Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

raad omtrent beste camera voor vastgoeddoeleinden

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • raad omtrent beste camera voor vastgoeddoeleinden

    Beste forumbezoekers,
    Ik heb deze site leren kennen via een artikel in het Belang van Limburg en wil jullie graag via dit forum om raad vragen.
    Ik heb een immobiliënkantoor en wil graag voor het eerst een digitale camera aankopen. De doelstelling is om huizen van binnen en van buiten te fotograferen, foto's op mijn internetsite te plaatsen,via email te versturen en in brochures te verwerken. Mijn budget is ongeveer 800 Euro. Een fotozaak raadde volgende 2 toestellen aan:
    Ofwel een Olympus C-3020 zoom (680 Euro + 2x16 smart media kaartjes) ofwel een Canon powershot S30 (799 Euro)??
    Ze hebben alletwee 3,2 megapixel CCD wat nodig is omdat ik dikwijls foto's dien uit te vergroten. Alletwee 3x optische zoom. De Olympus heeft wel een voordeel dat ze een breed beeld trekt en we indien nodig nog een extra groothoeklens hierop kunnen aansluiten. Bij de Canon Powershot zouden geen accesoires op aangesloten kunnen worden.
    Welk toestel zou het beste zijn? Of misschien een ander in de prijsklasse van 800 Euro. Graag antwoord voor dinsdagmiddag 30 april aangezien ik dan terug naar de fotzaak ga.
    Alvast BEDANKT!
    Isabelle


  • #2

    Best een camera met zo groot mogelijk hoek kiezen, welke van deze 2 weet ik niet..
    ken ze niet zo goed....
    Een Nikon 5000 heeft dit maar is waarschijnlijk wel boven uw budjet en die heeft voor uw doeleinden ook teveel pixels, 2 of 3 mega is voldoende zou ik zeggen..

    Succes en laat ons weten wat je kocht....
    Vnc

    daVinci
    www.pbase.com/davinci/ die spijtig genoeg niet meer ge-update wordt (tijd ....)

    Comment


    • #3
      Hallo Isabelle,

      Voor het doel dat je beschijft komen verschillende camera's in aanmerking (binnen het aangegeven budget). Gezien de plaatsing op internet en mailgebruik is in principe een 3.3 MP-camera inderdaad voldoende (kun je goed tot A4-formaat afdrukken). Zoom lijkt me ook minder belangrijk dan de groothoekstand. Als deze niet voldoende wijd is, kan een groothoekconverter handig zijn. Ik weet niet of er geen converter op de Canon kan worden aangesloten, vaak zijn er adapters beschikbaar als je een converter niet rechtstreeks op het toestel kunt schroeven.

      Aangezien je ook binnen wilt fotograferen, kun je misschien het beste een deel van je budget aan een externe flitser besteden. Met de interne flitser kun je meestal niet gemakkelijk indirect flitsen (bv weerkaatsen via het plafond), zodat je typische flitsfoto's zult krijgen. Een indirect belichtte foto levert een veel mooier resultaat, wat gezien het commerciële belang een overweging kan zijn om rekening mee te houden. Het is wel verstandig om daar dan ook meteen bij de aanschaf mee te rekenen aangezien niet iedere willekeurige flitser op elke camera kan worden aangesloten en er nogal wat prijsverschillen zijn.

      Succes met je keuze,
      Erik

      Comment


      • #4
        Zoals beloofd laat ik jullie weten wat ik gekocht heb: het is een Canon Powershot S30 geworden!
        Qua groothoek verschilde de S30 niet zo veel met de Olympus C3020: 35mm tegenover 32mm. En de S30 had het voordeel dat deze een ingebouwde functie bezit waarmee je verschillende foto's dadelijk na elkaar kunt trekken van west naar oost en dat je deze dan tegen elkaar kunt plakken zodat je een landscape view krijgt. En dit was van groot belang aangezien ik als vastgoedmakelaar gespecialiseerd in vakantiehuizen in het Zuiden van Frankrijk toch dikwijls zeezichten dien te trekken. Morgen vertrek ik naar het Zuiden. Dan ga ik de handleiding eens goed doorlezen en proberen om eens mooie zeezichten te trekken!
        Bedankt en tot hoors!
        Isabelle

        Comment


        • #5
          Hallo Isabelle,

          Proficiat met de aankoop en "welkom bij de club" ...

          Jaja

          Voorzitter Belgiumdigital VZW - Sony A7III, Sony A7II, Nikon D500, D5300, Canon G5XMkI, Olympus E-M1MkII, allen met wat glaswerk ...
          Mijn webalbums: https://www.flickr.com/photos/jajabd/sets/ Mijn weblog: http://jajabd.wordpress.com

          Belgiumdigital: uw digitale thuishaven!

          Comment

          Working...
          X