Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Sony DSC-P2 of een ander toestel??

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Sony DSC-P2 of een ander toestel??

    Hallo,

    Onlangs had ik van een vriend zijn Sony DSC-P9 meegekregen op vakantie om te proberen.
    Een zeer goed toestel, alleen één negatief punt :
    Wat je door de viewfinder kunt zien, is maar een 75% van wat er werkelijk op het LCD scherm te zien is! En dat is niet het ergste, het zichtbare deel is dan nog niet gecentreerd op het geheel!!
    Is dat op nog toestellen zo? Ik ben nl nieuw in digitale fotografie....

    De DSC-P9 toestel is echter een beetje te duur voor mij, een simpele amateur... Ik zou mij dus de DSC-P2 willen aanschaffen die een stuk goedkoper is... Is dit een goede keuze?

    Ik baseer mij vooral op het gemak van de batterij, een LiOn batterij, die geen aparte lader nodig heeft en in max 2 uur volledig opgeladen is en ook op de foto's die ik genomen heb, die heel goed waren. 4 megapixels is toch te veel voor mij (zo'n grote resolutie fotografeer ik toch nooit), 2 megapixels zou al genoeg zijn denk ik.
    Of hangt er meer aan vast dan enkel de resolutiegrootte?
    Alle andere toestellen die ik al heb bekeken hebben van die andere batterijen die schijnbaar niet zo goed zijn en waar je nog eens aparte laders voor moet bijkopen....
    Of kijk ik naar de verkeerde dingen?

    Bedankt bij voorbaat voor jullie racties

    #BD1024BE# ------------------- http://www.sallybelgium.be -------------------
    Canon EOS 6D - Canon EOS 40D - Speedlite 580EX - Canon 24-105L IS - Canon 70-200L IS f2.8 - Canon 100-400L IS - Sigma 12-24 - Sigma 8-16 - Tamron 24-75

  • #2
    Toch een paar bedenkingen. Wat jij noemt als een voordeel (Li-Ion batterij) is volgens mij veel eer een nadeel. Deze batterijen zijn meestal beperkter in capaciteit, en veel duurder dan normale penlites. Mijn camera heeft ook zo'n Li-Ion (fuji 6900), en zelf vind ik dat een groot nadeel. Deze batterijen kosten ongeveer 55Euro per stuk. Daar koop je dus ongeveer 12 penlites voor van een degelijk merk.
    Ten tweede, die sony's gebruiken die vervelende memorysticks, terwijl alle andere fabrikanten gebruik maken van CF of SM. Met als gevolg dat de meeste andere apparatuur zoals readers en bv. imagtank allemaal geschikt is voor CF of SM, en mits een hogere prijs ook memorystick.
    Wat betreft de megapixels kan ik je het volgende zeggen. Wens je afdrukken te laten maken groter dan 10*15, dan heb je minimaal een 3Megapixel nodig. Anders volstaat een 2Megapixel.
    Persoonlijk loop ik niet warm voor de Sony's. Kijk daarom ook eens naar andere fabrikanten zoals Fuji, Minolta, Nikon,...

    BD0055BE of te wel Krisv5
    http://users.pandora.be/kris.verhaegen/ E-mail: kris.verhaegen@pandora.be

    Comment


    • #3
      Hoi Sally,

      Moest ge nog zeggen verschiet niet Welkom op dit forum hoor... ga je plaatjes schieten in Corsica Kom deze week alleszins nog eens af hoor zit nog met een onderzoekje voor jullie. Ik heb ook nog maar pas een nieuwe camera een G2. Vooralleer je een digitaal toestel koopt moet je voor ogen houden hoeveel geld je er wilt aan besteden. Op dit forum zijn er al heel veel dergelijke topics gepasseerd hoor. De search functie is heel handig om eens te gaan neuzen in het archief. En in de koopjeshoek staan soms ook interessante aanbiedingen. Veel toffe mensen hier en daar hoor jij natuurlijk ook bij. Tot één dezer he



      Greetz,
      Patrick
      http://www.trikke.be
      Grtz, Patrick
      http://www.trikke.be
      Ik doe het met Canon.

      Comment


      • #4
        Lees dit topic eens sally, de commentaar van Pascal hierin is goed.

        http://dc.netadmin.be/topic.asp?TOPIC_ID=4957&FORUM_ID=6&CAT_ID=2&Topic_ Title=Probleem+keuze+camera&Forum_Title=Camera%27s +%26+Accessoires

        En er zijn er nog vele hoor, see you



        Greetz,
        Patrick
        http://www.trikke.be
        Grtz, Patrick
        http://www.trikke.be
        Ik doe het met Canon.

        Comment


        • #5
          Op de review van steves-digicams komt hij heel goed uit de tests http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/p2.html

          Maar zoals al eerder gezegd is de LiOn batterij zowel een vloek als een zegen. Naast het feit dat ze duur zijn, soms/vaak kapot gaan en waarschijnlijk over enkele jaren, als de huidige batterij versleten is moeilijk te krijgen zijn is het ergste nlog wel als je ver van huis opeens met een lege batterij staat. Vooral als je op vakantie bent en je staat halfverwege de dag in the middle of nowhere met een lege batterij is dat zeer vervelend.

          AA batterijen kun je overal ter wereld kopen, zijn goedkoop, zulen in de toekomst er ook nog zijn. Ook zijn ze in een hogere capaciteit verkrijgbaar, en in de toekomst kan dit nog beter worden. Met een degelijke lader zijn ze ook al in 1 uur op te laden.

          De Sony Memorysticks zijn ook niet echt iets om blij mee te zijn. Voor het geld van een 128 MB MS heb je een 256 MB CF die je ook nog in andere apparaten kan gebruiken.

          <sub>Aan de inhoud van de bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend, tenzij dit expliciet in dit bericht is verwoord.</sub>
          <sub>Aan de inhoud van de bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend, tenzij dit expliciet in dit bericht is verwoord.</sub>

          Comment


          • #6
            Iedereen in ieder geval al hartelijk bedankt voor de goede raad. Zo had ik het inderdaad nog niet bekeken.
            Weten jullie ook iets meer ivm de viewfinder die niet 100% van het beeld covert?

            #BD1024BE# ------------------- http://www.sallybelgium.be -------------------
            Canon EOS 6D - Canon EOS 40D - Speedlite 580EX - Canon 24-105L IS - Canon 70-200L IS f2.8 - Canon 100-400L IS - Sigma 12-24 - Sigma 8-16 - Tamron 24-75

            Comment


            • #7
              Neen va de viewfinder is me weinig bekent. Bij mijn Fuji wordt er dacht ik ook iets meer gefotografeerd dan er in de viewfinder wordt afgebeeld, maar dat zal dan nooit veel zijn, en het is wel gecentreerd.

              BD0055BE of te wel Krisv5
              http://users.pandora.be/kris.verhaegen/ E-mail: kris.verhaegen@pandora.be

              Comment


              • #8
                Hoi ChrisV5

                dat van die pixels moet ik toch tegenspreken...
                ik trek met mijn 2 megapixel en heb al foto's laten afdrukken op formaat 20x30 het het resultaat is verbluffend...

                voor de gewone huis, tuin en keukenfotografie volstaat volgens mij een 2 megapixel zeker...

                groeten, Schorrie

                Eos R
                Sigma 24-105 f4-Sigma 35 1.4

                Comment


                • #9
                  Dat van die viewfinder...
                  Dat effect hebben bijna alle kleine camera's.
                  Dit komt door de afstand tussen de viewfinder en de lens.
                  Als je ver fotografeerd heb je hiervan weinig last, maar als je korterbij trek, op bv. twee meter of minder zul je met het LCD scherpmje moeten werken om een juist beeld te krijgen.
                  Ik heb de Sony P1 gehad en was daar zeer tevreden over. Ik had geen last van het verschil tussen viewfinder en LCD. Als ik dichtbij trok, of als de kader juist moest zijn, gebruikte ik het schermpje en heb dit nooit als een gebrek ervaren. Dit hebben trouwens alle camera's als je niet door de lens kijkt.
                  En idd de batterijen zijn duur maar gaan lang mee en geven info over de rest energie.
                  Natuurlijk is de P2 kwalitatief minder als de P9, maar dat hangt ervan af voorwat je het gaat gebruiken en wat je eisen zijn.
                  Anders kijk je eens voor een tweedehands... Mijn Sony P1 was 3.3 megapixels met een extra memorystick van 64 megabyte in de doos en ik heb die verkocht aan 550 Euro.

                  Mic / Oly E-20
                  http://www.pbase.com/mic

                  Comment


                  • #10
                    Hoe smaken verschillen!!! Ik ben dolblij dat mijn cam een accu heeft en ik niet hoef te 'rommelen' met batterijen. Ik heb 2 accu's en dat is voldoende om bijna een hele dag ongestoord te fotograferen. maar natuurlijk niet je cam aan laten staan als je hem niet gebruikt!
                    Ik heb ook een digi-camera van bijna 4 jaar oud en die heb ik al overal mee naar toe gesleept, onder extreme weersomstanden gebruikt en de accu's doen het nog steeds!

                    Voor het opladen geldt zowel voor batterijen als voor een accu hetzelfde, "overal" is stroom, tegenwoordig zelfs in 'the middle of nowhere' en een wereldstekker is dan voldoende! Mijn keuze voor een accu was dan ook heel snel gemaakt, nl. het verschil in GEWICHT!!!! Tegenwoordig is een accu vele malen lichter dan een battery-pack. En dat is iets wat regelmatig vergeten wordt te melden!
                    Bij deze dus...<img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>
                    Dag dag Vonne

                    The only real failure is to give up trying!


                    Edited by - Vonne on 24 July 2002 13:26:21
                    The only real failure is to give up trying!

                    http://www.yvonnew.com
                    http://www.vonne.web-log.nl
                    and HFC forever!

                    Comment


                    • #11
                      Vonne, ik vind je dat je deels gelijk hebt, maar dan moet je echter wel goed opletten welke accu de camera gebruikt. Zo slikt mijn Fuji enkel de NP-80 die slechts in een 1300mAh beschikbaar is. Geloof me, heel lang doe je daar niet mee. Gebruikt je camera een Li-Ion accu van bv. 2000mAh dan heb je overschot van gelijk, al blijf ik ze wel duur vinden t.o.v. penlites!

                      BD0055BE of te wel Krisv5
                      http://users.pandora.be/kris.verhaegen/ E-mail: kris.verhaegen@pandora.be

                      Comment

                      Working...
                      X