Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Waarheen vandaag: Haven - Antwerpen - Provincie Antwerpen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Waarheen vandaag: Haven - Antwerpen - Provincie Antwerpen

    De Antwerpse haven biedt een interessant mix aan fotografische mogelijkheden. Er zijn niet alleen de grote containerschepen, coasters (klein zeehandelsschepen), blusboten of het occasionele cruiseship. Het laden en lossen van stukgoed, de rijen containers, de fel verlichte petrochemische industrie 's nachts,... mogelijkheden zat. Tot slot zijn er natuurlijk de jaarlijkse evenementen, zoals de tall ships race, die meestal in het Waarheen vandaag forum aangekondigd worden.

    Waar moet je zijn?
    • Aan de Scheldelaan kan je gemakkelijk de dijk op en kan je schepen zien varen op de Schelde (onderweg naar Schelde 9, of verder door).
    • Aan de Berendrechtsluis en Zandvlietsluis kan je naast het gebouw van 869 tot op de kop en dan heb je zicht op Kaai 913 en containerboten en de MSC schepen die door de sluizen gaan voor het Delwaidedok. Aan dat dok raak je vrij dicht via afrit Stabroek op de A12.
    • De Zandvlietsluis geeft de mogelijkheid om de grootste schepen van heel dichtbij te fotograferen terwijl ze naar de sluis gesleept worden. Neem de A12 richting Bergen op Zoom, daarna afrit Zandvliet en dan de grote baan aan het water op en dan kom je ze vanzelf tegen.
    • Stukgoed gaat goed aan K207 maar beter aan K363 (veel staal). Als je naar K730 rijdt (Delwaidedok, afrit Stabroek) kan je verder doorrijden tot aan 650 (kerkschip). En er zijn nog wel wat mogelijkheden... (ik denk dan aan Linkeroever, Lillo, de lage kaaien rond 420, houtdokken, achterkant Kinepolis waar je aan 138 -142 zo tot bij de boten aan de blauwe steen kan lopen, droogdokken waar soms iets ligt,...)
    • De bocht van Bath, naast de overzet van vroeger tussen Perkpolder en Kruiningen, is een interessante locatie om te spotten als je geen fabrieksgebouwen in de achtergrond wil.
    • Een ander leuk spottersplaatje is te vinden ter hoogte van Liefkenshoek fort.
    • Het Marshalldok is een specialleke. Het staat daar vol met petroleumraffinaderijen.


    Voorbeeldfoto's
    - Berendrechtsluis
    - Panorama

    Fototips
    Nog geen

    Meer informatie vind je ook hier
    - Aankomst en vertrek van schepen

    Met dank aan
    Yoert en de andere BD'ers die tips leverden voor dit overzicht.

    Waarheen vandaag
    Dit artikel maakt deel uit van een reeks rond interessante fotolocaties in België. Aanvullingen en correcties zijn welkom. Voorstellen en informatie over locaties stuur je best via een PB naar Laurens.
    Last edited by Laurens; 13 augustus 2011, 09:07.
    Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer
Working...
X