Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 13 van 13
 1. #1
  Geregistreerd: 9 december 2001

  Standaard Geschikte lenzen voor Fuji S1

  Heb sinds kort een Fuji S1 Pro en wil daarop een telezoom. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van Fuji bezitters wat betreft de lenzen (merk, bereik etc.) die worden gebruikt. Kortom reacties graag.

  <font size="1" color="darkgray">Edited by - jamonadap on 13 January 2002 12:22:53</font>

  <font size="1" color="darkgray">Edited by - jamonadap on 13 January 2002 13:55:10</font>

 2. #2

  Standaard

  Hum, is nog redelijk veel, hoor ! In Duitsland kost ie nieuw rond de € 900 en kheb hem al een paar keer tweedehands tegengekomen rond de € 600....
  Misschien is de nieuwprijs hier in ons land ook gezakt, dat weet ik niet. Maar vraag niet te veel, of je geraakt hem niet kwijt...
  kZou hem wel willen, maar kheb maar een heel klein cameraatje <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

  Ikke

  Edited by - ikke on 13 January 2002 12:20:25

 3. #3

  Standaard

  Ook gezien, bij het Googelen ;-)
  Het is wel een joekel van een lens - zoals ze in Holland zeggen. Maar ik denk dat de prijs van die - veel te dure dingen - overal dalende is. Ik wacht nog even af alvorens zo een duur toestel te kopen. Hoort dit eigenlijk niet bij "koopjes" ?


 4. #4
  Geregistreerd: 9 december 2001

  Standaard


  Ook gezien, bij het Googelen ;-)
  Het is wel een joekel van een lens - zoals ze in Holland zeggen. Maar ik denk dat de prijs van die - veel te dure dingen - overal dalende is. Ik wacht nog even af alvorens zo een duur toestel te kopen. Hoort dit eigenlijk niet bij "koopjes" ?

  U heeft gelijk! Ik wist niet dat er een koopjeshoek is. Pas later gezien en daar inmiddels de Tcon300 te koop gezet. Zal bovenstaande aanpassen, opdat dit een informatief-forum blijft.

  vriendelijke groet,

  Jan


 5. #5
  Geregistreerd: 9 december 2001

  Standaard

  Hallo allemaal,

  Heb inmiddels een keuze gemaakt ui alle beschikbare objectieven. Ik vooralsnog een begin gemaakt met de aanschaf van een Tamron 28 - 200 mm /f3.8-5.6 XR(IF) ASF. Macro obj. (beloond met een Tipa-award. Ik moet zeggen de eerste indrukken zijn zeer positief. Nu nog in de nabije toekomst: een groothoek en supertele-zoom.
  Indien ik wat meer ervaring heb met de S1 zal ik eens wat foto's posten.

  groetjes,

  jan


 6. #6

  Standaard

  Jamonadap,
  Met een 3.8 - 5.6 lens moet je de 400 ISO instelling op je S1 vergelijken met 80 ISO op je E-10 omdat die een veel snellere lens heeft.
  groetjes 7. #7

  Standaard  Euh, ja, Jan, zonder afbreuk te willen doen aan de kwaliteiten van je S1, was ik ook een beetje geschrokken dat je bij zulk een toestel zo'n "donkere" lens aanschafte; temeer daar je een TCON-300 bezat welk een enorm lichtsterke lens is...
  Of kan men misschien geen snellere zoom-lenzen vinden in die categorie ? Best mogelijk, want op mijn analoge Minolta had ik ook geen al te snelle lens, alhoewel dat het een originele Rokkor-lens was.

