Weergegeven resultaten: 1 t/m 14 van 14
 1. #1

  Standaard Hoe foto's linken op dit forum

  In dit draadje wordt uitgelegd hoe foto's te plaatsen op dit forum. Het is een bijgewerkte versie van dit draadje en dit.

  Je kan niet op de BD forums zelf rechtstreeks foto's plaatsen. Deze moeten op een andere website of service staan en dan verwijs je ernaar binnen een forum. Er zijn erg veel mogelijkheden om foto's te stockeren op het internet. De volgende services zijn populair bij onze leden: Flickr, Dropbox, Photobucket, Tinypic, Shoot en de webruimte van een internet provider zoals Telenet of Proximus.

  De volgende onderwerpen komen in dit draadje aan bod:
  Laatst gewijzigd door Laurens; 21 maart 2015 om 09:09
  Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

 2. #2

  Standaard Foto's plaatsen in een BelgiumDigital onderwerp

  .
  Foto's plaatsen in een BelgiumDigital onderwerp

  • Lees vooraleer je een eerste keer een foto plaatst even de forumregels hieromtrent.
  • Maak een nieuw onderwerp aan in het juiste forum. Navigeer hiervoor naar het juiste forum en klik op de 'Nieuwe discussie starten' knop.

  • Een nieuw venster verschijnt om je bericht aan te maken. Geef een titel in bij 'Onderwerp' en eventueel wat extra duidingstekst in het tekstvlak.

  • Klik op het icoontje om te centreren. Het is aangenamer voor de leden als foto's gecentreerd staan. Als je deze optie niet ziet staan tussen de gereedschappen, klik dan op de 'Meer opties' knop links onder.

  • Klik op het icoontje om een beeld in te voegen.

  • Een nieuw venster verschijnt waarin je het adres (de URL) van je beeld moet ingeven. Plak hier de URL van je foto en klik op de 'OK' knop.   Een correcte URL eindigt op de bestandsextensie. Toegelaten formaten zijn zoals hierboven aangegeven: .jpg .jpeg .png .gif


  • Alvorens het bericht te versturen controleer je best of de foto effectief zichtbaar is. Klik daarvoor onderaan rechts op de knop 'Voorbeeld van bericht'. Boven je originele bericht verschijnt dan datzelfde bericht zoals anderen het ook zien. Als je foto niet te zien is, heb je ergens iets fout gedaan.
  • Krijg je je foto niet te zien, kijk dan of de bestandsextensie in de opgegeven URL in kleine letters staat (dus .jpg en niet .JPG) - soms maakt dat een verschil...
  • Je beeld is nu toegevoegd aan het bericht. Klik rechts onder op de knop 'Bericht versturen' om je bericht op het forum te plaatsen.
  Laatst gewijzigd door baloo; 5 augustus 2016 om 10:46 Reden: enkele nuttige details toegevoegd

 3. #3

  Standaard Foto's plaatsen vanuit Flickr

  .
  Foto's plaatsen vanuit Flickr

  Flickr is een populaire Amerikaanse fotoservice. Er bestaan zowel gratis als betalende abonnementen. Een foto die op Flickr staat publiceren op BD is erg eenvoudig, vooral omdat Flickr automatisch je foto's naar de juiste grootte kan herrekenen. Dit werkt goed zolang je originele foto voldoende resolutie heeft.
  • Klik de Share button links onder in het scherm
  • Kies BBCode en vervolgens een resolutie die door BD toegelaten is - 1024 pixels breed en/of hoog dus
  • Kopieer de code die verschijnt en plak deze in je BD-bericht  Met de bovenstaande procedure staat naast je foto nog een link naar je Flickr pagina. Toon je liever enkel de foto op BD, gebruik dan de volgende procedure:
  • Kies het pijltje uiterst rechts (Download this photo)
  • Selecteer 'View all sizes' in het menu dat opduikt
  • Kies de juiste grootte voor BD (1024 pixels breed of hoog). Nadat je dit één keer gedaan hebt wordt dat je standaardkeuze de volgende keer
  • Klik rechts op de foto 'Afbeeldings-url kopiëren'
  • Plak deze link in je bericht op BD (zie uitleg hierboven)
  Laatst gewijzigd door Laurens; 1 maart 2015 om 09:54

 4. #4

  Standaard Foto's plaatsen vanuit Dropbox

  .
  Foto's plaatsen vanuit Dropbox

  Dropbox dient om gemakkelijk gegevens met anderen uit te wisselen via het internet. Je kan het ook gebruiken om foto's op te slaan en te tonen via BD. Er zijn zowel gratis als betalende versies van Dropbox. Een account maken doe je best via een kennis die al Dropbox gebruikt, watn dan krijgen jullie beiden extra opslagruimte. Eenmaal Dropbox op uw Mac of pc geïnstalleerd maakt het programma een afzonderlijke folder aan. Daarin kan je subfolders maken, je beelden plaatsen en deze dan delen.

  Procedure als je vóór 4 oktober 2012 Dropbox gebruiker bent geworden:
  • De 'Public' folder is specifiek bedoeld voor bestanden die je publiek wil delen met anderen. Sleep de foto's die je op BD wil laten zien in deze folder of een subfolder ervan (Je kan bijvoorbeeld per jaar een subfolder maken). De beelden moet je vooraf verkleinen zodat ze aan de BD-normen voldoen (1024 pixels langste zijde).
  • Plaats je cursor op het beeld dat je wil delen en doe een rechterklik.
  • Kies de menu-optie 'Openbare link kopiëren'.


  • Plak deze link in je bericht op BD (zie uitleg hierboven).


  Als je na 4 oktober 2012 Dropbox gebruiker bent geworden heb je geen 'Public' folder. Enkel met de betalende formules kan je nog zo een folder maken. Je kan ook zonder die 'Public' folder nog altijd foto's delen.
  • Sleep de foto's die je op BD wil laten zien in een Dropbox folder of subfolder. De beelden moet je vooraf verkleinen zodat ze aan de BD-normen voldoen (1024 pixels langste zijde).
  • Plaats je cursor op het beeld dat je wil delen en doe een rechterklik.
  • Kies de Dropbox menu-optie om het bestand te delen.
  • Plak deze link in je bericht op BD (zie uitleg hierboven).


  Soms werkt een rechtstreekse link helaas niet. Je moet dan het adres van de foto lichtjes aanpassen.
  Stel dat je gedeelde foto als adres https://www.dropbox.com/.../<beeldnaam> heeft. Daarbij kan je aan het laatste stuk ('/.../<beeldnaam>' ) ongemoeid laten. Het www.dropbox.com deel zal je echter moeten aanpassen.
  • Normaliter kan je dit gewoon vervangen door dl.dropbox.com. Het nieuwe adres is dan https://dl.dropbox.com/.../<beeldnaam>.
  • Lukt dit niet, probeer dan dl.dropboxusercontent.com. Het nieuwe adres is dan https://dl.dropboxusercontent.com/.../<beeldnaam>.
  Laatst gewijzigd door Laurens; 5 april 2016 om 21:51

 5. #5

  Standaard Re: Foto's plaatsen vanuit Dropbox

  .
  Foto's plaatsen vanuit Photobucket

  Photobucket is een alternatief voor Flickr, als je op zoek bent naar een gratis service om je foto's naar te uploaden.
  • Verklein je foto's zodat ze aan de BD-normen voldoen (1024 pixels langste zijde)
  • Doe een upload van je foto's naar Photobucket
  • Ga naar je foto en kopieer de link hiernaar. Die staat rechts in het IMG veld.

  • Plak deze link in je bericht op BD (zie uitleg hierboven)
  Laatst gewijzigd door Laurens; 1 maart 2015 om 10:00

 6. #6

  Standaard Foto's plaatsen vanuit de webruimte bij je internet provider

  .
  Foto's plaatsen vanuit de webruimte bij je internet provider

  Veel firma's die internet toegang aanbieden bundelen gratis opslagruimte bij hun abonnement. Indien je bv. bij Telenet een abonnement hebt, krijg je 50 Mb. Meestal wordt die opslagruimte pas geactiveerd als je daarom vraagt. Daarvoor kijk je best op de hulppagina's van je provider.

