus Lightroom aankopen ( niet huren ).
    Nu heb ik de kans om van een Lightroom-gebruiker zijn LR6 over te kopen.
    Het probleem is dat hij beweert dat een Mac-versie perfect op een laptop die onder Windows draait geïnstalleerd kan worden.

    Ik vrees dat - als dat niet zou gaan - ik met een nutteloos programma opgescheept zal blijven zitten.
    Op het internet vind ik geen antwoord op mijn vraag en ook op deze site heb ik nog geen verklaring gevonden.
    Daarom mijn vraag aan jullie: kan men Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?
    Als dat kan dan is er eigenlijk maar één Lightroom die op beide platformen kan draaien en de bestanden zijn dus onderling uitwisselbaar ?

    Alvast bedankt voor jullie hulp en advies

  2. #2

    Standaard Re: is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Ik vrees dat een cdrom die een LR-versie voor Mac bevat niet op een windows pc kan geïnstalleerd worden.
    Koop gewoon een LR voor Windows, dan ben je zeker en heb je een officiële licentie op jouw naam.
    De bestanden zoals Jpg, psd, tif en andere fotoformaten kunnen inderdaad zowel op een Mac als op een Windows pc gelezen en bewerkt worden.
    De ene keer met een LR voor windows, de andere keer met een LR voor mac.
    Fuji X100V

  3. #3
    Geregistreerd: 24 juli 2002

    Standaard Re: is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Hey Eduardo,

    alvast bedankt voor uw respons maar dat bedoel ik, "ik vrees dat ..." ik wou het graag met zekerheid weten of het kan of niet.
    Ondertussen heb ik een respons gevonden op de website van Adobe op een gelijkaardige vraag.
    Het antwoord zal vele onder ons verbazen daarom dat ik het hier graag kenbaar maak.

    Bij de nieuwere versies staat er op de doos multiplatform.
    Lightroom maakt geen onderscheid meer tussen Mac en Windows; in feite verschijnen de woorden "Mac" en "Windows" helemaal niet in de licentie.
    De nieuwe versies zijn dus steeds multiplatform. Je ontvangt steeds dezelfde dvd en het is bij de installatie dat je kiest onder welk OS hij moet werken.

    To install your software, do one of the following:
    Insert the dvd in your drive, and follow the onscreen instructions.
    If the installer does not launch automatically, double-click DVD Volume: Lightroom 6\Install Lightroom 6 (Windows) or Adobe Photoshop Lightroom 6.pkg (Mac OS) at the root level of your disk to start the installation process.

    Vermits de vorige eigenaar deze versie nog niet geïnstalleerd en dus zich niet geregistreerd heeft ga ik op zijn aanbieding ingaan.
    Moest ik LR6 toch niet geïnstalleerd krijgen omdat het onder MAC moet draaien laat ik wel iets weten.

    Probleem opgelost en hopelijk hebben andere lezers er ook baat bij.
    Deze tread mag dus - wat mij betreft - gesloten worden.
    Laatst gewijzigd door Mikko2; 23 juni 2016 om 10:21

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mikko2 Bekijk bericht
    Hey Eduardo, alvast bedankt voor uw respons maar dat bedoel ik, "ik vrees dat ..." ik wou het graag met zekerheid weten of het kan of niet. Ondertussen heb ik een respons gevonden op de website van Adobe op een gelijkaardige vraag. Het antwoord zal vele onder ons verbazen daarom dat ik het hier graag kenbaar maak. Bij de nieuwere versies staat er op de doos multiplatform. Lightroom maakt geen onderscheid meer tussen Mac en Windows; in feite verschijnen de woorden "Mac" en "Windows" helemaal niet in de licentie. De nieuwe versies zijn dus steeds multiplatform. Je ontvangt steeds dezelfde dvd en het is bij de installatie dat je kiest onder welk OS hij moet werken. To install your software, do one of the following: Insert the dvd in your drive, and follow the onscreen instructions. If the installer does not launch automatically, double-click DVD Volume: Lightroom 6\Install Lightroom 6 (Windows) or Adobe Photoshop Lightroom 6.pkg (Mac OS) at the root level of your disk to start the installation process. Vermits de vorige eigenaar deze versie nog niet geïnstalleerd en dus zich niet geregistreerd heeft ga ik op zijn aanbieding ingaan. Moest ik LR6 toch niet geïnstalleerd krijgen omdat het onder MAC moet draaien laat ik wel iets weten. Probleem opgelost en hopelijk hebben andere lezers er ook baat bij. Deze tread mag dus - wat mij betreft - gesloten worden.
    De vorige eigenaar moet hoe dan ook op zijn PC de registratie terug schrappen en nadien de software verwijderen (en wel in deze volgorde) want ook al verander je van platform de registratie-key is wel dezelfde ( en je kunt er maar 2 PCs mee registreren, bvb een desktop en een laptop en die mag je dan niet gelijktijdig gebruiken, volgens de licentie)
    Master the craft, and the art will follow.
    Canon 5DMkIII & 7DMkII & wat glas voor veraf en héél kortbij
    http://www.retina-natuurfotografie.be | Flickr | 500px | jAlbum

  5. #5
    Geregistreerd: 24 juli 2002

    Standaard Re: is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Bedankt voor het advies maar volgens de verkoper - die eerder met LR4 werkte - heeft hij de nieuwe DVD nog nooit geïnstalleerd.
    Vermits het om een volledig nieuwe DVD gaat ( geen upgrade ) is de registratie nog nooit ingevoerd en hoort er ook een andere reg-code bij.
    Het zou dus ( op voorwaarde dat het werkelijk zo is ) 100% veilig moeten zijn of zie ik dat verkeerd ?

  6. #6

    Standaard Re: is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mikko2 Bekijk bericht
    Bedankt voor het advies maar volgens de verkoper - die eerder met LR4 werkte - heeft hij de nieuwe DVD nog nooit geïnstalleerd.
    Vermits het om een volledig nieuwe DVD gaat ( geen upgrade ) is de registratie nog nooit ingevoerd en hoort er ook een andere reg-code bij.
    Het zou dus ( op voorwaarde dat het werkelijk zo is ) 100% veilig moeten zijn of zie ik dat verkeerd ?
    Dan is het uiteraard OK.
    Master the craft, and the art will follow.
    Canon 5DMkIII & 7DMkII & wat glas voor veraf en héél kortbij
    http://www.retina-natuurfotografie.be | Flickr | 500px | jAlbum

  7. #7
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: is Lightroom voor Mac onder Windows te installeren ?

    Dat zou idd in orde moeten zijn. Nu... mijn recentste LR (nu v.6.6) heb ik via download gekocht, maar ik herinner me nog van de vorige versies dat de schijf z.g. 'hybride' was en dus zowel de Win- als de Mac-versie bevatte.
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 2TB HD (0SX 10.15.7) - iPhone XR (iOS 15.0.2) + iPad5 WiFi (iPadOS 15.0.2)

Soortgelijke discussies

  1. Misschien nuttig voor wie onder Windows 8 werkt...
    Door Alfa Centauri in forum Chit Chat
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 8 januari 2013, 14:43

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •