Pagina 2 van 4 EersteEerste 1 2 3 4 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 26 t/m 50 van 93

Discussie: Nikon of Sony

 1. #26
  Geregistreerd: 26 november 2006

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Net als Sieg omarm ik technologie en vernieuwing wat zorgt dat ik heel mogelijks de Nikon mirrorless zal kopen volgend jaar maar laat ons wel wezen dat voor sport en wildlife je toch beter gediend bent met een zwaardere body.
  Het cliche dat je beter af bent met een mirrorless voor het gewicht mag wel eens ophouden en al zeker voor een FF systeemcamera.

  Met mijn DSLR's heb ik nooit gevoel een shot gemist te hebben door mijn materiaal, of het nu een snelle D500 of D5 dan wel een "trage" D850. Bij elke nieuwe body duurt het mij letterlijk nog geen 10min om die klaar te hebben met de settings die ik wil voor wildlife en dat is dan het voordeel om in blind vertrouwen een nieuwe body te kopen van een vertrouwd merk.
  Is, in mijn geval, Nikon dan het beste merk? Helemaal niet en ken ook de tekortkomingen maar is wel het merk die gear maakt die me toelaten foto's te maken die ik mooi vind.
  Sony, Fuji en Olympus hebben ongetwijfeld fantastische camera's (heb zelf een Oly M5-II) maar ik ga niet overstappen voor mijn fotografie om 100g uit te sparen.

 2. #27
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: Nikon of Sony

  De voordelen van een systeemcamera onder de mat onder de mat vegen met clichés zoals slechts 100 gr. verschil of OVF is altijd beter, dat slaat natuurlijk evenmin ergens op als zeggen dat een DSLR geen nut meer heeft. Als er inderdaad slechts 100 gr. verschil is, dan is er dus geen noemenswaardig verschil in balans bij gebruik met zware lenzen. Sommigen zullen er niet wakker van liggen, en anderen zullen dit verschil in gewicht dicht proberen fietsen met een iets groter model systeemcamera plus batterijgrip, maar verschil is er altijd. Ieder moet zijn ding maar doen, en bij mij heeft ervaring met 2 of 3 sets naast elkaar uitgewezen dat de DSRL ongebruikt in de kast bleef liggen.

  Maar ik ben het ermee eens dat een vertrouwd merk minder tijd vraag om te leren. Vandaar ook mijn eerdere opmerking dat bv. overstap naar een ander merk of systeemcamera altijd een stuk leren is. Puur op het zicht ga je niet weten of je iets koopt dat voor jou gepast is (denk ik althans).
  Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, en dan heb ik het niet over merken maar over systemen. Ik zit toevallig bij Sony, eerder met Minolta/Sony DSLR's, nu met A6000, A7-reeks, maar het had vroeger net zo goed Olympus, Pentax of Nikon kunnen worden...
  Ieder moet voor zichzelf uitmaken wat het beste is.
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 3. #28

  Standaard Re: Nikon of Sony

  IK heb de twee. zowel een sony als een nikon. Alle twee met dezelfde sensor er in, het verschil is dus hoofdzakelijk alles er rond. IK het momenteel een nikon d750 en een sony a7II (tweedehands gekocht). Er zijn dingen die het ene toestel beter kan als het andere en omgekeerd. In tegenstelling tot wat de fans van systeem of dslr zeggen. Het is eigenlijk allemaal het zelfde, fototoestel. Welke het beste voor jou werkt kan moeilijk door iemand anders bepaald worden.
  vb mijn a7 met 551.8 verkies ik om gewoon mee te sleuren, naar het werk, uitstapjes, zomaar. Het is compact en relatief licht. veel scheelt het niet meteen d750 en 50 1.8 maar de body is wel compacter en past dus beter in mijn tas met werkspullen. IK heb de luxe om de twee tegelijk te hebben. Ik wissel graag af, want een deel van het plezier is het werken met de toestellen zelf. ik kies eigenlijk eerder voor een lens dan voor een camera merk.
  A7II 28-70, 55 f1.8, 85 f1.4 gm
  https://www.instagram.com/bram.janssens.jb/[/CENTER]

 4. #29

  Standaard Re: Nikon of Sony

  a7ii is nog een toestel van vorige generatie, er is toch wel een aanzienlijk verschil tussen a7ii en a7iii.

