Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Sparen op voeding?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Re: Sparen op voeding?

    Oorspronkelijk geplaatst door doudeke Bekijk bericht
    Ik spaar op alles, behalve op mijn spaarboekje. Daarmee smijt ik het over
    de balk.
    Toch jammer dat die BD-IT-ers niet gezorgd hebben voor een 'like' knopje
    Al doende leert men...

    Flickr

    Comment


    • Re: Sparen op voeding?

      Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
      heb je wel eens panharing gegeten....heerlijk.
      grt,bouk.
      Nog niet uit de pan, maar wel op open vuur. Veel vroeger deed men dat in Vlaanderen in menig gezin boven het vuurhaard van de leuvense kachel. Je kreeg er wel veel dorst van...
      Leeft en LAAT LEVEN !

      Comment


      • Re: Sparen op voeding?

        Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
        Dát is weer zo'n misvatting hé Theo.
        Ho e komt het dat kalfsvlees (soms) zo bleek ziet.
        Door de spieren zo weinig mogelijk te gebruiken.
        Hoe bekomen ze dat?
        Wel, door het dier op te sluiten in een box zodat het juist zijn kop kan bukken om te eten. Die dieren zijn zo slap als een vod op het ziekelijke af.
        Geef mij maar het vlees van een kalf dat vroolijk gedarteld heeft in de wei...ook al ziet het vlees dan rood.
        Trouwens het enige kalfsvlees dat ik eet is, tijdens het aspergeseizoen, een kalfkotelet
        Omdat ik vind dat er tegenover asperges een stuk vlees moet staan zonder uitgesproken smaak.
        Verder geen kalf voor mij, veel te smaakloos.
        Asperges worden hier tijdens het seizoen op zondagmiddag à volonté gegeten, maar dan enkel asperges met een Flamande, wel te verstaan. Met zijn tweeën krijgen wij er wel een 3-tal kg door. Zalig.., en ook hierop nog geen besparing.
        Leeft en LAAT LEVEN !

        Comment


        • Re: Sparen op voeding?

          Bij ons komt elke dinsdag een diervriendelijk man met een megafoon:
          "Hier kan u bekomen..."
          En dan nodigt hij de zieke dieren uit:
          "pekelharing,... en verse supermosselen"
          Hoe die haring van de pekel bekomt?
          Maar lekker is ie wel.
          Vroeger voor de armen,
          maar niet meer zo goedkoop.

          Comment


          • Re: Sparen op voeding?

            Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
            Nog niet uit de pan, maar wel op open vuur. Veel vroeger deed men dat in Vlaanderen in menig gezin boven het vuurhaard van de leuvense kachel. Je kreeg er wel veel dorst van...
            •10 Haringen
            •¾ Liter Kruidenazijn
            •¾ Liter water
            •3 Grote uien
            •1 Rode Spaanse peper
            •4 Laurierbladeren
            •10 Peperkorrels
            •Bloem
            •Olie
            •Boter
            •Zout



            Haringen schoonmaken en onder de kraan afspoelen.
            Droog maken met keukenpapier of doek.
            Van binnen en buiten licht zouten, eventueel ook wat peper.
            Spaanse peper in de lengte doormidden snijden en van zaad en zaadlijsten
            Ontdoen, en in dunne ringetjes snijden.
            Azijn, water, uien, laurierbladeren, peperkorrels en Spaanse peper 3 minuten
            koken.

            Olie en boter heet maken. De haring door bloem halen, en in ongeveer 8 minuten bruin en gaar bakken.
            Laten uitlekken in een vergiet. In een schaal of pan of iets dergelijks een laag haring leggen en overgieten Met de azijn kruiden mengsel. Dan weer haring en azijn tot de vis onder staat. Zeker een dag of vier in laten trekken en dan smullen maar. De hommetjes en kuitjes bakken en meteen opeten.
            grt,bouk.
            wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
            http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
            https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

            Comment


            • Re: Sparen op voeding?

              Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
              Asperges worden hier tijdens het seizoen op zondagmiddag à volonté gegeten, maar dan enkel asperges met een Flamande, wel te verstaan. Met zijn tweeën krijgen wij er wel een 3-tal kg door. Zalig.., en ook hierop nog geen besparing.
              Zo maak ik ze ook klaar, maar dan met een kalfskotelet er bij.
              Kan niet warm eten zonder vlees
              D90 - D70 - F80 + glas

              Comment


              • Re: Sparen op voeding?

                Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
                •10 Haringen
                •¾ Liter Kruidenazijn
                •¾ Liter water
                •3 Grote uien
                •1 Rode Spaanse peper
                •4 Laurierbladeren
                •10 Peperkorrels
                •Bloem
                •Olie
                •Boter
                •Zout



                Haringen schoonmaken en onder de kraan afspoelen.
                Droog maken met keukenpapier of doek.
                Van binnen en buiten licht zouten, eventueel ook wat peper.
                Spaanse peper in de lengte doormidden snijden en van zaad en zaadlijsten
                Ontdoen, en in dunne ringetjes snijden.
                Azijn, water, uien, laurierbladeren, peperkorrels en Spaanse peper 3 minuten
                koken.

                Olie en boter heet maken. De haring door bloem halen, en in ongeveer 8 minuten bruin en gaar bakken.
                Laten uitlekken in een vergiet. In een schaal of pan of iets dergelijks een laag haring leggen en overgieten Met de azijn kruiden mengsel. Dan weer haring en azijn tot de vis onder staat. Zeker een dag of vier in laten trekken en dan smullen maar. De hommetjes en kuitjes bakken en meteen opeten.
                grt,bouk.

                Euh, is dat om op te eten?
                Nog nooit van gehoord.
                D90 - D70 - F80 + glas

                Comment


                • Re: Sparen op voeding?

                  Mijn bijdrage : ik bespaar op (net)voeding
                  """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                  George Orwell

                  Comment


                  • Re: Sparen op voeding?

                    Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                    Weet ik ook wel hoe dat komt
                    Ik weet niet waar dat idee vandaan komt dat kalfsvlees bleek moet zijn he.

                    Duitse koks (die ik beter ken dan onze Belgische chefs) spreken steeds over vis die glazig moet zijn.
                    (zo moet die op tafel komen he)
                    Varkensvlees moet nog zacht rood zijn van binnen evenals lam of rundvlees.
                    (ben ik vies van )
                    Het hangt van de kwaliteit af maar als je alles doorbakt wordt het vlees ook vaster, harder
                    en is het niet meer mals, zoals de meesten het liever lusten.



                    Roofvissen en dat past in jouw theorie, zijn ook smakelijker.
                    Die snoek van Poza is niet slecht
                    Karper zal ik niet aanraken...
                    (ben eigenlijk ook geen visman)

                    Dat kalfsvlees bleek moet zijn komt van de consument, Theo.
                    Die vraagt er naar én die koopt het. En verder is het gewoon vraag en aanbod hé.
                    Maar ze gaan wel op hun achterste poten staan als ze die kalfjes zo opgesloten zien.

                    Vroeger moest varkensvlees doorbakken worden, want die beesten hadden nog al eens parasieten.
                    Tegenwoordig is dat niet meer en is de norm dat het licht roze moet zijn van binnen.
                    Ik kan dat wel appreciëren. Eet mijn steak ook altijd bleu...

                    Snoek, bah. Veel te veel graten.
                    Ook niet zo visgezind, buiten sushi,maatjes, mosselen, vissen die rauw kunnen gegeten worden, kreeft, langoust en natuurlijk een tong meunière. Hopelijk niets vergeten.
                    D90 - D70 - F80 + glas

                    Comment


                    • Re: Sparen op voeding?

                      Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                      Dat kalfsvlees bleek moet zijn komt van de consument, Theo.
                      Die vraagt er naar én die koopt het. En verder is het gewoon vraag en aanbod hé.
                      Maar ze gaan wel op hun achterste poten staan als ze die kalfjes zo opgesloten zien.

                      Vroeger moest varkensvlees doorbakken worden, want die beesten hadden nog al eens parasieten.
                      Tegenwoordig is dat niet meer en is de norm dat het licht roze moet zijn van binnen.
                      Ik kan dat wel appreciëren. Eet mijn steak ook altijd bleu...

                      Snoek, bah. Veel te veel graten.
                      Ook niet zo visgezind, buiten sushi,maatjes, mosselen, vissen die rauw kunnen gegeten worden, kreeft, langoust en natuurlijk een tong meunière. Hopelijk niets vergeten.
                      Kalfszwezeriken..
                      Leeft en LAAT LEVEN !

                      Comment


                      • Re: Sparen op voeding?

                        Varkenswangetjes , heerlijk.

                        Comment


                        • Re: Sparen op voeding?

                          Oorspronkelijk geplaatst door François01 Bekijk bericht
                          Varkenswangetjes , heerlijk.
                          Absoluut, dat zijn dan ook spieren die gewerkt hebben.
                          D90 - D70 - F80 + glas

                          Comment


                          • Re: Sparen op voeding?

                            Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
                            Kalfszwezeriken..
                            Persoonlijk vind ik die klieren niet lekker, en ik weet het dat is tegen de trend in.
                            Buiten dat ze mals zijn vind ik er niet veel smaak aan.
                            Maar ieder zijn meug hè.
                            D90 - D70 - F80 + glas

                            Comment


                            • Re: Sparen op voeding?

                              Inderdaad, overheerlijk om met dit vroegere "slachtafval" stoofvlees te maken

                              Comment


                              • Re: Sparen op voeding?

                                Als klieren een trend is, dan is de ciorba de burta de traditionele gift of gut.
                                Kost soms niks, maar dan is het ook niet te vreten.

                                Comment

                                Working...
                                X