  Je eigen stekje op het web heeft een eigen webadres of URL. Bij Telenet bijvoorbeeld kan dat webadres er zo uitzien: http://users.telenet.be/filip.le.roi. Je kan in die webruimte folders aanmaken (http://users.telenet.be/filip.le.roi/portretten) en daar beelden in plaatsen (http://users.telenet.be/filip.le.roi...ilde-afwas.jpg).
  Typ je die URL in je browser, dan verschijnt de foto op het scherm (opgelet: URLs zijn hoofdlettergevoelig en de bovenstaande URLs bestaan niet echt - die foto's van de afwas bewaart Filip ergens anders).

  Als je op BD een foto wil plaatsen, dan gebruik je daarvoor dus zo een URL van een beeld dat op jouw webruimte staat.
  • Je moet hiervoor natuurlijk wel je foto's naar je eigen webruimte sturen of uploaden. Dat kan met een zogenaamd FTP programma. FTP staat voor File Transfer Protocol en is dus een manier om bestanden via het internet te transporteren. Populaire FTP-programma's zijn FileZilla en WS_FTP LE voor Windows en CyberDuck voor Mac. Tegenwoordig hebben de meeste internet browsers zoals FireFox, Chrome of Safari ook ondersteuning voor FTP ingebouwd.
  • Alle internet providers hebben op hun site wel ergens hulppagina's staan waarin ze uitleggen hoe je via FTP of via je browser bestanden kan uploaden naar je webruimte.
  • Bij providers moet je zelf er vooraf voor zorgen dat je beelden de juiste resolutie hebben (1024 pixels langs de langste zijde). Daarvoor kan je zorgen door je opnames vooraf aan te passen in een programma als Photoshop, Lightroom of BD Sizer.
  • Hoe je een foto die op je webruimte staat plaatst op BD lees je in dit topic.


  Dit draadje is al oud maar bevat nuttige tips over het werken met de webruimte van een internet provider.
  Laatst gewijzigd door Laurens; 19 juni 2017 om 21:34 Reden: tikfout gecorrigeerd
  Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

 7. #7

  Standaard Hoe foto's verkleinen

  .
  Hoe foto's verkleinen

  Vroeger was BD-sizer een vrij populair gratis programma om beelden te verkleinen. De opvolger, ID sizer, is blijkbaar een betalende applicatie geworden. Tips voor alternatieven zijn welkom.
  Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

 8. #8

  Standaard Re: Hoe foto's verkleinen

  .
  FAQ

  Waarom kan je geen foto's rechtstreeks uploaden naar BD, zoals op andere forums?
  Dit zou erg veel schijfruimte kosten en ook de kosten voor dataverkeer zouden de hoogte in schieten. Als Belgisch forum hebben we helaas niet de financiële ademruimte van grotere Amerikaanse fora.


  Kan ik ook hostingservice XYZ gebruiken om foto's op BD te plaatsen?
  Gebruik eerst de zoekfunctie alvorens hier een nieuw topic over te starten. Het is goed mogelijk dat je dadelijk je antwoord vindt.
  Laatst gewijzigd door Laurens; 21 maart 2015 om 09:20
  Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

 9. #9

  Standaard Re: Hoe foto's linken op dit forum

  Gereserveerd voor toekomstig gebruik

 10. #10

  Standaard Re: Hoe foto's linken op dit forum

  Ook gereserveerd voor toekomstig gebruik

 11. #11

  Standaard

  En nog een plekje gereserveerd voor toekomstig gebruik

 12. #12

  Standaard Re: Hoe foto's linken op dit forum

  Hiermee is er genoeg plaats voor aanvullingen.
  Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

 13. #13
  Geregistreerd: 1 maart 2015

  Standaard Re: Hoe foto's linken op dit forum

  bedankt voor de aanpassing! ik dacht deze stappen te hebben ondernomen, maar zal wel iets fout gedaan hebben. Hopelijk lukt vhet de volgende keer wel

 14. #14

  Standaard Re: Foto's plaatsen vanuit Flickr

  ik heb flickr geprobeerd maar lukt niet is niet zo simpel als je zegt , als je het onder de knie hebt is het natuurlijk simpel

Soortgelijke discussies

 1. Foto´s linken op dit forum
  Door Plofkop in forum Test Forum
  Reacties: 65
  Laatste bericht: 3 oktober 2013, 19:10
 2. Foto´s linken op dit forum [test]
  Door Louise0607 in forum Test Forum
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 14 juni 2006, 20:25
 3. Hoe een foto linken vanop dit forum?
  Door jaja in forum Test Forum
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 22 september 2002, 11:19

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •