Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hoe werkt deze niet-Canon flits op G2?

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Hoe werkt deze niet-Canon flits op G2?

    Ik heb nog een oude flits gevonden. Eerst even gekeken of die wel tussen de veilige voltage-normen viel voor mijn Canon G2. Geen probleem. Maar nu heb ik al wat zitten proberen maar ik weet niet goed hoe dat ding werkt. Ik bedoel hiermee: ik kan de flits aanzetten, de flits werkt ook maar hoe met de sluitertijd en het diafragma staan om geen over- of onderbelichte foto's te krijgen. En in welke mode werk ik het best (TV, AV of M)? Alle suggesties zijn welkom. Ik heb al gezocht op internet maar nergens info gevonden of de flits.

    <img src="/uploaded/boeykenk/strobe.jpg" border=0>


  • #2
    Hallo Boeykenk,

    Het grootste deel van je handleiding staat feitelijk achterop je flitser. Met de draaischijf op de flitser stel je eerst de ASA-waarde in die je camera op dat moment ook heeft, niet in de auto-mode gaan staat natuurlijk.

    Vervolgens zoek je in het instructieboekje van je camera bij welke sluitersnelheid de electronenflitser zijn werk doet. Misschien staat er wel informatie over de sluitersnelheid die de beste synchronisatie geeft op je externe flitscontact. Ik vermoed 1/60s.

    Stel je camera in op de manual-mode en de aanbevolen sluitersnelheid die in het cameraboekje wordt aangegeven.

    Schat de afstand tussen je camera en je onderwerp en kijk op het bovendeel van je instelschijf achter op je flitser welk diafragma onder de betreffende afstand staat. Stel dat diafragma in op je camera en ook de afstand en maak de foto.

    Op jouw foto zul je bij een afstand van 3 meter diafragma 11 gebruiken of bij 2 meter diafragma 16.

    Bij dit alles zal vermoedelijk de interne flitser van de G2.

    Mogelijk kan het ook gemakkelijker en kun je de camera wat van deze rekenarij laten doen. Hoe dat met de G2 moet zal ongetwijfeld in je boekje staan. De koppeling tussen je camera en deze flitser zal wel werken via het middencontact maar er zullen op de G2 wel een aantal extra contacten bij het middencontact zitten om de flitsopbrengst met de eigen Canonflitsers te sturen en dat kan jouw flitser niet. Wat wél automatisch werkt zul je met 'trial and error' moeten uitvinden.

    Groetjes,
    Willem


    Canon PowerShot S40
    Canon EOS 20D 2,5-50 1,8-50 17-40L 24-105L 70-200L ex1,4
    http://www.xs4all.nl/~wvdburgh Updated: 3 januari 2003. Onderwater dia’s gedigitaliseerd.

    Comment

    Working...
    X