Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

22-24/9 Stoomtreinfestival Mariembourg-Treignes (les trois Vallées)

Collapse
X
 
 • Weergaveopties
 • Begin
Clear All
new posts

 • 22-24/9 Stoomtreinfestival Mariembourg-Treignes (les trois Vallées)

  Het is vrij ver voor mij, maar dit jaar bestaan ze 50 jaar en zowel de BR64 als de Energie wil ik echt zien. De Energie heb ik een keer aan't werk gezien (dat is een mooi treintje met kolentender). De energie en de BR64 gaan damp geven tussen de heuvels, zeker weten! En daar gaat het om. Damp, kolen, olie en stoom.

  In totaal 10 loks te bezichtigen.

  Een heel mooie streek ook, maar let op - ga niet door die kleine dorpjes met de wagen, want mijn auto (die is echt niet groot) kan amper door die straatjes die 15% naar boven/beneden gaan!  Tickets kan je zowel in Mariembourg als Treignes kopen. Let wel op - daar komt veel volk naar toe. En dat is terecht. Het openbaar vervoer naar daar is geen fun (amper 1 trein per 2 uur tot Mariembourg)... Spreek dus af.

  Zuivere heerlijke stoom, meer moet ik niet hebben - raam open vlak achter de lok zodat ik alles binnen krijg in de tunnels!

 • #2
  Het lijkt mij een mooie belevenis vooral voor fotografen met die oude locs en het prachtige stadje. Helaas voor mij van uit NL te ver reizen. In Utrecht bij het CS is er ook een groot spoorwegmuseum maar niet in zo'n mooie streek gelegen als Mariembourg waar je eigenlijk met de trein heen zou moeten reizen.

  Comment

  Working...
  X