  Geldt zowel voor DSLR als systeemcamera dat je toch wel wat tijd nodig hebt om de meeste functies
  ten gronde te leren kennen maar systeemcamera beschikken nu eenmaal over meer functies dan DLSR.

  Krijg het gevoel dat de meeste de helft van de mogelijkheden van hun toestel niet kennen, jammer want dit
  maakt het leven veel eenvoudiger en het fotograferen veel aangenamer.

 5. #30

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Ik ben het eens met Sultana (ik werk al 40 jaar met enkel de topreeks van Nikon). Ze hebben idd al smerige trucs uitgehaald met met de consumermodellen op het gebied van lenzen maar het "gevoel" en de logica in de bediening zijn formidabel. Geef me een D5 en ik heb geen 5 minuten nodig om er mee weg te zijn. Waarmee ik niet de pretentie wil hebben om me uit te spreken over een ander merk. Ik heb nog al mijn glaswerk van 40 (en meer) jaar geleden en die kan ik nog probleemloos gebruiken. Maar iemand anders die voor de keuze staat heeft daar weinig boodschap aan.
  In elk geval : ik wil die spiegel niet missen. in het kort : Nikon. Ik ken Sony gewoon NIET.

 6. #31

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Ik heb de voorkeur voor Sony. Heb de keuze een hele tijd geleden gemaakt om de volgende redenen.
  - stability control was toen nog wat zeldzaam, maar Sony stak het in de body zodat je met een goedkope oude lens ook daarvan kan genieten
  - de beercan (70-210 f4) sprak me aan en kon je voor 100€ vinden. Er bestaat geen lens met een betere prijs kwaliteitsverhouding met die zoomrange.

  En ja, daarna blijf je daarbij. Nu heb ik een A77, vind ik een zeer goede body in c formaat.
  En ik ben fan van dat schermpje in de viewfinder. Echt 100% zicht, en je ziet je foto daar ook, dus geen nood om op dat achterschermpje te kijken.
  Tommie
  Een machientje van Sony, een oud bierblikje, iets breed van Tamron, en een Minolta macroscoopje. En een dikke Jonagold om alles in te bewaren.

 7. #32

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Zelf ook een Sony gebruiker - en laten we eerlijk blijven - we hebben deze discussie live meegemaakt toen de A900 plaats moest ruimen voor de A99 (met SLT) - we zien hier opnieuw dezelfde behoudsgezinde reacties - ik blijf bij wat ik ken, en wat me ok lijkt.
  Het grootste voordeel van de Systeemcamera is niet te versmaden - je hebt geen Sensor meer voor het beeld en eentje voor AF - zodat je die lenzen niet meer moet tunen op dat verschil. De sensor is gewoon de AF-sensor - wat maakt dat je toch van die vervelende calibratie verlost bent.
  De prijs was tragere AF - maar daar zien we dat er serieuze sprongen voorwaarts gemaakt zijn. Er is nog een markt voor spiegelreflexen, maar toenemen doet die zeker niet meer.
  Wie wint? We zien de smartphone met 2 en 3 sensoren opkomen - dus... de markt krimpt, zoveel is zeker. De prijzen van de lenzen en body's stijgen - ook dat is quasi een zekerheid.

 8. #33
  Geregistreerd: 17 oktober 2017

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Het kan wel zijn dat systeemcamera's beter en beter worden, net zoals er na de grammofoonplaat de cassette, cd, minidisk, mp3, iPod enz uitkwam. En waar grijpen de echte liefhebbers naar terug? Juist... de grammofoonplaten.

  Waarom blijven mensen dan toch SLR's kopen? Omdat van analoge SLR's naar digitale SLR's en dan naar systeemcamera's het laatste restje echt vintage gevoel en authenticiteit uit je apparaten en je manier van foto's trekken verdwijnt...? En omdat veel mensen dat toch wel belangrijk vinden...

  Ik kom uit de muzikantenwereld, waarin al jaren wordt gepoogd lampenversterkers te vervangen door digitaal, software, modeling,... Men roept nu al enkele jaren dat de tijd van lampen in de gitaarwereld gekomen is. En ik moet toegeven, de huidige digitale toestellen zijn echt goed geworden. Zo heb ik vier 100W lampenbakken, maar vond het toch nodig om voor mijn homestudio zo'n digitale toekomst-Kemper Profiler te kopen met waarin geluiden van alle lampenbakken zitten, met voor het oor verwaarloosbare verschillen blabla.

  Na drie jaar testen, opnemen en spelen heb ik die Kemper vorige week terug verkocht... En er Nikon DSLR materiaal van bijgekocht. Van de toekomst naar het verleden, fijn gevoel En mijn vader maakte de omgekeerde beweging: Van Nikon DSLR naar Leica systeemcamera... Zijn eigen goede keuze.

  IVM topic: Testen en naar je eigen gevoel luisteren.
  Laatst gewijzigd door Valvert; 14 juni 2018 om 22:14

 9. #34

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Oplossing een volledige hybrid camera opgeklapte spiegel wordt EVF.

 10. #35

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Laatste filmpje van Nick Page op zijn YouTube kanaal is een goed vergelijk vond ik tussen Systeem en DSLR.
  Sony A7R mkIII - Sony 16-35mm F4 - Sony 24-70mm F2.8 GM - Sony 70-200mm F2.8 GM - Sony 90mm F2.8 Macro G
  500px - Instagram

 11. #36
  Geregistreerd: 11 februari 2006

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
  - stability control was toen nog wat zeldzaam, maar Sony stak het in de body zodat je met een goedkope oude lens ook daarvan kan genieten
  - de beercan (70-210 f4) sprak me aan en kon je voor 100€ vinden.
  Beide wapenfeiten kun je niet op het conto van Sony zetten.
  Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

 12. #37

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Konica Minolta ;-)

  Maar ik weet niet of ze eerst waren met een shake sensor.

  --
  mlap.
  T.T.

 13. #38

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SteefD Bekijk bericht
  Laatste filmpje van Nick Page op zijn YouTube kanaal is een goed vergelijk vond ik tussen Systeem en DSLR.
  je bedoelt dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=osrxJAU0tec ?

  Komt vrij goed overeen met mijn ervaring.
  Voor diegene die nog geen systeemcamera van de laatste generatie gebruikt hebben is die video een
  aanrader.

 14. #39

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door polartha Bekijk bericht
  je bedoelt dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=osrxJAU0tec ?

  Komt vrij goed overeen met mijn ervaring.
  Voor diegene die nog geen systeemcamera van de laatste generatie gebruikt hebben is die video een
  aanrader.
  Yep, dat is het.
  Sony A7R mkIII - Sony 16-35mm F4 - Sony 24-70mm F2.8 GM - Sony 70-200mm F2.8 GM - Sony 90mm F2.8 Macro G
  500px - Instagram

 15. #40
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hjanssen Bekijk bericht
  Beide wapenfeiten kun je niet op het conto van Sony zetten.
  Nee, beide waren inderdaad van Minolta, maar Sony is wel zo slim geweest er het potentieel van te zien en het niet overboord te gooien.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 16. #41
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Valvert Bekijk bericht
  Het kan wel zijn dat systeemcamera's beter en beter worden, net zoals er na de grammofoonplaat de cassette, cd, minidisk, mp3, iPod enz uitkwam. En waar grijpen de echte liefhebbers naar terug? Juist... de grammofoonplaten.

  Waarom blijven mensen dan toch SLR's kopen? Omdat van analoge SLR's naar digitale SLR's en dan naar systeemcamera's het laatste restje echt vintage gevoel en authenticiteit uit je apparaten en je manier van foto's trekken verdwijnt...? En omdat veel mensen dat toch wel belangrijk vinden...
  Het "vintage" gevoel is wel leuk, maar gaat echt de toekomst niet meer bepalen hé. Er zijn er ook nog die een Mustang uit 1967 kopen, of een Leica uit de jaren 60. En er zijn er ook nog die naar de opera gaan. Er zijn mensen die hun leven lang het scoutsgevoel willen houden en met de tent op vakantie blijven gaan tot ze 70 zijn. Zijn dat betere, leukere, aangenamere auto's, camera's, muziekevenementen of vakanties dan recentere versies ? Voor mij niet . Hebben ze een zekere charme ? Ja, natuurlijk wel. Ik zou naast mijn huidige auto wel een Mustang Cobra van eind jaren 60 willen, maar niet als vervanging voor mijn huidige.
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 17. #42
  Geregistreerd: 15 maart 2007

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Fotografie zal altijd een kwestie blijven van ….gevoel....zin voor detail...weg van de oppervlakkigheid....individueel aanvoelen....goesting....smaak.....En digitalisering, automatisering, al die 'nieuwe' technieken staan daar lijnrecht tegenover. Het is gewoon prettiger werken met een dsrl, mét OVF, in manuele stand, met maximale zorg voor elke foto.... Voor mij is de voorbereiding van een foto minstens even 'plezant' als het nemen van de foto zelf of de nabewerking. Ik haat het ook om tijdens het fotograferen naar een of ander menu te moeten gaan om dingen te veranderen. Bij de betere reflexcamera's (ik heb enkel ervaring met Nikon) zitten de meeste functies achter een knopje en dat is zalig werken ! Vooruitgang moet er zijn hoor, zeker weten, maar ik denk niet dat de echte liefhebber zomaar zal overstappen naar de systeemcamera.... Zo denk ik er tenminste over....

 18. #43

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door fddent Bekijk bericht
  Ik haat het ook om tijdens het fotograferen naar een of ander menu te moeten gaan om dingen te veranderen. Bij de betere reflexcamera's (ik heb enkel ervaring met Nikon) zitten de meeste functies achter een knopje en dat is zalig werken !
  Op mijn A7Riii ga ik zeer zelden in de menus moeten zoeken hoor. Denk dat er evenveel knopjes zullen opstaan dan op een DSLR, en deze zijn dan nog allemaal zelf instelbaar.
  Verder zitten de paar dingen die ik vaak nodig heb uit de menus (bvb format), in een eigen menu (zeg maar de favorites).
  Sony A7R mkIII - Sony 16-35mm F4 - Sony 24-70mm F2.8 GM - Sony 70-200mm F2.8 GM - Sony 90mm F2.8 Macro G
  500px - Instagram

 19. #44
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SteefD Bekijk bericht
  Op mijn A7Riii ga ik zeer zelden in de menus moeten zoeken hoor. Denk dat er evenveel knopjes zullen opstaan dan op een DSLR, en deze zijn dan nog allemaal zelf instelbaar.
  Verder zitten de paar dingen die ik vaak nodig heb uit de menus (bvb format), in een eigen menu (zeg maar de favorites).
  Inderdaad, dat is bij de betere systeemcamera's niet anders dan bij de betere DSLR. En bij de instap-DSLR moet men ook voor het minste in de menu duiken.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 20. #45
  Geregistreerd: 12 juli 2001

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door K-2 Bekijk bericht
  ...
  Voilà, tot zover mijn conclusie na de start met DSLR in 1987 en vervolgens de eerste stap naar systeemcamera met Nex-5 in 2011.
  ...
  1987?

 21. #46
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Sorry typfoutje, 1989... en SLR slechts natuurlijk . Een Minolta 7 verschilde trouwens weinig van een 7D.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 22. #47
  Geregistreerd: 22 september 2003

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door fddent Bekijk bericht
  Fotografie zal altijd een kwestie blijven van ….gevoel....zin voor detail...weg van de oppervlakkigheid....individueel aanvoelen....goesting....smaak.....En digitalisering, automatisering, al die 'nieuwe' technieken staan daar lijnrecht tegenover. Het is gewoon prettiger werken met een dsrl, mét OVF, in manuele stand, met maximale zorg voor elke foto.... Voor mij is de voorbereiding van een foto minstens even 'plezant' als het nemen van de foto zelf of de nabewerking. Ik haat het ook om tijdens het fotograferen naar een of ander menu te moeten gaan om dingen te veranderen. Bij de betere reflexcamera's (ik heb enkel ervaring met Nikon) zitten de meeste functies achter een knopje en dat is zalig werken ! Vooruitgang moet er zijn hoor, zeker weten, maar ik denk niet dat de echte liefhebber zomaar zal overstappen naar de systeemcamera.... Zo denk ik er tenminste over....
  Ik ga grotendeels akkoord, maar dat is juist de reden waarom ik voor de Sony A7 heb gekozen, veel makkelijker manueel te focussen en de belichting direct te zien in de zoeker en véél meer beschikbare manuele lenzen!
  Zo zie je maar, zelfs met dezelfde insteek kom je op verschillende toestellen terecht
  Sony α7, 28-70 | Canon FD 20 2.8, 24 2.8, 35 2.8 TS, 50 3.5 M, 55 1.2 ASPH, 100 2.8, 200 2.8, 300 4 L, 500 8 Reflex | CZ 35 2.8, 50 1.7, 135 2.8 | Rokkor 58 1.2 | Vivitar S1 90 2.5 | Nikkor 105 1.8 | Takumar 50 1.4, 55 1.8, 135 2.5 | Tair 300 4.5...

 23. #48

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Nikon is momenteel volop bezig met mirrorless teasers de wereld in te sturen. Benieuwd waar ze mee op de proppen gaan komen op 23/08. Hopelijk wordt het een uitgerijpt systeem zonder uitgesproken nadelen tov DSLR waarbij de oude F-mount objectieven via een adapter nog even goed presteren als voorheen?

 24. #49
  Geregistreerd: 7 december 2003

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Voor reportagewerk vind ik een Nikon met goed flitssysteem nog steeds ideaal, maar ook dan kun je nog best met een Sony behelpen, maar probeer maar eens een oude Minolta, Canon, Helios of Leica lens op een Nikon te gebruiken... Daar blinkt de Sony echt uit omdat alles zo nauwkeurig is in te stellen. Ook bij de eigen Sony optiek zijn er zeer goede en voldoende keuze.
  Sony, Nikon en Olympus
  Fotoseries

 25. #50
  Geregistreerd: 3 september 2010

  Standaard Re: Nikon of Sony

  Ik lees hier al jaren dat de dslr gedaan heeft en is er toch nog.De voorsprong blijft op gebied van autofocus en vooral de tracking van bewegende onderwerpen,vooral bij weinig licht!!!.Ligt beter in de hand,batterijen gaan langer mee enz,want ben het ook moe om dit al jaren te moeten uitleggen.Het verschil wordt kleiner maar is er nog steeds.Nikon heeft pas een nieuwe super tele van 12.000€ op de markt gebracht en er zijn er nog op komst.Omdat ze er gaan mee stoppen zeker???Jaja.Sony is zus en zo en revolutionair en wat lezen we hier nog.Toch zie ik vele nieuwe dslr's van andere merken.Raar hé!Dus niemand weet wat de toekomst brengt.Dus iemand zijn keuze is niet voor iedereen de beste en moet NIET opgedrongen worden!Bij mij nooit Sony dus.Deze liggen me echt niet.Mag dit,is dit toegelaten?Dank.Rafke maak nu maar je eigen keuze.

Pagina 2 van 4 EersteEerste 1 2 3 4 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. Reacties: 0
  Laatste bericht: 30 augustus 2014, 00:17
 2. Sony RX100, Fuji X100
  Door potloodslijper in forum Gezocht
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 3 januari 2014, 12:40
 3. Reacties: 19
  Laatste bericht: 14 november 2013, 11:30
 4. Reacties: 13
  Laatste bericht: 24 juni 2013, 23:02
 5. Sony A77 of Nikon D7000 of Nikon D400
  Door m-m in forum Camera's
  Reacties: 14
  Laatste bericht: 18 maart 2012, 20:18

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •