Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 1 van 21 1 2 3 4 5 11 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 504
 1. #1

  Standaard 'Het Sony Alpha Topic'

  De bedoeling van dit forum ,
  is om de ervaring van het toestel,
  te kunnen delen met alle gebruikers of geintreseerden.
  er zijn waarschijnlijk een pak vragen en antwoorden ,
  die we hier kunnen bundelen.
  En aangezien de gebruikers elke dag groeien kan dit voor iedereen ,
  een intresant gegeven zijn.

 2. #2

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Ik ben zeer tevreden over de sony alpha.Ik ben niet de grote kenner maar ik vindt toch dat de foto's van prima kwaliteit zijn
  Sony alpha 100/18-70mm

 3. #3

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Tsja, wil nog heel veel van dit toestel leren. De kwaliteit valt me nog steeds tegen. Maar dat komt door mij omdat ik of op auto of een van de modussen fotografeer (potret etc). Na een dagje schieten heb ik meestal maar 1 a 2 foto's die de moeite zijn.

  Vooral wat voor instellingen gebruiken jullie nu wanneer. bv in de dierentuin. portret, of auto of alles handmatig. iso waardes, kleurbalans etc.

 4. #4

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jimbo_R Bekijk bericht
  Tsja, wil nog heel veel van dit toestel leren. De kwaliteit valt me nog steeds tegen. Maar dat komt door mij omdat ik of op auto of een van de modussen fotografeer (potret etc). Na een dagje schieten heb ik meestal maar 1 a 2 foto's die de moeite zijn.

  Vooral wat voor instellingen gebruiken jullie nu wanneer. bv in de dierentuin. portret, of auto of alles handmatig. iso waardes, kleurbalans etc.
  -voor elk doeleinde zijn er andere instelingen,in de eerste plaats stap af van de voorinstellingen,
  -zet de i.s. altijd op(behalve op statief)
  -ga niet hoger dan 400 iso momenteel staat deze bij mij op 200 ,standaard ingesteld.
  -tracht te schieten op +- 2 stops hoger dan je objecktief aangeeft ,b.v.
  is je lens een f5.6 ga dan naar 8.0f (niet van toepassing bij lichtgebrek)
  -gebruik bij voorkeur de A stand (vaste f waarde) de snelheid regelt de camera vanzelf wel.
  -bij fel verlichte onderwerpen gebruik de iso 200hi stand .
  -mijn toestel staat ingesteld op levendige kleuren,alles +2 ,of dit het beste is weet ik niet maar ik haal er de beste resultaten mee.
  -ik gebruik meestal spotmeeting,focus op het middelpunt van het onderwerp,b.v. recht op het oog van de vogel of waar de foto het scherpst hoort te zijn.(andere instellingen zijn ook mogelijk voor andere anderwerpen)
  -tracht in jpg te werken tot je echt goed met je toestel overweg kan ,nu al in raw(arw) werken geeft aleen maar frustaties,en de sony levert normaal goede beelden af in jpg
  -gebruik je volle 10 milj.pixels , dit helpt bij het croppen van je onderwerp.
  -tracht elk onderwerp beeldvullend te nemen,(goed kadreren) dan moet je minder croppen en heb je automatis minder kwaliteitverlies.
  -zet ook je dr of dr+ stand op .
  -i.v.m. de ruisonderdrukking weet ik het niet echt ,als je deze gebruikt verlies je normaal meer detail in je foto,en zou je moeten je ruis kunnen reduceren,hier zou ik echt wel eens de raad van een kenner willen weten
  -veel meer kan ik je niet helpen al de rest moet ik zelf nog leren met dit toestel.
  Succes , en hopelijk heb ik je wat geholpen .
  Mvg des

 5. Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DES Bekijk bericht
  -i.v.m. de ruisonderdrukking weet ik het niet echt ,als je deze gebruikt verlies je normaal meer detail in je foto,en zou je moeten je ruis kunnen reduceren,hier zou ik echt wel eens de raad van een kenner willen weten
  Ik heb geen Alpha welliswaar (maar wel al mee gewerkt), maar in mijn ogen moet je gewoon de ruisonderdrukking uitzetten en dan wat foto's nemen op alle mogelijke iso-waarden en dan deze foto's laten afdrukken. Dan zul je zien dat de ruis op papier veel minder erg is dan wanneer je de foto 100% op je beeldscherm gaat bekijken! Alleen op hoge ISO waarden (1600 oid) wordt hij echt goed zichtbaar. Dergelijke waarden gebruik je alleen doorgaans niet! Wellicht wel bij bijvoorbeeld concerten, maar daar is ruis weer niet zo heel erg IMHO.

