PDA

Volledige versie bekijken : Wie heeft ook phototrackr



Ardesign
24 juni 2008, 18:07
Wie heeft ook een phototrackr en zit net zoals ik evne met een paar installatie problemen ,wie kan en wilt me verder helpen aub .

Het programma dat erbij is geeft steeds logger werkt niet ,en heb al tot twee maal toe de installatie gedaan en ongedaan gemaakt op vista .

Verder zit ik ook met de coordianten die niet overeen stemmen met ons coordinaten stelsel ,hoe kan ik dat veranderen aub .

Alvast op voorhand bedankt en heeft er soms iemand een nederlandstallig handleiding voor verder te helpen .

Met vriendelijke groeten ,

Ardesign

Photoclix
24 juni 2008, 18:38
Ik ken het programma niet, maar omdat ik zie dat je werkt op Vista, zou je misschien eens kunnen proberen om het programma te laten opstarten in XP-modus.

Je kan dit doen door met je rechtermuisknop op het exe-bestand te klikken en via een bepaalde tab (heb geen vista ter beschikking hier), kan je dan kiezen om het op te starten zoals in XP.

Just a guess.

Compumax
24 juni 2008, 22:35
Wie heeft ook een phototrackr en zit net zoals ik evne met een paar installatie problemen ,wie kan en wilt me verder helpen aub .

Het programma dat erbij is geeft steeds logger werkt niet ,en heb al tot twee maal toe de installatie gedaan en ongedaan gemaakt op vista .


Is in bestelling bij Konijn, nog even geduld tot ze uit hun pijp komen, dan probeer ik je zeker verder te helpen, pm me gerust.

Compumax
26 juni 2008, 17:57
Ondertussen aangekregen en geïnstalleerd.
Werkt goed, had het gewoon in de auto laten liggen voor een trip, en die werd netje op de kaart geplot. Geen geheimen meer over waar je geweest bent. :)
Bij de installatie had ik ook een hapering, mijn firewall stond te streng en de activatie liep mis, maar bij herstarten van het programma (na ondertussen de firewall aangepast te hebben) ging alles goed. Nu heb ik wel de 2.3 geïnstalleerd die op de website staat, en niet de CD, en eenmaal de gebruikers eruitgegooid en mezelf als gebruiker ingesteld ging alles vlot.
Heb wel de pro aangeschaft want ik wil RAW bestanden gaan geotaggen, de standaardversie neemt alleen jpg aan.
Verder heb ik onder Vista e gewoonte om programma's als administrator te installeren (rechts klikken en run as administrator), dat heeft er misschien ook mee te maken.

Robo
1 juli 2008, 01:42
Drie maanden geleden heb ik mijn Photo Trackr gekocht en de software geïnstalleerd. Als ik me goed herinner moest ik toen na het updaten van de Gisteq-software de "firmware" van het apparaatje vernieuwen, anders waren ze niet compatibel. Misschien is dat de oorzaak van je probleem? Natuurlijk kocht ik toen ook de pro-versie, spijtig genoeg... Deze kan niet met RAF-files (Fujispeak voor RAW) omgaan! En dit gratis programma doet dat probleemloos http://geosetter.de Geotagging is wel fun hé :-)

Compumax
1 juli 2008, 07:31
De laatste reeks wordt met firmware 4.1 geleverd, dus dat is het probleem niet. De pro versie werkt met Canon, maar uiteindelijk heb je jpg nodig om je tracks of trips op het net te zetten.
Wat de fun betreft zal ik je zeker niet tegenspreken, alleen wat fun betreft is dat ding zijn geld waard.:G

Powaqqatsi
5 juli 2008, 09:26
Misschien een beetje off topic maar kan je de NMEA bestanden van een phototrackr af halen ? Ik heb geen behoefte om hun software te gebruiken (ik gebruik een Mac, maar heb wel een pctje liggen dat enkel daar voor kan dienen). Ik zou dus graag de GPS data gebruiken met andere software op de Mac.

Compumax
5 juli 2008, 10:40
Vanuit de PhotoTrackr soft kan ik NMEA exporteren, voorbeeldje hebben ?

Powaqqatsi
5 juli 2008, 15:10
Dus ik kan via de PC de logs gewoon eruithalen met die phototrackr software en dan de logs met andere (Mac) software gebruiken ?
Geweldig :G

Ik wil al lang een GPS kopen maar ik twijfel enorm tussen alle toestellen. Ik had eerst beslist om de Solmeta GPS te kopen maar daar heb ik dan weer van af gezien. Twijfel alom.

