Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Fujifilm XP30

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Fujifilm XP30

    Iemand hier in de praktijk ervaring met de Fujifilm XP30? (zo'n waterproof compact). Het zou dienen voor op 't strand etc., waar je een DSLR toch niet echt tussen het strandlaken, het zand en de zonnecreme durft te leggen.

  • #2
    Re: Fujifilm XP30

    Ik heb er geen ervaring mee, maar toevallig was ik vorige week ook eens een review van die camera aan het bekijken:
    Expert review of the Fujifilm FinePix XP30 camera with sample photos, test shots, videos and more...


    Shock proof volgens de fabrikant (tot 1,5m), maar als je die van 10cm hoog laat vallen dan gaat het batterijdeurtje open.
    Er kruipt zand tussen de zoomknop waardoor die kan haperen, op het strand moet je er dus ook nog voorzichtig mee zijn. Die zal wel veel beter tegen zand kunnen dan een gewone camera, maar ze zouden er toch rekening mee moeten houden dat het zand nergens tussen kan kruipen om daar voor problemen te zorgen.

    De beeldkwaliteit ziet er volgens mij ook niet zo fantastisch uit, als ik tests bekijk van verschillende Canon compactjes, dan zien de beelden van die toestelletjes er veel beter uit.

    Mijn S90 heeft een véél betere beeldkwaliteit, maar het is niet eerlijk om die te vergelijken met een camera uit een veel lagere prijsklasse, die dan ook nog eens waterdicht is (in de regen zal mijn S90 niet zo lang heel blijven).
    http://barthuysmans.smugmug.com/
    BD0338BE

    Comment


    • #3
      Re: Fujifilm XP30

      hmm, met matige beeldkwaliteit kan ik nog leven, 't is toch maar om wat plaatjes en filmpjes te maken van het gezinnetje, gewoon wat souvenirtjes, zonder daarom kunstwerken te verlangen. Maar shockproof tot nog geen 10cm, dat is al veel minder. ok het ding is niet kapot van zo'n val, maar een dekseltje dat opent in 't zand of water, is toch niet aangewezen. Het is juist het idee een camera te hebben waar ik me geen zorgen over hoef te maken dat interessant is.

      Comment


      • #4
        Re: Fujifilm XP30

        Je kan het deurtje natuurlijk ook dichtkleven met degelijke tape http://nl.wikipedia.org/wiki/Duct_tape .
        Maar dat kan nooit de bedoeling zijn van die camera. Als de fabrikant beweert dat die shock proof is, dan zou toch zeker het deurtje niet open mogen gaan als de camera van 10 cm hoogte valt.

        Op dit ogenblik zijn er niet veel camera's meer in voorraad bij de meeste winkels, de Canon Powershot D10 zou volgens de meeste tests vrij goed scoren, maar ik denk dat die overal uitverkocht is. Die is wel duurder dan de Fujifilm XP 30.
        http://barthuysmans.smugmug.com/
        BD0338BE

        Comment

        Working...
        X