  Ikzelf vind de effecten die ruisonderdrukking geeft erger dan de ruis zelf. Op mijn camera staat hij dan ook uit. Als je dan wel vind dat je teveel ruis hebt kan je dat achteraf met een goed stukje software (bijvoorbeeld neat-image) veel beter wegwerken.

  Maar het allerbelangrijkste (en da's bij alle aspecten, niet alleen met de ruisonderdrukking), probeer het uit! Zo vind je uit wat voor jouzelf het beste werkt. Een (D)SLR bied heel veel mogelijkheden, maar je moet ze er wel weten uit te halen, en dat leer je alleen maar door te doen EN door naar de foto's van anderen te kijken op dit forum en te kijken naar welke instellingen hier zijn gebruikt. (Dus installeer een exif-viewer).

 6. #6

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Die ruisonderdrukking die je kan aanzetting in je toestel heeft enkel maar betrekking op lange sluitertijden en is 'dark frame substraction'.

  Als je foto's neemt met een belichtings tijd van meer dan een seconde dan zal de camera nadien een tweede foto nemen met dezelfde instellingen maar een gesloten shutter.
  De sensor ruis uit die opname wordt dan van de originele foto aftgetrokken.


  Als tip :
  Ik heb vorige week het boek uit onderstaande topic gekocht en heb er al veel plezier aan gehad !

  http://forum.belgiumdigital.com/show....php?p=1390769

  So to explain what’s going on, allow me first to point you to a menu item you should become familiar with: MENU � 1 Noise reductn On. (Yes, Noise Reductn is spelled incorrectly to make it fit on the menu screen.) When this mode is set to “On” (which is recommended), the camera will take TWO pictures every time a shutter speed of one second or more is used. The first picture is of your subject – as you would expect. The second picture is taken with all light removed from the sensor, resulting in a black picture which contains only the natural noise from the sensor at the same temperature, ISO setting, and duration as the first picture. With this second “dark frame” picture, the camera has a clear idea of the kind of noise that is permeating the first picture. And then it can remove (to a certain degree) the characteristic noise from the image you just took. This technique, known as “Dark Frame Subtraction”, is very worthwhile, and is responsible for adding to the duration of long exposures. So, if you had set the camera on a tripod at night and took an exposure of a meadow on a moonlit night, the camera would be unresponsive for twice as long as your set exposure as it captures the sensor’s noise for subtraction later on.
  G
  As I look back over my life I am struck by postcards ... ruined snap shots ... faded posters of a time, I can't recall. James Douglas Morrison
  like.no.other

 7. #7

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Hallo,

  Ik wil even mijn bijdrage leveren aan dit topic en de verwarring uit de wereld helpen;

  De ruisondrukking bij Minolta/Sony kan niet worden uitgezet en staat ook (vergeleken met andere merken) redelijk mild ingesteld!

  Nu komt jullie vraag, waarom staat er dan ruisondrukking in het menu?
  Dat geldt enkel voor opnames langer dan 1seconde.

  De ruisonderdrukking bij het nemen op hogere iso kan niet worden verandert, dus aan/uitzetten in het menu gaat niets helpen als de sluitertijden korter is dan 1seconde.
  Daar komt nog bij: Als je een opname maakt van 30 seconden met de ruisonderdrukking aan, gaat hij ook 30 seconden nodig hebben om de ruisonderdrukking toe te passen.

  Hopelijk helpt het...

  Dit gaat nog een nuttige topic worden!

  Nog een kleine opmerking, het is vaak niet correct (zeker bij zeer kleine DOF) om centre focus te gebruiken en dan te herkaderen, bij het herkaderen volgens een cirkel, verandert de afstand tot het oorspronkelijke focus punt (eigenlijk is dit moeilijk uit te leggen zonder veel woorden en een goeie tekening...)

 8. #8

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Ik ben ook nog vollop an het oefenen en onder de knie krijgen van de Sony. Soms ben ik toch wel ontgoocheld over de intensiteit van de kleuren, zelfs op 'vivid' zijn die soms flets vind ik. Kan ook zijn dat ik teveel kijk naar foto's van anderen die steevast bewerkt zijn waarschijnlijk. Ook heb ik soms de indruk dat de foto's niet altijd haarscherp zijn..... Waarschijnlijk wil ik teveel parameters aanpassen terzelfdertijd: iso op 100, DR+aan, op A en dan bij fel licht de WB aanpassen op daglicht........
  tis nie simpel he. Ik heb de indruk dat ik met alles moet herbeginnen, terwijl ik analoog toch best wel foto's had die mochten gezien worden......

  Hoop dus dat dit engelstalig boek snel vertaald wordt, naar analogie van de nikon d80 en canon 400d die door easy computing in de handel werden gebracht in een nederlandstalige versie........