Compumax
5 juli 2008, 15:16
Klopt, is een tekstbestand, hier een uittreksel

$GPGGA,120533.000,5056.0009,N,00422.1840,E,1,08,00 .0,38.0,M,00.0,M,,*5F
$GPRMC,120533.000,A,5056.0009,N,00422.1840,E,0.00, 0.00,260608,,*09
$GPGGA,120543.000,5055.9979,N,00422.1804,E,1,08,00 .0,36.0,M,00.0,M,,*52
$GPRMC,120543.000,A,5055.9979,N,00422.1804,E,0.00, 0.00,260608,,*0A
$GPGGA,120553.000,5055.9979,N,00422.1720,E,1,08,00 .0,36.0,M,00.0,M,,*5A
$GPRMC,120553.000,A,5055.9979,N,00422.1720,E,3.00, 0.00,260608,,*01
$GPGGA,120603.000,5055.9943,N,00422.1744,E,1,08,00 .0,32.0,M,00.0,M,,*53
$GPRMC,120603.000,A,5055.9943,N,00422.1744,E,4.00, 0.00,260608,,*0B
$GPGGA,120614.000,5055.9929,N,00422.1749,E,1,08,00 .0,43.0,M,00.0,M,,*52
$GPRMC,120614.000,A,5055.9929,N,00422.1749,E,6.00, 0.00,260608,,*0E
$GPGGA,120624.000,5055.9956,N,00422.1779,E,1,08,00 .0,44.0,M,00.0,M,,*5D
$GPRMC,120624.000,A,5055.9956,N,00422.1779,E,6.00, 0.00,260608,,*06
$GPGGA,120634.000,5055.9906,N,00422.1421,E,1,08,00 .0,46.0,M,00.0,M,,*55
$GPRMC,120634.000,A,5055.9906,N,00422.1421,E,13.00 ,0.00,260608,,*38
$GPGGA,120644.000,5055.9838,N,00422.1203,E,1,08,00 .0,49.0,M,00.0,M,,*57
$GPRMC,120644.000,A,5055.9838,N,00422.1203,E,3.00, 0.00,260608,,*04
$GPGGA,120654.000,5055.9857,N,00422.1160,E,1,08,00 .0,46.0,M,00.0,M,,*56
$GPRMC,120654.000,A,5055.9857,N,00422.1160,E,3.00, 0.00,260608,,*0A
$GPGGA,120704.000,5055.9908,N,00422.1227,E,1,08,00 .0,42.0,M,00.0,M,,*5D
$GPRMC,120704.000,A,5055.9908,N,00422.1227,E,0.00, 0.00,260608,,*06

Martine Launoy
7 juli 2008, 21:44
Gebruik al jaren een Garmin 60 CS, wij doen inventarisaties in natuurgebieden en telkens we een plaats exact moeten aanduiden maak ik een waypont, nu las ik in de laatste zoom dat met een programma te downloaden op geosetter, een track te maken ik ze rechtstreeks allemaal kan erop plaatsen, is dat zo?
Ik heb wel een imac van apple en neem al mijn foto's in raw, kan iemand me helpen:confused:
alvast bedankt!

Robo
7 juli 2008, 23:57
Inderdaad, met het gratis programma Geosetter http://www.geosetter.de/en/#Features kun je de gps-data aan je foto's koppelen. Ze worden bijgeschreven bij de exif-data. Zelf gebruik ik dit samen met de Gisteq PhotoTrackr Lite (€ 72) http://www.gisteq.com/PhotoTrackrLite.php en dat werkt probleemloos met Windows. Een programma voor Mac zul je zelf moeten zoeken...

Compumax
8 juli 2008, 05:17
Ik heb wel een imac van apple en neem al mijn foto's in raw, kan iemand me helpen:confused:
alvast bedankt!
Volgens wat ik lees op de website en het forum van Gisteq is het nog een kwestie van enkele weken voor de Mac-versie uitkomt. www.gisteq.com

Compumax
11 juli 2008, 08:33
De beta versie voor Mac is beschikbaar :
http://www.gisteq.com/MACsoftware.php

Ardesign
12 juli 2008, 17:20
Hoi compumax

Morgen neem ik mijn gisteq mee naar Bastonge naar het indianen festival ,en hoop dus dat hij daar zoals na de test bij je thuis ook alles goed weet te registreren ,en dan zal het fun gehalte er nog eens een extra dimensie aan geven al mijn foto'kes lekker met de coordianten en gaan ze ook op het net staan de foto's .

Nogmaals vele keren hartelijk dank voor je hulp compumax ,en verder nog een leuke vacantie toegewenst aan je jezelf en je familie .

Groetjes


Ardesign

Powaqqatsi
13 juli 2008, 21:31
Werkt de phototrackr lite met NiMh AA batterijen ?

Robo
13 juli 2008, 21:48
Ja, dat is geen probleem. Zelf heb ik ervaren dat hij met een (helemaal opgeladen) Duracell NiMH 2500 mAh "maar" 10 á 11 uur werkte. Een maat deed de test met een niet-heroplaadbare batterij en kwam aan 14 á 15 uren. Als je lange dagtochten maakt en niet verrast wilt worden door een "stroompanne" (je gaat ook niet heel de tijd de leds willen controleren hé ;-) weet je wat doen...

Robo
18 juli 2008, 02:45
Gisteq heeft nu ook de PhotoTrackr Mac http://www.gisteq.com:80/MACsoftware.php

marijke-s
18 juli 2008, 10:10
Ik heb hem ook, de dl700 Phototrackr, ik had in het begin ook problemen met de installatie,. Ik had nml een upgrade gedaan naar de proversie zodat ik ook RAW kan inlezen en toen ging het fout.
Er bleek echter een bug in de software te zitten.
Gewoon even naar ze mailen en het wordt snel door ze opgelost.
Vind het persoonlijk prettiger werken dan met geosetter software
Overigens worden ook hier de exiffiles gekoppeld.

Een handig en leuk hebbedingentje. €69.- bij snelwebshop incl verzendkosten.:G

Mr.Bluestar
18 augustus 2008, 12:29
Ik heb nog een vraagje aan de gebruikers hier.
Hebben jullie een gedacht hoelang de trackr data kan tracken?
Ik vertrek naar Thailand over 6 weken en heb gaan zin om een PC mee te zeulen. Dus ik zou graag dat ding gewoon laten loggen en eens terug thuis dan pas alles synchroniseren. Ben 18 dagen onderweg en zou het ding dan wel bijna continue laten registreren. Te doen of niet?

Ardesign
18 augustus 2008, 12:34
De phototracker kan met 1 batterij die goed is opgeladen wel ongeveer tussen de 12 a 15 uur per dag werken ,dus als je phototracker die 18 dagen wilt laten werken zal je toch elke dag ongeveer twee pillen van doen hebben .

Maar in thailand zla het wel geen probleem zijn ,om daar ergens ten velde aan goedkoop batterijen te geraken zijn .

Groetjes

Ardesign



Ik heb nog een vraagje aan de gebruikers hier.
Hebben jullie een gedacht hoelang de trackr data kan tracken?
Ik vertrek naar Thailand over 6 weken en heb gaan zin om een PC mee te zeulen. Dus ik zou graag dat ding gewoon laten loggen en eens terug thuis dan pas alles synchroniseren. Ben 18 dagen onderweg en zou het ding dan wel bijna continue laten registreren. Te doen of niet?

Robo
18 augustus 2008, 12:37
Ik heb nog een vraagje aan de gebruikers hier.
Hebben jullie een gedacht hoelang de trackr data kan tracken?
Ik vertrek naar Thailand over 6 weken en heb gaan zin om een PC mee te zeulen. Dus ik zou graag dat ding gewoon laten loggen en eens terug thuis dan pas alles synchroniseren. Ben 18 dagen onderweg en zou het ding dan wel bijna continue laten registreren. Te doen of niet?

Op het forum van Gisteq vond ik alvast dit: http://www.gisteq.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=209&p=726&hilit=how+long#p726
Te doen dus:G Neem even je tijd om de rest te bekijken of stuur die mannen een mail met je vragen, ze antwoorden zéér vlug!

Mr.Bluestar
19 augustus 2008, 22:38
Vreselijk bedankt!
De batterijen is de minste zorg. Die kan ik makkelijk opladen en dan nog eventueel een paar gewone reserve batterijtjes voor als ik niet kan opladen.
Het was het eventueel opslagen voor een lange periode die me zorgen baarde.
Ik zal het niet nalaten om mijn ervaringen met het ding achteraf te posten.

truckdiver
16 april 2009, 07:56
Gdm
heb gisteren ook de phototrackr Lite aangeschaft.
Heb het uur van mijn camera juist gezet met het uur op mijn MAC zoals er staat geschreven.
Als ik ga kijken bij mijn gpstijd staat deze 2 uur achter op onze huidige tijd.(zie voorbeeld rechts boven)
Iemand idee hoe ik deze goedzet?
Vertrek morgen ook naar Marroco,moet ik daar de camera op plaatselijke tijd overzetten en zet de phototrackr zichzelf goed?
thx
http://img2.imageshack.us/img2/2105/afbeelding3j.png

Zappa
16 april 2009, 09:03
Je moet d ePhototrackr ook syncen, eerst buiten leggen zodat hij d epositie kan bepalen, en dan aansluiten op de Mac, software starten en de sync camera tijd wizard opstarten.

truckdiver
16 april 2009, 10:29
Je moet d ePhototrackr ook syncen, eerst buiten leggen zodat hij d epositie kan bepalen, en dan aansluiten op de Mac, software starten en de sync camera tijd wizard opstarten.

zal wel aan mij liggen maar waar vind ik die wizard?
tijd staat nu op paris ingesteld
heb juist 2uur met gps buiten rondgelopen.
volgens de handleiding dat ik ervan kan maken moet je bij MAC alleen de camera goed zetten met de MAC en niets doen aan de gpsmodule.


thx