Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Sony R1: iemand gebruikerservaring?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Sony R1: iemand gebruikerservaring?

    Graag wat info over de nieuwe Sony R1
    Is er niet teveel ruis snel zichtbaar?
    Geen "uitblanken" van lichte partijen?
    Txs
    D
    http://www.stich.be

  • #2
    Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

    Best eens kijken op volgende site.




    Grts
    Formatje

    Comment


    • #3
      Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

      Oorspronkelijk geplaatst door axat
      Graag wat info over de nieuwe Sony R1
      Is er niet teveel ruis snel zichtbaar?
      Geen "uitblanken" van lichte partijen?
      Txs
      D
      Ik heb hem juist gehanteerd, heelrijk machieneke, voor mij de ideale opvolger van de 828. Snel, heerlijk scherm, eerste echt goede evf, voelt misschien wat plastiekerig aan, maar wel het beste na een dslr.
      Beeldkwaliteit kan ik niks van zeggen.

      Comment


      • #4
        Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

        De levering loopt momenteel wat achter door een klein foutje in de firmware dat moest aangepast worden, vermoedelijk iets met het nederlandstalig menu, dat blijkt intussen opgelost.
        Ik heb het toestel kunnen testen, maar nog niet in Raw, normaal ben ik een Nikon D2H en een D70 gewoon, dit met prof. lenzen, en ik moet zeggen dat hetgeen uit die Sony kwam (in jpeg bestanden dan) beter was, het is alleen wat wennen aan een electronische zoeker.
        Citaat:
        Denken jullie niet dat in de toekomst de zo goed gewaardeerde DSLR opgevolgt wordt door een profesionele prosumer. waar geen mechanishe spiegel inzit maar een hoogwaardige sensor, ship, zoeker en display.
        ik bedoel maar, er komt tocht een tijd dat de spiegel overbodig wordt.
        of kan me iemand uitleggen waarom die spiegel zo belangrijk zal blijven.
        ik ben maar een leek met veel interesse....gr...

        De nieuwe Sony DSC R1 begint zich reeds aardig in dat marktsegment te begeven,
        De beelden die ik ervan gezien heb zijn zeker veelbelovend en moeten zeker niet onderdoen voor wat je momenteel met een dure DSLR maakt, natuurlijk heeft dit toestel ook zijn beperkingen, zoals de electronische zoeker en niet verwisselbare lenzen, maar het ding maakt wel formidabele kwaliteitsfoto's, en daar gaat het tenslotte om
        Moesten ze nu ook nog het verstand hebben om dergelijk toestel uit te brengen met een 50-300mm Carl Zeiss lens bijvoorbeeld,
        Niet verwisselbare lenzen hebben ook het voordeel dat de kans op stof op de opnamesensor veel kleiner is.
        En door het ontbreken van een spiegel kan het achterste lenselement tot vlak voor de sensor geplaatst worden waardoor het licht loodrecht op deze sensor terechtkomt, momenteel trouwens een probleem bij een spiegelreflex waar het licht (met bepaalde lenzen) onder een hoek op de sensor komt, waar door reflexies problemen zoals cromatische abberatie gaan optreden.

        Comment


        • #5
          Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

          Is dit toestel al ergens te koop ?
          Nergens een winkel die 's zondagsnamiddag open is ?

          Comment


          • #6
            Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

            [QUOTE=demeyereg]Ik heb het toestel kunnen testen, maar nog niet in Raw, normaal ben ik een Nikon D2H en een D70 gewoon, dit met prof. lenzen, en ik moet zeggen dat hetgeen uit die Sony kwam (in jpeg bestanden dan) beter was, het is alleen wat wennen aan een electronische zoeker.


            ja ik vind gebruikerservaring voor zover ze natuurlijk door kenners gebeurt wel zeer belangrijk. Jij kan wat vergelijken met uitstekende toestellen. Wat ik wel ook belangrijk vind is de ruis die eventueel in wat donkere partijen zichtbaar wordt. Ik las dat dat pas erg wordt vanaf 800 iso
            txs
            http://www.stich.be