  Misschien moeten wel een SD organiseren voor de Sony Alpha bezitters: iedereen maakt zelfde foto's en dan de instellingen vergelijken en de resultaten......
  nog een fijne dag verder!
  Guido

 9. #9

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Gisterenavond op internet wat wezen zoeken in een engels forum over instellingen. Kwam toevalligerwijs tegen dat er een nieuwe firmware is. (had 1.00 en ben naar 1.02 gegaan).

  En vandaag op pad met de alpha naar de dierentuin.

  Ik heb hem vandaag op de p stand gezet (anders meestal auto of 1 van de programma's). Het mooie is dat als je het toestel aanzet en op je onderwerp richt en het knopje half indrukt hij een sluitertijd adviseert waar je vervolgens van af kan wijken. focussen regelmatig op center gezet. af en toe met de iso gespeeld. Het resultaat was dat ik enorm tevreden was met de foto's die ik vandaag geschoten heb. Ze zijn veel scherper en ook qua kleur zijn ze beduidend beter. Nu de foto's wat beter worden begint het leuker te worden, vraag me wel af of het niet ook door de firmware komt.

 10. #10

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  @des

  Dank voor je bijdrage, ik ga er eens mee spelen vooral met die a stand.

  Twee vraagjes,

  wat is i.s.?
  hoe stel je de levendige kleuren +2 in?

 11. #11

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Portmixus Bekijk bericht
  De ruisondrukking bij Minolta/Sony kan niet worden uitgezet
  Ruisonderdrukking bij de KM D5D & D7D kan zeker worden uitgezet! Waarom zou dat bij de Alpha niet zo zijn?
  En indien de ruisonderdrukking aan staat werkt die enkel bij sluitertijden vanaf één seconde.

 12. #12

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dg Bekijk bericht
  Ruisonderdrukking bij de KM D5D & D7D kan zeker worden uitgezet! Waarom zou dat bij de Alpha niet zo zijn?
  En indien de ruisonderdrukking aan staat werkt die enkel bij sluitertijden vanaf één seconde.
  Dat is toch wat ik zeg?

  Je mag dat zinnetje niet isoleren é...ruisonderdrukking (fabrieksruisonderdrukking bij iso-waarden) en ruisondrukking bij lange sluitertijden (wel zelf in te stellen) zijn 2 verschillende zaken...Misschien toch maar eens mijn post opnieuw lezen

 13. #13

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Jimbo heeft blijkbaar geen problemen gehad met het updaten? Je bent blijkbaar direct van de eerste softwareversie direct naar de versie 1.02 gegaan, en de 1.01 overgeslagen. Ik zit ook nog met de eerste softwareversie, maar tot nu toe durfde ik niet goed: iemand had ook direct naar de 1.02 gegaan met als resultaat dat zijn toestel niet meer functioneerde.......toch maar doen dan, maar toch eerst met de huidige op verlof komede maand: zeker is zeker .
  Maar ga eens als Des de vividkleuren en de pre instellingen +2 doen en vergelijken.
  nog een fijne dag verder!
  Guido

 14. #14

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  ... en op de nieuwste toestellen is er zelfs al een 1.04 versie van de firmware gesignaleerd ... niet te downloaden van Sony ... raar

 15. #15

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jimbo_R Bekijk bericht
  @des

  Dank voor je bijdrage, ik ga er eens mee spelen vooral met die a stand.

  Twee vraagjes,

  wat is i.s.?
  hoe stel je de levendige kleuren +2 in?
  -i.s. is, Super SteadyShot, staat rechts op de achter zijde van je fototoestel,en dient om de trilingen/bewegingen die je maakt tijdens het fotograferen te reduceren ,wat je ook de mogelijkheid geeft om met een lagere sluitertijd te fotograferen,en zo heb je minder kans op bewegingsonscherpte.
  -levendige kleuren stel je zo in ,, links bovenop je toestel heb je een instelwiel met ,verschillende instelingen één daarvan noemt dec,daar vind je vivid terug(of levendige kleuren).

 16. #16
  Geregistreerd: 14 juli 2005

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door guido1956 Bekijk bericht
  Ik ben ook nog vollop an het oefenen en onder de knie krijgen van de Sony. Soms ben ik toch wel ontgoocheld over de intensiteit van de kleuren, zelfs op 'vivid' zijn die soms flets vind ik.
  Zeg Guido, als je de kleuren flets vindt, is dat dan op je monitor, of op het lcd-scherm achteraan, of op de afdrukken op papier... want tussen die drie kan al wel eens wat verschil zitten.

  Normaal, als je gewoon VIVID gebruikt, zonder verdere aanpassingen van saturatie of iets dergelijks, dan krijg je echt wel een mooie kleurenweergave in vrijwel alle omstandigheden, zeker in combinatie met DR of DR+. Heb je die mindere kleuren bij elke lens, of bij één specifieke ?

  Ik gebruik zelf zelfs meestal gewoon DEC = Standard or VIVID in combinatie met DR+, en dit tot volle tevredenheid.


  Verder, als ik met een niet superscherpe lens werk, dan pas ik scherpte eventueel aan naar +1.
  Maar als ik met een degelijke macrolens werk (- zoals die waarvoor je onlangs bij mij langs kwam -) en tussendoor iets van een portret wil, dan blijft scherpte op "0", of gaat dan zelfs -1. Niet iedereen wil namelijk elk miniscuul rimpeltje tot in detail weergegeven zien hé
  "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Albert Einstein

 17. #17

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Paul,

  De kleuren zijn meestal goed op het lcdschermpje, en op de pcmonitor minder. Dit is nochthans gekalibreerd...tenzij ik de bal heb misgeslagen .
  Ik heb de instellingen aangepast, en ook op vivid +1 gezet, maar jammer genoeg nog geen gehad om vergelijkende opnamen te maken
  Kan ook zijn dat ik te veeleisend ben, en me blind staar op die foto's op het forum die er altijd zo kleurrijk uitzien.......Misschien moet ik er ook wel een plaatsen, recht uit de camera en jullie oordeel vragen. Wordt vervolgd!!
  nog een fijne dag verder!
  Guido

 18. #18
  Geregistreerd: 20 augustus 2006

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Weet niet waarom je schrik zou hebben om een firmware update te doen. Ik had ook 1.00 en ben naar 1.02 gegaan. Duurde ong. 5min. Software gedownload, unpacked, gekopieerd op flashcard, volledig opgeladen batterij erin, toestel aangeschakeld, menu-toets en 'ja' selecteren.
  2min. later was de software geïnstalleerd. Of die beter is ? Weet ik niet, nog niet gemerkt.
  Sony A100 - Tamron 28-200mm AF ASPHERICAL XR - DT 3.5-5.6/18-70

 19. #19

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Updaten was i.d.d. in 5 minuten klaar. Downloaden, op het kaartje zetten en gaan. Ik was van 1.00 naar 1.02 gegaan.

  i.s. super steadshot. had ik kunnen bedenken waar staat de afkorting i.s. voor?

 20. #20

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  I.S. ... interne stabilisatie

 21. #21

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door belgian pie Bekijk bericht
  I.S. ... interne stabilisatie
  Ik denk eerder : Image Stabilization
  As I look back over my life I am struck by postcards ... ruined snap shots ... faded posters of a time, I can't recall. James Douglas Morrison
  like.no.other

 22. #22
  Geregistreerd: 1 september 2006

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Wie weet of de A-!00 een mirror lock up heeft dus de spiegel kunnen opklappen zonder dat de sluiter opengaat om trillingen tevoorkomen bij nacht opnamen met lange sluiter tijden.
  Kan het niet in het menu en in de gebruiksaanwijziing niets over vinden.
  Sony A-100, Sigma 10-20mm, 18-70mm kitlens, Sigma 70-300mm apo dg macro Sigma 105mm macro, Metz AF-1 D flitser

 23. #23

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Grf Bekijk bericht
  Ik denk eerder : Image Stabilization
  Inderdaad ... vergeef mij voor de poging to misleiden ...

 24. #24

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leen Bekijk bericht
  Wie weet of de A-!00 een mirror lock up heeft dus de spiegel kunnen opklappen zonder dat de sluiter opengaat om trillingen tevoorkomen bij nacht opnamen met lange sluiter tijden.
  Kan het niet in het menu en in de gebruiksaanwijziing niets over vinden.
  Op blz 60 van de gebruiksaanwijzing,
  hoofdstuk: "De zelfontspanner gebruiken" -> zelfontspanner 2sec
  Sony Alpha77 + flits HS5600 + Sony 18-55 + sigma 24-70 EX + sony 70 -300G + Sigma 10-20 EX + Minolta 50 mm, Canon PowerShot A2000 IS, Nikon Coolscan V

 25. #25

  Standaard Re: 'Het Sony Alpha Topic'

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door belgian pie Bekijk bericht
  Inderdaad ... vergeef mij voor de poging to misleiden ...
  lol

  Maar is het eigenlijk niet AS (minolta) en nu SSS (sony) ?

  Kwestie van nog wat meer verwarring te zaaien
  As I look back over my life I am struck by postcards ... ruined snap shots ... faded posters of a time, I can't recall. James Douglas Morrison
  like.no.other

Pagina 1 van 21 1 2 3 4 5 11 ... LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •