Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gezocht 10D foto met fixed focal lenght lens

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Gezocht 10D foto met fixed focal lenght lens

    Kan er iemand ergens een niet nabewerkte foto bezorgen genomen met een Canon 10D in combinatie met een vaste lens (vb. Canon 50mm).
    Ik heb deze nodig om iets te testen i.v.m. de EXIF gegevens die de foto bevat. Deze zou de max. focal length en de min. focal length moeten bevatten... wou gewoon eens checken of deze velden dan identiek zijn en of deze door een bepaalde component correct worden geïnterpreteerd.

    Als je kan plaats de foto ergens online zodat ik hem kan downloaden

    Thx!
    Christian D.

  • #2
    deze hier is getrokken met de 10D in combinatie met de canon 50mm f1.8
    'k heb die foto wel geopend in photoshop om te resizen en had hem opnieuw opgeslaan als jpg, maar wel geen bewerking op uitgevoerd, dus gewoon eens hersaved, 'k vind de foto niet meer die rechtstreeks uit de camera komt, maar file size is wel dezelfde gebleven, als je wilt trek ik nog wel eens een foto met die lens.

    http://users.skynet.be/freewallpapers/tandwiel.jpg

    visit my website : http://www.freewallpapersite.com

    Comment


    • #3
      Sorry maar zelfs een resize is er al te veel aan, vraag me ook niet waarom maar ik weet bijna geen enkel programma dat de exif data niet 'beschadigd'.
      Een deel van de EXIF blijft wel bestaan maar er gaan een heleboel gegevens uit de makernote verloren, en dit is net wat ik nodig heb...

      Toch bedankt!
      Christian D.

      Comment


      • #4
        ik heb een foto genomen maar als ik die uploud naar men webruimte, krijg ik die nooit te zien als ie rechtstreeks uit de camera komt, verschillende malen geprobeerd en ik krijg altijd de 404 error, het enige verschil tussen de foto rechtstreeks uit de camera en een foto die eens herbeweerd is geweest is det de extensie .jpg in hoofdletters staat maar ik wist nu niet dat dit een verschil kon maken.
        hij is ook net te groot om door te sturen via e-mail (2.2Mb).
        misschien jij toch de oplossing weet om hem te zien te krijgen.

        let wel die eerste link is naar een foto die niet geresized is, gewoon hersaved als jpg
        visit my website : http://www.freewallpapersite.com

        Comment


        • #5
          Als je er iets mee zou zijn, wil ik je wel een mail sturen met een originele file - met de D60, 50mm vaste lens. Misschien komt dat wel overeen met de 10D ?
          Stuur maar een mailtje dan.
          greetings,
          Erik

          Comment


          • #6
            Christian, hier een onbewerkte originele full (2 MB) 10D met Canon 50mm f1.8 II foto.

            Wat precies wordt aangegeven, zal afhangen van het gebruikte EXIF-programma. Het programma EXIF dat ik vaker gebruik (staat bv op de cd bij mijn boek) geeft bv aan Focal Length 50.0. Bij Lens Attached staat min èn max gecombineerd tot de beroemde 50-50 zoomlens van Canon



            Comment


            • #7
              Bedankt allemaal!

              En Erik, wat je zegt van de befaamde 50 - 50 lens, dat klopt. Canon maakt blijkbaar 2 velden aan in de EXIF makernote: eentje met de long focal length en eentje met de short focal length.
              Zelf gebruik ik een andere exif reader 2.9 (http://www.takenet.or.jp/~ryuuji/minisoft/exifread/english/) en deze neemt meteen deze velden samen .
              Christian D.

              Comment

              Working...
              X