  Jamonadap,
  Met een 3.8 - 5.6 lens moet je de 400 ISO instelling op je S1 vergelijken met 80 ISO op je E-10 omdat die een veel snellere lens heeft.
  groetjes  Marc

 8. #8

  Standaard

  Eén van de scherpste en tevens goedkoopste lenzen voor de S1 is de Nikkor AF 50/1.8 D.(met een D-type heb je 6 velden lichtmeting).
  Deze lens zou je achter de hand kunnen houden voor gevallen waar je extra scherpte en lichtsterkte nodig hebt.
  Ik ben benieuwd naar je resultaten,
  Jean-Luc


 9. #9
  Geregistreerd: 9 december 2001

  Standaard

  Heb gekozen voor deze lens, omdat:
  * prijs/prestatie (volgens de informatie van deskundigen in de vakhandel/fotojournalistiek en - helaas - het geld groeit niet op mijn rug; mijn vrouw begint een steeds grotere - financiele - belangstelling te tonen). Vandaar dus Marc.
  * wilde primair een allroundlens (niet te veel wisselen i.v.m. mogelijke stof??? iemand hier ervaringen mee??)

  Igoforit, zal eens kijken of ik een 400 iso foto kan maken die vergelijkbaar is met een 80 iso E10 foto. Ik kan het niet meer in scene zetten daar ik niet langer een E10 bezit (vandaag met Tcon en de rest verkocht).
  Jean-Luc, ik meen dat er zelfs een nog lichtsterkere lens is 50mm/f1.4!

  Bedankt voor de reacties tot zoverre.

  Jan  Edited by - jamonadap on 19 January 2002 22:27:35

 10. #10
  Geregistreerd: 9 december 2001

  Standaard

  Schiet me net te binnen;
  Zou het zo zijn dat oly wel moest komen met zo een lichtsterke teleconverter omdat de maximale iso-waarde niet verder reikt dan 320?!

  Wellicht is in alle gevallen sprake van een bepaalde mate van balans: max.iso - lichtsterkte lens

  Het is maar een gedachte. Wellicht dat een deskundige hierin meer duidelijkheid kan verschaffen. Wat mij bijv. opvalt is dat door velen wordt gezegd dat 320 iso foto's teveel ruis zouden vertonen. De kwaliteit van een 1600 iso S1 foto wordt in testen bij wijze van spreken nog de hemel in geprezen.

  Misschien dat iemand dit eens nader kan toelichten. Feit is dat je af moet gaan op je eigen oordeel: hoe kijk je tegen je eigen afgedrukte resultaten aan.

  nogmaals groeten,

  Jan


 11. #11

  Standaard

  De S1 is bijzonder gevoelig voor stof op de CCD.Hoe minder dat je de lens eraf doet hoe beter en dan nog krijg je stof (langs de body zelf doordat de spiegel en sluiterbeweging stof aanzuigt en in beweging zet.Je moet regelmatig een effen vlak fotograferen om te bepalen wanneer je moet kuisen want het gaat om zeer kleine stofjes die je nauwelijks op de CCD ziet liggen.
  Er zijn cameraconcepten waar men de achterste lens tegen de CCD plakt(Ol E10 bvb)
  Nu we het toch over zijn minkanten hebben:gevoelig voor moiré vooral in het haar.
  Nog veel plezier ermee,Jean-Luc


 12. #12

  Standaard

  Welke ISO waarden geschikt zijn voor een toestel hangt af van de CCD. De CCD samen met de software in het toestel gaan ook de ruis bepalen.
  Olympus E-10 heeft een relatief kleine CCD zodat je geen mastodont lenzen nodig hebt om daar veel licht op te concentreren. Dat laat toe een relatief klein toestel te maken (naar SLR normen).


 13. #13

  Standaard

  Eigenlijk zijn de huidige generatie SLR toestellen oversized voor de CCD´s die erin zitten. In tegenstelling tot Canon en Nikon heeft Olympus gekozen voor een design dat het klassiek 35 mm volledig verlaat. Vandaar ook dat ze kleinere lichtere en toch zeer lichtsterke lenzen kunnen aanbieden.


Soortgelijke discussies

 1. Nieuwe Pentax met oude lenzen of...
  Door CaHoR in forum Camera's
  Reacties: 13
  Laatste bericht: 25 november 2006, 15:18
 2. Nikkor lenzen in huis... Nu nog een camera vinden!
  Door philipz in forum Objectieven
  Reacties: 5
  Laatste bericht: 24 september 2006, 09:29
 3. Waar Canon lenzen testen ?
  Door rvrysen in forum Algemeen
  Reacties: 3
  Laatste bericht: 13 september 2006, 16:19

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •