Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 15

Discussie: interval stopt D750

  1. #1
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard interval stopt D750

    ik heb iets vreemd voor, wou sterrensporen trekken met Nikon D750 via intervalopname,instelling:
    bepaalde tijd te starten/interval 1 sec/aantal intervallen 0401x1=00401 /tijd 8 sec /f4/ M
    maar na 6 minuten , of 41 foto's stopt hij vanzelf ????heeft het te maken met aantal opnames ??

  2. #2

    Standaard Re: interval stopt D750

    Ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar versta ik het goed,
    een foto nemen met sluitertijd 8 seconden,
    en na 1 second de volgende foto.

    Dan kan het wel eens zijn dat 1 seconde te kort is, en de buffer zich langzaam vult.

  3. #3
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Inderdaad zou kunnen, maar waarom dan telkens na 6 minuten en 41 foto's ?,
    Kan iemand dat anders ook eens uittesten met zijn toestel ?,
    Dank

  4. #4

    Standaard Re: interval stopt D750

    Meende ergens gelezen te hebben dat je minimum je belichtingstijd moet nemen als interval,en met ruisonderdrukking het dubbele.
    Zal wel verschillen van toestel tot toestel,en gebruikte geheugenkaart .Maar 1 sec interval en 8 sec belichting doet,zoals hierboven reeds vermeld,je buffer vollopen.

    Was in: Praktijkboek fotografie Weer,nacht & natuurverschijnselen. Uitg Nederpix
    Laatst gewijzigd door demuro; 16 augustus 2017 om 09:17 Reden: toevoeging

  5. #5

    Standaard Re: interval stopt D750

    Klein rekensommetje gemaakt.
    Eén opname duurt 8 sec,en 1 sec interval waarbij je toestel ook wegschrijft.Dus je body werkt 9 sec door.
    6 minuten is 360 sec. 360 /9 is 40.Waarschijnlijk is dat de tijd die nodig is om de maximale buffercapaciteit te bereiken door nieuwe opnames bij te voegen en het wegschrijven hiervan,waardoor er geen plaats meer is en het toestel ermee ophoudt.
    Daardoor kom je altijd op die 40,je hebt blijkbaar nog 1 bonus 41,en je 6 minuten.
    Tenzij in je toestel een max. tijd of aantal opnames voorzien is.Maar dit zou in de handleiding moeten staan denk ik.(vb:filmopnames met een fototoestel zijn beperkt tot 29 min 59 sec.Daarna kun je terug verder voor 29min 59 sec..Zou iets te maken hebben met een wetgeving over filmcamera's en filmende fototoestellen.Het fijne weet ik er niet van.)

    Kleine vraag:met welke lens werk je, welke ISO ??? En waren de resultaten goed ??

  6. #6

    Standaard Re: interval stopt D750

    Koop eens een snellere geheugenkaart. 8 sec is meer dan voldoende om een foto weg te schrijven uit uw buffer. Dus ik denk dat je heel trage geheugenkaarten gebruikt.

  7. #7
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demuro Bekijk bericht
    Klein rekensommetje gemaakt.
    )

    Kleine vraag:met welke lens werk je, welke ISO ??? En waren de resultaten goed ??
    Bedankt voor je uitgebreide berekening zou best kunnen kloppen, maar hoe trek ik dan best sterrensporen zonder telkens handmatig te trekken ?
    Meervoudige belichting gaat tot max 100 stuks. Resultaat was ondanks de steeds onderbroken sessies niet slecht maar wacht nog op wolkenloze nacht voor beter.
    Lens: Nikkor 24/120 Iso 1600

  8. #8
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lieven lens Bekijk bericht
    Koop eens een snellere geheugenkaart. 8 sec is meer dan voldoende om een foto weg te schrijven uit uw buffer. Dus ik denk dat je heel trage geheugenkaarten gebruikt.
    Kaart is een Lexar Professional 95 MB/s , zou op 1 sec een foto van 8 seconden belichting wegschrijven nog te traag ? foto's zijn 12 MB

  9. #9
    Geregistreerd: 8 augustus 2007

    Standaard Re: interval stopt D750

    Iets gelijkaardigs staat hier beschreven :
    https://photo.stackexchange.com/ques...hen-interval-s
    De veronderstelling die hier gemaakt wordt is dat er een soort beveiliging in werking treedt die oververhitting van de sensor moet tegengaan.
    Ik denk dat je meer tussentijd (nu slechts 1 sec) moet voorzien omdat de sensor - die heet wordt tijdens de opname - zou kunnen afkoelen.
    De D750 heeft een buffergeheugen van 25 opnames in raw - dus dat is het probleem niet
    Groeten,
    Peter
    mijn website : klik

  10. #10
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Ok het probleem ligt dus blijkbaar ook aan de sensor, best mogelijk, maar hoe neem ik dan 300 foto's van 8 sec na elkaar voor een sterrenspoor ?

