Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Welke printer gebruik jij?

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Welke printer gebruik jij?

    Naast auto, buro en dergelijke een vergelijkbare vraag, maar dan weer dichter bij digitale fotografie , nl. welke printer gebruik je om je foto's af te drukken! Heb je nog opmerkingen (instellingen e.d. die tot acceptabel/goed resultaat hebben geleidt) waar andere gebruikers of wellicht potentiele nieuwe hun voordeel mee kunnen doen.

    Zelf gebruik ik op dit moment een Epson 1200 fotoprinter. Dit is een printer die ook het A3-formaat aan kan. Inmiddels ben ik me aan het orienteren naar een nieuwe en mijn gedachte gaat uit .... (oeps zou ik nog niet verklappen ). De epson bevalt me goed, heb weinig op A3 afgedrukt tot dusverre(2 maal), maar ik vind het plezierig dat ik tot dit formaat kan gaan. Het belangrijkste probleem dat ik in het begin heb ervaren waren miniscule gaatjes in de print a.g.v. transport-wieletjes (zogn. pizza-wheels), echter nadat ik deze had verwijderd heb ik kunnen genieten van, vind ik, mooie prints! Ik weet niet hoe het met jullie is, maar gek(?) genoeg kom ik niet eens zoveel toe aan het afdrukken van foto's; de standaardformaat foto's laat ik overigens gewoon door een foto-lab afdrukken. Naast de epson heb ik een dyesubblimation printerje van Acer (fotoprisa 300), vorig jaar voor zeer weinig geld gekocht op de HCC. Een ideaal printerje voor bijv. pasfoto's en het meegeven van een foto aan visite.

    Jan

    Fuji S1 pro

    <font size="1" color="darkgray">Edited by - jamonadap on 14 April 2002 15:36:06</font>
    You're welcome at: http://janvandenbroekfotografie.nl

  • #2
    Bijna hetzelfde als jij, maar dan Epson 1290 (daarvoor eveneens de oudere versie en de A4-versie 750). Op sommige papiersoorten inderdaad soms die kleine gaatjes (niet altijd overigens, wellicht dikte papier, materiaal etc).

    Hoe heb je deze overigens verwijderd? Gewoon die tandjes eruitgesloopt (het zijn er in de lengte van printer ca 20 groepjes), afgevijld, of... ?

    Erik

    Comment


    • #3
      Erik,

      Ik heb de procedure gevolgd die ik op de volgende site ben tegen gekomen:
      http://www.tssphoto.com/sp/dg/pizza/index.html
      De pizza-wheels worden in 3 setjes (bij de 1200) verwijderd, desgewenst kun je ze later weer terug plaatsen (kortom een beetje demontage, maar zeker niet slopen).
      Indien je een beetje handig bent is het in ca. 10 minuten gebeurd! het resultaat een printresultaat die geen ergernis meer oproept. Wat betreft het afdrukmateriaal denk ik inderdaad dat de dikte een rol speelt. Bij dikker/steviger fotopapier had ik er aanzienlijk meer last van.

      Met vriendelijke groet,

      Jan


      Fuji S1 pro
      You're welcome at: http://janvandenbroekfotografie.nl

      Comment

      Working...
      X