            Comment


            • #7
              Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

              Ik weet niet goed hoe ik het moet doen om hier op BD naar een bepaalde pagina te verwijzen, maar hier 12th November 2005, 17:56 staat een testje door Ludo V gemaakt, de sluitertijd in de tweede foto is wel verkeerdelijk ingegeven.
              Is dit toestel al ergens te koop ?
              Nergens een winkel die 's zondagsnamiddag open is ?
              Deze toestellen worden momenteel tegengehouden bij de invoerder, daar er een kleine fout zit in de nederlandse Firmware, de nieuwe firmware is beschikbaar bij de invoerder, en momenteel worden alle nieuw ingevoerde toestellen ermee ingesteld, doordat er nog maar 30 toestellen verkocht zijn in belgié wil Sony deze update liever zelf uitvoeren, inplaats van nu reeds een update op internet te plaatsen, dat is hetgeen mij werd verteld, daar ik zo een toestel in bestelling heb, normaal zouden de toestellen deze week ter beschikking zijn, en waarschijnlijk zullen alle reeds verkochte toestellen eventjes bij de verkoper moeten langsgaan.

              Comment


              • #8
                Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                Hier de review/gebruikerservaring op Luminous Landscape. Michael Reichman heeft altijd meer aandacht voor hoe een camera het effectief doet in het veld, vergeleken met wat de specs zijn en wat ieder knopje en wieltje doet, dus zijn zijn reviews (voor mij) veel nuttiger dan die van bv. DPReview.

                The Bottom Line

                I am very ambivalent about the Sony R1. With its large and high resolution sensor, excellent lens, and first rate build quality for under US $1,000 it offers photographers a combination of features and abilities that in a DSLR would cost 2-3X as much to implement.

                But, it still is a digicam – or FLD, and therefore lacks some of the features that DSLR users take for granted, such as fast frame rates and snappy autofocus.

                In exchange the R1 offers a waist level finder, a real-time histogram, and totally silent operation – features that no DSLR can provide.

                Is this the camera for you? Only you can decide, based on the type of shooting that you do and where your needs fall. This could well be an ideal second camera, especially for pros using medium format equipment; someone just testing the waters with digital, or anyone on a restricted budget who wants high image quality, a great lens and a reasonable price. Anyone wanting to travel very light, hiking, camping, or an extended foreign trek, might also find the R1 an ideal companion.

                Many though will find one of the sub $1,000 DSLRs with a kit lens to better suit their needs at a comparable price.

                Comment


                • #9
                  Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                  Ik heb het toestel kunnen testen, maar nog niet in Raw, normaal ben ik een Nikon D2H en een D70 gewoon, dit met prof. lenzen, en ik moet zeggen dat hetgeen uit die Sony kwam (in jpeg bestanden dan) beter was
                  das toch normaal

                  je vergelijkt je RAW bestanden van je DSLR's met een JPG bestand !!!

                  Nu dat er natuurlijk een grote chip in een 'compact' zit zal hij op dat gebied veel minder verschillen van een DSLR. Maar die grotere sensor zal ook maken dat je lenzen (en dus je toestel) duurder gaat worden, dan zitten we weer in hetzelfde straatje als de glaswinkel bij een DSLR.

                  edit : een bewijs daarvan is dat de R1 op 120mm slechts een F4.8 heeft terwijl zijn voorganger (de F828) in 2003 reeds een F2.8 op 200 mm had.

                  Geen verwisselbare lens wil ook zeggen dat je niet kan specialiseren (macro / tele / low light) en dat je bij upgrade ineens ook je lens kan wegkieperen (want die zit weer vast de body )

                  Kortom, ik denk zeker dat in de toekomst de spiegel vervangen zal worden, maar dan zal het wel met verwisselbare lenzen zijn (of ze moesten een 12-1200 F1.8 IS USM uitvinden)
                  Last edited by Perrush; 28 november 2005, 11:35.
                  --
                  Play Drakensang - a free online mmorpg

                  Comment


                  • #10
                    Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                    das toch normaal

                    je vergelijkt je RAW bestanden van je DSLR's met een JPG bestand !!!
                    Ik heb hier niet geschreven dat ik RAW bestanden met jpeg bestanden vergelijk, maar dat ik het toestel nog niet heb kunnen testen in RAW, de jpeg output is beter dan de jpeg van Nikon, en dat staat als een paal boven water.
                    Tenslotte ikzelf fotografeer reeds 30 jaar met Nikon, ik heb zowat bijna alles gehad wat Nikon maakte op gebied van AF lenzen, ik fotografeer nu reeds geruime tijd digitaal (met een D2H en een D70), zo ben ik nu laatst de Sony R1 gaan testen, jammer genoeg alleen in jpeg (daar de raw converter niet op hun computer geinstaleerd was), en ik moet zeggen dat deze camera op gebied van beeldkwaliteit formidabel is, in sommige lichtomstandigheden, zelfs duidelijk beter dan Nikon, nadelen zijn wel dat je met een electronische zoeker werkt en dat je maar 120 mm télé hebt, maar volgens mij heb je met deze camera die slechts 1 Kg weegt een ideale reiscamera voor een zeer schappelijke prijs.
                    Tenslotte, alleen het eindresultaat telt, of dat nu gemaakt is met een toestel van 10.000 euro of met een van 500 euro.
                    Met 12 Kg fotomateriaal rondzeulen is ook niet alles, en bovendien slaan ze je op sommige plaatsen nog de kop in als ze weten wat je bijhebt.
                    __________________
                    Last edited by Guest42; 28 november 2005, 15:04.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                      maar volgens mij heb je met deze camera die slechts 1 Kg weegt een ideale reiscamera voor een zeer schappelijke prijs.
                      Tenslotte, alleen het eindresultaat telt, of dat nu gemaakt is met een toestel van 10.000 euro of met een van 500 euro.
                      Met 12 Kg fotomateriaal rondzeulen is ook niet alles, en bovendien slaan ze je op sommige plaatsen nog de kop in als ze weten wat je bijhebt.
                      Ik ben het volkomen met je eens !!
                      D90, NIKKOR 18-200mm VR, SB600

                      Comment


                      • #12
                        Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                        Er is reeds een firmware update :



                        Raar, ik raak nochtans nergens aan een toestel
                        Mijn geduld raakt stilaan op.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                          Onderstaand, een eerste testfoto, Rawbestand omgezet naar Jpeg, deze foto is gemaakt gewoon van een bouket dat op tafel stond, de rawbestandenomzetter is een prachtding, op ISO 800, zonder flits, zie bijhorende gegevens, je kan in de hoofdfoto gaan klikken om te vergroten. link: http://www.mijnalbum.nl/Album=FUX6DPP8

                          Comment


                          • #14
                            Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                            eerst zal ik zeggen dat dat een goeie foto is, zeker voor een 'compact' op ISO800 (maarja, dat wisten we al ivm de grotere sensor)

                            maar verder ....

                            dat zie je nu zo dikwijls ... foto's die als testfoto's gebruikt worden, maar eigenlijk totaal niet kunnen dienen voor dat doel.

                            Wat wil je als testfoto's :

                            -> geen verkleinde versies, dus 100% crops. Zelfs een onscherpe foto kan je door te verkleinen scherper laten lijken

                            -> ik wil zien wat die lens kan in zijn uitersten. Dus niet 71mm F4.8 maar 24mm en/of 120mm op f2.8 en/of f16

                            Dan heb je al een beter zicht. Een foto zoals bovenstaande is weliswaar een goede foto, maar die zou met bijna elke hedendaagse cam kunnen genomen zijn (alhoewel dat de DOF en de ruis wel verklappen dat er een grote sensor gebruikt is)

                            Maar iig geen afknapper (zoals de eerste foto's van de F828 wel waren)
                            --
                            Play Drakensang - a free online mmorpg

                            Comment


                            • #15
                              Re: Sony R1: iemand gebruikerservaring?

                              geen verkleinde versies, dus 100% crops. Zelfs een onscherpe foto kan je door te verkleinen scherper laten lijken
                              Ik mag maar 3Mb posten op deze site, de RAW bestanden zijn 20Mb. en omgezet naar jpg. in de hoogste kwaliteit ongeveer 10Mb.

                              Je kan mij geloven of niet maar deze zijn stukken beter dan van mijn Nikon D70 met 17-55 AFS DX.

                              Comment

                              Working...
                              X