  11. #11

    Standaard Re: interval stopt D750

    Voor sterrensporen zijn er twee methodes:
    Ofwel neem je foto's met lage iso en lange belichtingstijden,en dat gaat over minuten.Je krijgt dus ruis door die lange belichting,want je sensor krijgt het wat warmer.Hot pixels etc.Gezien de lichtpollutie overal aanwezig moeilijk.
    Ofwel drijf je iso op (en ruis) en heb je een korte belichtingstijd en neemt een aantal opnames die je nadien in een bewerkingsprogramma monteert tot één geheel.
    Opnames alleen raw of jpeg .Beide tezamen geeft een hogere belasting (grotere bestanden) van je processor.
    Alles hangt dus ook af van de omvang van elke foto,en niet alleen is dit raw of jpeg.
    Ook de spoorvorming is afhankelijk van de brandpuntafstand.Een UW geeft bij dezelfde belichtingstijd veel minder spoor dan een tele.
    Als je alles eens wilt uitspitten tot in detailoogle.

  12. #12

    Standaard Re: interval stopt D750

    Deze werd gemaakt met mijn D7200 http://forum.belgiumdigital.com/f66/...en-547470.html
    Bestaat uit een 300-tal foto's met volgende instellingen: 11mm - 8 sec - f6.3 - ISO 1250. De foto's werden wel in JPG gemaakt. Ik gebruik een draadafstandsbediening Nikon MC-DC2 en vergrendel daarmee de afdrukknop. Kan er 1000-den foto's mee blijven schieten tot de geheugenkaart vol is.

  13. #13
    Geregistreerd: 14 december 2005

    Standaard Re: interval stopt D750

    Probeer eens gewoon 8 s belichten, en dan 8 sec pauze.
    Mijn oudere camera had bij lange belichtingstijden steeds tijd nodig om het beeld te verwerken.

    Zouden die sterren op 8 seconden voldoende opgeschoven zijn om daarna een sprong te zien? Denk eigenlijk van niet.

  14. #14
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Brand New Image Bekijk bericht
    Deze werd gemaakt met mijn D7200 http://forum.belgiumdigital.com/f66/...en-547470.html
    Bestaat uit een 300-tal foto's met volgende instellingen: 11mm - 8 sec - f6.3 - ISO 1250. De foto's werden wel in JPG gemaakt. Ik gebruik een draadafstandsbediening Nikon MC-DC2 en vergrendel daarmee de afdrukknop. Kan er 1000-den foto's mee blijven schieten tot de geheugenkaart vol is.
    leuke foto en leuke tip , ga dat zeker eens proberen zo

  15. #15
    Geregistreerd: 25 januari 2010

    Standaard Re: interval stopt D750

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
    Probeer eens gewoon 8 s belichten, en dan 8 sec pauze.
    Mijn oudere camera had bij lange belichtingstijden steeds tijd nodig om het beeld te verwerken.

    Zouden die sterren op 8 seconden voldoende opgeschoven zijn om daarna een sprong te zien? Denk eigenlijk van niet.
    ik denk het wel Tommie ik wil strepen die zie je op 8 sec belichting dus ook een zwart lijntje op 8 sec niet belichting.

Soortgelijke discussies

  1. Canon 1000d en interval
    Door aarcia in forum Camera's
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 30 maart 2014, 08:19
  2. interval fotografie
    Door ChristopherM4U in forum Tips, Trucs & Techniek
    Reacties: 17
    Laatste bericht: 6 mei 2012, 11:54
  3. Time lapse/Interval Canon 7D
    Door Darshiva in forum Camera's
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 16 februari 2012, 14:01
  4. [NSFW] Interval
    Door gNo in forum Showcase Zwart-Wit
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 8 juni 2011, 18:55
  5. zelfontspanner of interval probleem A80
    Door Kasper in forum Camera's
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 11 maart 2004, 11:45

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •