Re: koksmessen
Tsja Geert, ik denk dat een beroeps, of toch tenminste een keukenhulp, misschien meerdere uren tijdens een mis en place met een mes aan het snijden is, en een hobbykok misschien enkele minuten tijdens het bereiden van een maaltijd.
Daarom vroeg ik mij reeds af, wanneer ik hier alles lees, hoeveel uur per dag of per maaltijd, de hobbykoks hier aan het snijden zijn met een mes ???
Als ik een maaltijd klaar maak, en dat doe ik toch reeds 35 jaar op zondag en dan straks 11 jaar dagelijks, dan heb ik een goed snijdend mes slechts een paar minuten nodig, en zelfs soms helemaal niet.
Dus voor dagdagelijks gebruik zou ik het zelfs met een bot mes redden, zij het misschien wel mits enige ergernis .
Sommige dagen heb ik slechts een aardappelschillertje nodig, en is dat dan ééntje van Herder van 10 euro, of één of anders Japans van misschien 100 euro... mijn patatten zullen evengoed geschild zijn hoor .
Mijn Globals laat ik één keer per jaar slijpen in Gent (vraag me naam van de winkel niet, maar ik rij er zo naar toe) en tussendoor doe ik het met ding dat ik reeds vermeld heb hierboven, en voor mij is dat méééér dan scherp genoeg.
En omdat we toch op een fotografieforum zitten... sommigen denken ook met een duur toestel betere foto's te maken dan met een wat goedkoper... misschien is het evenzo met messen... het smaakt beter als het met een goed mes gesneden is .
Maar zoals altijd, ieder zijn goesting/mening hé, alles moet verkopen en wordt ook verkocht, de commerce moet (blijven) draaien.
Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg
Bekijk bericht
Daarom vroeg ik mij reeds af, wanneer ik hier alles lees, hoeveel uur per dag of per maaltijd, de hobbykoks hier aan het snijden zijn met een mes ???
Als ik een maaltijd klaar maak, en dat doe ik toch reeds 35 jaar op zondag en dan straks 11 jaar dagelijks, dan heb ik een goed snijdend mes slechts een paar minuten nodig, en zelfs soms helemaal niet.
Dus voor dagdagelijks gebruik zou ik het zelfs met een bot mes redden, zij het misschien wel mits enige ergernis .
Sommige dagen heb ik slechts een aardappelschillertje nodig, en is dat dan ééntje van Herder van 10 euro, of één of anders Japans van misschien 100 euro... mijn patatten zullen evengoed geschild zijn hoor .
Mijn Globals laat ik één keer per jaar slijpen in Gent (vraag me naam van de winkel niet, maar ik rij er zo naar toe) en tussendoor doe ik het met ding dat ik reeds vermeld heb hierboven, en voor mij is dat méééér dan scherp genoeg.
En omdat we toch op een fotografieforum zitten... sommigen denken ook met een duur toestel betere foto's te maken dan met een wat goedkoper... misschien is het evenzo met messen... het smaakt beter als het met een goed mes gesneden is .
Maar zoals altijd, ieder zijn goesting/mening hé, alles moet verkopen en wordt ook verkocht, de commerce moet (blijven) draaien.
Comment