PDA

Volledige versie bekijken : webhosting en domeinnaam



JeroenM
26 december 2004, 16:16
Hoi,

ik heb eens gezocht naar hosting maar over het algemeen betaal je fors voor ruimte (foto's = ruimte) en krijg je bij dat bedrag een heleboel dingen die ik dan weer niet nodig heb (100 mailadressen etc).

Heeft er iemand een goed(kop)e hosting?

Jeroen

ksaelen
26 december 2004, 18:10
fotopic.net (http://www.fotopic.net/) geeft 250MB gratis. Als je meer wil kost het geld, alleen kan ik uit hun website niet uitmaken hoeveel per maand of per jaar.

Pbase (http://www.pbase.com/) geeft je een tijdje gratis webspace, daarna ook weer betalen. Volgens mij is Pbase goedkoper dan fotopic.

Beide sites leveren kant-en-klare oplossingen voor foto sites.

Wil je een domain registratie, webspace, e-mail, en alle hulpmiddelen om zelf een site te bouwen, kijk dan eens bij Combell (http://www/combell.com/). Zij schijnen goeie service te hebben aan een redelijke prijs.


Fijne feestdagen, Kris.

WhizzCat
26 december 2004, 18:15
Je zou ook eens op www.freerider.nl kunnen kijken. Daar host ik mijn site, alle opties heb je daar, mysql etc. zodat dit geen belemmeringen geeft voor toekomstige dingen die je wil gaan doen.

Ze zijn niet duur, ik betaal 60 euro per jaar voor 100 mb webspace en 4 gigabyte traffic per maand. Uitstekende service, altijd vlot antwoord en ik kreeg zelfs een mailtje waarin ze mij vrolijk kerstfeest wensten :G

spacemanbow
26 december 2004, 18:44
Kijk eens op http://www.mirage-isp.com/hosting.htm
Er staan ondertussen servers in Amsterdam.

Prijzen liggen goed, en je krijgt veel waar voor je geld.

Hesy
26 december 2004, 19:49
Ik gebruik sinds een tijdje "Karoon.net (http://www.karoon.net)".
Kijk zelf maar eens voor hun prijzen. Nu de $ zo laag staat, nog meer de moeite.

B@rT
27 december 2004, 00:45
Ik ben ook al een tijdje aan het rondzien voor een hosting, maar weet het ook nog niet goed, heb er hier ook nog een gevonden: www.priorweb.be

Groeten,

Bart

diedhert
27 december 2004, 07:15
bij www.globat.com krijg je 2,5 GB voor ik denk 20 euro per jaar (het was eerst ca. 70, maar er zijn kerstpromoties). Je kun je eigen domeinnaam kiezen (eindigend op .com, .net of .org). JHe krijgt 75Gb transfer, en geef toe, dat is niet niets. Je krijgt er ook een paar emailadressen bij, maar daarvoor moet je het niet doen denk ik (enfin, wie heeft er nu nog geen 7-emailadressen?)
Het is ook de enige bij mijn weten waar je www niet voor je domein moet zetten. Ik heb er zo ook eentje, en als je in je adresbalk www.diederikdhert.com of gewoonweg diederikdhert.com zet, geenenkel probleem, je komt op je website terecht. Doe dat maar eens bij een andere host. Ik heb hier nooit problemen mee gehad, met andere woorden, ik snap niet waarom mensen webspace kopen ergens anders dan den dezen ... :G

En het is niet omdat het goedkoop is dat het louche is. Maar de hoge prijzen van de andere hosts, is nogmaals eens een bewijs welke belachelijke winsten ze daar op maken. Ik denk dat je bij telenet of zo voor 20euro amper een blokje van 50MB hebt ...

raf
27 december 2004, 07:22
Waarom doe je de hosting niet zelf ?
Ikzelf heb ADSL en dus altijd online, ik heb een domeinnaam geregistreerd bij www.combell.be en een gratis account aangemaakt bij dyndns.
Ik gebruik een scriptje dat telkens wanneer mijn ip veranderd het juiste ip naar mijn dyndns stuurt. Werkt perfect !

ChiChiWaWa
27 december 2004, 09:04
Waarom doe je de hosting niet zelf ?
Met de upload snelheden die zowel Skynet als Telenet aanbieden kan je toch echt niet erg veel doen ...

Black B@ndit
27 december 2004, 09:13
fotopic.net (http://www.fotopic.net/) geeft 250MB gratis. Als je meer wil kost het geld, alleen kan ik uit hun website niet uitmaken hoeveel per maand of per jaar.
Als je daar meer ruimte wil, dan kan je die gewoon bijkopen. Je moet niet per maand betalen, een éénmalige betaling kan ook.
250MB (approx. 2083 photos) £5.00
500MB (approx. 4166 photos) £10.00
1000MB (approx. 8333 photos) £20.00
2500MB (approx. 20833 photos) £40.00
5000MB (approx. 41666 photos) £70.00

Ik heb een tijdje geleden zelf 500MB bijgekocht ;) .

Het is ook mogelijk om daar maandelijks te betalen, dan krijg je ook veel meer ruimte. En dan zijn er meer mogelijkheden met je album.

raf
27 december 2004, 09:46
Raar , want hier werkt het gewoon goed ....


Met de upload snelheden die zowel Skynet als Telenet aanbieden kan je toch echt niet erg veel doen ...
:clown:

ksaelen
27 december 2004, 10:22
Waarom doe je de hosting niet zelf ?
De standaard contracten van Telenet en Skynet verbieden je expliciet een server op te zetten. Telenet laat mensen die dat toch doen regelmatig weten dat ze hun contractvoorwaarden overtreden en dat hun account wordt afgesloten als ze hun server niet stoppen. Ik weet niet hoe Skynet daar tegenover staat....


Fijne Feestdagen, Kris.

ChiChiWaWa
27 december 2004, 12:30
Raar , want hier werkt het gewoon goed ....
Het werkt inderdaad wel, daar twijfel ik niet aan, maar de snelheid waarmee de informatie van je eigen server naar buiten kan is toch beperkt tot zo'n 16kb/sec. Als je dan enkele bezoekers tegelijk krijgt gaat het in alle geval langzaam, ongeacht de snelheid van het lijntje van je bezoeker.
Bovendien heb je bij Telenet dat slechts 15% van je trafiek upload mag zijn. Nu is dat wel 1,5GB, maar toch ...

27 december 2004, 19:49
Ik heb alles hier gehost: http://www.bartsweblabo.com/
Goedkoop en prima service!

ksaelen
27 december 2004, 22:14
bij www.globat.com krijg je 2,5 GB voor ik denk 20 euro per jaar (het was eerst ca. 70, maar er zijn kerstpromoties). Je kun je eigen domeinnaam kiezen (eindigend op .com, .net of .org). JHe krijgt 75Gb transfer, en geef toe, dat is niet niets. Je krijgt er ook een paar emailadressen bij, maar daarvoor moet je het niet doen denk ik (enfin, wie heeft er nu nog geen 7-emailadressen?)
Ben je zelf gehost bij Globat? Hoe lang al? Kan je je ervaringen met ons delen? Ik had al eerder van Globat gehoord, en van hun goeie prijzen, maar ik heb nog niemand gevonden die zijn goede/slechte ervaringen kon delen...


Thanks, Kris.

joske de leeuw
28 december 2004, 09:50
Ik zie dat je bij (www.) priorweb (.be/webhosting_premium.php) voor € 200 reeds 750 mb krijgt. Hiervoor mag je 6 ftp-accounts aanmaken. Als je dus 6 mensen vindt die willen meedoen dat kost het je geen € 35 per jaar en heb je 120 MB webruimte.

Of zie ik dat verkeerd??

Dirtyharry71
28 december 2004, 11:04
ik heb mijn domeinnaam www.hotshots.be gekocht bij bNamed.net voor 30€ per jaar
daar zit cloaked forwarding in zodat ik de webruimte (50MB) bij mijn provider Easynet kan gebruiken

diedhert
1 januari 2005, 07:55
ja hoor, ik ben bij globat gehost. Niets dan voordelen in mijn ogen. Ook de website van ons werk zit daar op, en het is op aanraden van hen dat ik de mijne ook bij globat heb genomen. Stel je voor 2500 Mb aan en luttelen 70 euros per jaar, en met de Kerstpromoties is het nog geen 20 als ik mij niet vergis. Ik begrjip daarom echt niet waarom anderen nog steeds webruimte kopen bij veel duurdere hosts ...
Bij globat krijg je dus 2,5 Gb, 75Gb transfer, een eigen email, ligt bijna nooit plat, je wordt een paar dagen op voorhand gewaarschuwd per email als er onderhoudswerkzaamheden zijn ... en nadelen, sorry, die heb ik nog niet gevonden.

snarfie
2 januari 2005, 21:10
Zie dat er al heel veel tips zijn gegeven...

Ik zit zelf bij uwhost (http://www.uwhost.net) en heb sinds enkele maanden ook 2 andere accounts aangemaakt voor 2 andere website's en ben daar echt tevreden van. Service etc zijn in orde. En de prijzen zijn ook heel scherp.

Grtz

frans_vdm
2 januari 2005, 21:35
Bij globat krijg je dus 2,5 Gb, 75Gb transfer
Dat lijkt mij zeer goed. Wat velen vergeten is de gebruikte bandbreedte. Die kan heel hoog oplopen. Ik heb eens bij skynet een piekdag gehad van 10.000 bezoekers omdat iemand een link geplaatst had. Mijn foto's waren normaal 100kb/stuk. Er waren een ganse reeks foto's te zien. Stel dat ze 20 foto's bekijken wat niet overdreven was, dan is dit 2mb per kijker aan 10.000 kijkers dat was die dag ongeveer 20Gb download. Bij de meeste hostings zou je daar zwaar extra moeten bijpassen op het einde van de maand.

Dus vooral die 75 Gb bandbreedte lijkt mij een zeer veilige marge! Ik ga dit ook eens bekijken nu ik op het punt sta alles te hermaken samen met een eigen domeinnaam.

Frans

Havezet
2 januari 2005, 23:04
Over globat heb ik ook veel goede dingen gehoord. Toen ik ongeveer een jaar geleden op zoek was naar een nieuwe hoster heb ik hun eens een mailtje gestuurd met een vraag, waar nooit antwoord op kwam. Dat soort praktijken doen mij altijd huiveren en heb toen toch voor een andere hoster gekozen waar ik zeeer tevreden over ben: www.flexwebhosting.nl De support is punctueel, de prijzen zijn laag en mijn site is in meer dan een jaar nog nooit down geweest. Ook de snelheid van hun lijnen is zeer goed.

frans_vdm
3 januari 2005, 08:14
en heb toen toch voor een andere hoster gekozen waar ik zeeer tevreden over ben: www.flexwebhosting.nl De support is punctueel, de prijzen zijn laag en mijn site is in meer dan een jaar nog nooit down geweest. Ook de snelheid van hun lijnen is zeer goed.Bijna alle hoster bieden zo weinig data verkeer, hier ook dus. Met een basis prijs die reeds velemalen hoger is en een data verkeer die velemalen lager is zou dit mij opnieuw heel veel geld kosten. Aan 70 euro per jaar (zonder BTW!) en 10 Gb trafic... mijn piek belasting zou zeker meer dan 100 euro extra gekost hebben in slechts 1 maand!
Het grote probleem blijft voornamelijk als je een website opbouwd en er staat iets op die toevallig door velen bekeken wordt omdat iedereen een link ernaar legt in bepaalde forum's, dat je dan een peperdure rekening overhoud. Met mijn highspeed fotografie sta je zonder dat je het beseft op heel wat webloggers. Vooral die piekbelasting maakt het een onzekere situatie.

Dat was tot heden het grootste voordeel van de service van skynet. Je website belasting wordt niet in je data verkeer opgenomen en een toevallige piek kost je dan ook niets. Enkel die 50 mb is een zware beperking waar ze niet hoger willen gaan. Bij meer webruimte moet je naar hun hosting pakket gaan met dezelfde gevolgen als de meeste europeese hosters, te duur en te lage bandbreedte.

En ja al die email accounts heb ik ook niet nodig, enkel webspace en data verkeer.

Frans

Simon
3 januari 2005, 08:21
Ik heb nu sinds afgelopen weekend ook een account en domein bij Globat en ik werd dezelfde dag waarop ik de account opende persoonlijk opgebeld om de gegevens te controlleren! Dat bezoemde bij mij in iedergeval een goed gevoel in. :G

Nu het zaakje nog werkend zien te krijgen, want ik weet er absoluut niks vanaf en ik wil mn gallery maken met Jalbum of Coppermine. Coppermine moet je eerst op je server zetten en dan kun je met je gallery aan de slag? :confused:

Tjie Thow
3 januari 2005, 11:56
Kan ik dus bij Globat een eigen homepage maken met van alles erop en eraan. Ik begrijp het niet zo. Graag wat uitleg. En het is in dollars etc.

Is er niet een goeie waar ik gewoon in Nederland bij kan om een homepage te maken waarop ik foto's kan plaatsen.

Puur voor privegebruik en fam. Het moet goedkoop zijn.

ajh
3 januari 2005, 12:01
Is er niet een goeie waar ik gewoon in Nederland bij kan om een homepage te maken waarop ik foto's kan plaatsen.

Puur voor privegebruik en fam. Het moet goedkoop zijn.
Heb je geen webruimte bij je provider ? Ook met een 10 Mb ruimte kom je al een heel eind. Goedkoper kan niet, en als je niet te veel bezoekers trekt valt het ook wel mee met de hoeveelheid dataverkeer.

Tjie Thow
3 januari 2005, 13:01
Ze zeggen toch dat je niet op je eigen provider moet gaan zitten. Bij mn adsl pakket zit inderdaad ruimte voor een eigen homepage. Maar stel ik ga verhuizen en of van provider wisselen dan zit ik met de gebakke peren.

Wat ik zoek is een plek waar ik een eigen homepage kan bouwen los van mn adsl provider en handig om gewoon te gebruiken alszijnde een prive gebruiker. Hieruit komt al dat ik het liefst goedkoop wil blijven.

ajh
3 januari 2005, 13:17
Vrijwel iedere provider biedt webruimte en verhuizen is niet zo moeilijk. Slechts opnieuw uploaden en een adreswijziging versturen. :)

Reden om bij een echte fotosite te gaan hosten is over het algemeen bandbreedte en gemak.

Wat ook kan is een eigen servertje draaien bij je thuis. Geeft je alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken, maar je moet wel wat meer regelen dan bij een provider. Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat, indien je het leuk vind om te knutselen met computers tenminste, het erg leuk is om te doen. Je leert echt wat internet nou eigenlijk is.

Zeker met een permanente breedband verbinding is het een optie. Als je de foto's gelijk maakt aan de standaard van BD heb je ook niet zoveel upload snelheid nodig. Tenzij je een paar duizend bezoekers per uur krijgt, maar dan heb je ook ruzie met je provider. :p :D

Havezet
3 januari 2005, 14:37
Ze zeggen toch dat je niet op je eigen provider moet gaan zitten. Bij mn adsl pakket zit inderdaad ruimte voor een eigen homepage. Maar stel ik ga verhuizen en of van provider wisselen dan zit ik met de gebakke peren.

Wat ik zoek is een plek waar ik een eigen homepage kan bouwen los van mn adsl provider en handig om gewoon te gebruiken alszijnde een prive gebruiker. Hieruit komt al dat ik het liefst goedkoop wil blijven.

Ik heb een adsl verbinding via Planet Internet en heb weleens gevraagd hoeveel dataverkeer ik op mijn homepage bij hun mag genereren. Ze konden me geen zinnig antwoord geven, dus toen heb ik zelf eens geprobeerd om te testen bij hoeveel verkeer ze de homepage afsluiten. Bleek toen bij 18GB te zijn. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor een site voor privegebruik.

frans_vdm
3 januari 2005, 16:31
Ik heb een adsl verbinding via Planet Internet en heb weleens gevraagd hoeveel dataverkeer ik op mijn homepage bij hun mag genereren. Ze konden me geen zinnig antwoord geven, dus toen heb ik zelf eens geprobeerd om te testen bij hoeveel verkeer ze de homepage afsluiten. Bleek toen bij 18GB te zijn. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor een site voor privegebruik.Die bandbreedte lijkt mij goed maar hoeveel webspace heb je dan.
Ik heb maar 50 Mb en dat is veel te weinig om voldoende foto's te plaatsen. Ik heb ze al tot 50Kb per foto teruggebracht, meer reduceren heeft weinig zin omdat de kwaliteit te laag wordt.
Vooral bij macro fotografie is 1000 foto's niet veel.

Frans

dieter_vh
3 januari 2005, 16:54
Wat ook kan is een eigen servertje draaien bij je thuis. Geeft je alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken, maar je moet wel wat meer regelen dan bij een provider. Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat, indien je het leuk vind om te knutselen met computers tenminste, het erg leuk is om te doen. Je leert echt wat internet nou eigenlijk is.

Zeker met een permanente breedband verbinding is het een optie. Als je de foto's gelijk maakt aan de standaard van BD heb je ook niet zoveel upload snelheid nodig. Tenzij je een paar duizend bezoekers per uur krijgt, maar dan heb je ook ruzie met je provider.

Je hebt dan misschien wel 'onbeperkt' ruimte (toch zoveel als je vrije HD ruimte hebt) maar je upload is toch wel serieus beperkt, maximaal 3 gigabyte (bij Telenet). Daarnaast verbruikt een PC ook stroom en die is ook niet gratis. Gesteld dat je PC 7 dagen op 7, 24u op 24 aanstaat en zowat 100 Watt verbruikt*: 365 dagen * 24 uur / dag * 100 Watt / uur = 876000 / 1000 = 876 kWh

nu kost 1 kWh bij Electrabel zo'n 7 cent**, dus onze 876 kWh kosten zowat €70 per jaar. Hiervoor krijg je dus 'onbeperkte' schijfruimte en zo'n 3 gb bandbreedte per maand. Nu betaal ik bij mijn host $30 / jaar voor 500 MB webspace en 20 GB bandbreedte, 1GB ruimte & 40 GB bandbreedte zouden me $60 / jaar kosten...


zo, hopelijk klopt mijn berekening wat :green: :clown:

* ik veronderstel dat het wat meer zal zijn, de doorsnee voedingen leveren zowat 300 Watt, maar een webserver voor foto's is meestal niet continu stressed / 100% belast
** normaal tarief
*** mijn host: solidinternet.com

ajh
3 januari 2005, 17:07
Je hebt dan misschien wel 'onbeperkt' ruimte (toch zoveel als je vrije HD ruimte hebt) maar je upload is toch wel serieus beperkt, maximaal 3 gigabyte (bij Telenet). Daarnaast verbruikt een PC ook stroom en die is ook niet gratis. Gesteld dat je PC 7 dagen op 7, 24u op 24 aanstaat en zowat 100 Watt verbruikt*: 365 dagen * 24 uur / dag * 100 Watt / uur = 876000 / 1000 = 876 kWh

nu kost 1 kWh bij Electrabel zo'n 7 cent**, dus onze 876 kWh kosten zowat €70 per jaar. Hiervoor krijg je dus 'onbeperkte' schijfruimte en zo'n 3 gb bandbreedte per maand. Nu betaal ik bij mijn host $30 / jaar voor 500 MB webspace en 20 GB bandbreedte, 1GB ruimte & 40 GB bandbreedte zouden me $60 / jaar kosten...


zo, hopelijk klopt mijn berekening wat :green: :clown:

* ik veronderstel dat het wat meer zal zijn, de doorsnee voedingen leveren zowat 300 Watt, maar een webserver voor foto's is meestal niet continu stressed / 100% belast
** normaal tarief
*** mijn host: solidinternet.com

Al je argumenten kloppen op zich als je puur naar de kosten kijkt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo wakker lig van het 24x7 draaien van computers. 'k heb er 2 staan die dat doen. :green: O.a. voor server en e-mail. Webserver is voor mij van ondergeschikt belang.

Het grote voordeel van het zelf doen is de totale vrijheid om naar eigen inzicht een website te bouwen. Gaat het alléén om het tonen van foto's dan ben je waarschijnlijk beter af bij de pbase en al die anderen.

Ikzelf zit bij XS4ALL met een ADSL Basic abbo. Fair use limiet en 50Mb schijfruimte. Het moet wel heel gek gaan wil ik over de limiet heen gaan.

Voor een ieder is het een andere afweging. :)

Havezet
4 januari 2005, 12:48
Die bandbreedte lijkt mij goed maar hoeveel webspace heb je dan.
Ik heb maar 50 Mb en dat is veel te weinig om voldoende foto's te plaatsen. Ik heb ze al tot 50Kb per foto teruggebracht, meer reduceren heeft weinig zin omdat de kwaliteit te laag wordt.
Vooral bij macro fotografie is 1000 foto's niet veel.

Frans

Zelf gebruik ik de ruimte bij Planet minimaal. Ik wilde alleen maar aangeven dat het dataverkeer ruim voldoende is voor prive gebruik. Als je meer ruimte dan die 50 MB nodig hebt, zou ik toch naar een aparte hosting zoeken. Zoals hier eerder genoemd biedt Globat veel waar voor een lage prijs. En je kunt ook nog overwegen om Direct ADSL (http://www.kpn.com/kpn/redir?location=%2Fkpn%2Fshow%2Fid%3D328616%2Fsc%3D 6ea62a&wmlog=%26c_id%3D40340%26page_id%3D736978%26qs%3Did %253D377236%2526sc%253D2bc56b%26block_id%3D%26lm_i d%3D281739%26event%3DinternalSelect%26extra%3Dchan nelid%2Clabel%2Cid%2Curl%2Cblock_title%26channelid %3D0%26label%3D347393%26id%3D708757%26url%3D%2Fkpn %2Fshow%2Fid%3D328616%2Fsc%3D6ea62a%26block_title% 3D&sc=bd1667) bij KPN af te sluiten, dan bespaar je ook nog op de ISP kosten welke je dan mogelijk niet meer nodig hebt. Je verdient de Globat kosten dan helemaal terug.

armani
7 januari 2006, 20:50
Hallo,

Hier vind je een vergelijking van de belangrijkste "photo sharing" sites:
http://reviews.cnet.com/4520-6451_7-6245143-1.html

Veel Succes,
Armani

[MOD] Overige links verwijderd wegens SPAM.
Willy