Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Flash-probleem

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Flash-probleem

    <font face="Comic Sans MS"></font id="Comic Sans MS">Hallo, Bij het maken van binnenopnames met de coolpix 5700 met ingebouwde flash vertonen mijn foto's telkens weer een vervelende blauwe kleurzweem.Het probleem doet zich voor als er geen natuurlijk licht meer voorhanden is en het kunstlicht vooral bestaat uit spotlichten of verlichting met gloeilampen.Ik heb reeds pogingen gedaan met het instellen van een andere witbalans, verkleinen van diafragma of het verlagen van de flits-output(via speedlight options - variabel power)maar geraak er niet uit. De opnames zonder flits zijn wel goed, maar aangezien het hier telkens ging om opnames van personen is er gemakkelijk bewegingsonscherpte. Bij mijn analoog toestel met goeie externe flitser heb ik nooit dit probleem gekend. Misschien is dit eigen aan een interne flitser en moet ik mij dringend een degelijke externe flash aanschaffen. Of kan iemand mij toch voorlopig een oplossing bieden voor dit zeer vervelende ongemak? Dank bij voorbaat . Pol.
    Leeft en LAAT LEVEN !

  • #2
    Allé Meiskes en Mannekes, Waar zitten de foto-specialisten onder jullie. Ik ben maar een amateurke hé, voor mijn probleempje weten jullie toch wel een oplossing zeker ???
    Leeft en LAAT LEVEN !

    Comment


    • #3
      Van het ogenblik dat je meer dan twee verschillende lichtbronnen hebt, krijg je problemen.
      Twee valt nog te combineren (Flash-TL, Flash-Gloeilamp), met 3 verschillende zal je nooit overal een goede witbalans kunnen instellen (Flash-Gloeilamp-Halogeen).

      Om het beste resultaat te bekomen, zal je de witbalans manueel moeten instellen: het wit blad zal je moeten houden op de plaats waar het hoofdthema van je foto komt te staan.
      Het kan dus best zijn dat je een meter verder de witbalans opnieuw moet instellen.

      Je kan natuurlijk ook alle lichten uit doen en de witbalans op flash zetten: nooit problemen.

      Met een externe flash zal je tevens heel wat minder problemen hebben, omdat deze sterker zijn en het aanwezige licht dus veel meer 'overstemmen'

      Comment


      • #4
        Ik kan je niet helpen wegens geen cp5700....ik gebruik wel altijd zelf een externe flits...
        Peter

        http://www.pixagogo.com/?Peter Warson
        http://www.photoblog.be/peterwarson

        Comment


        • #5
          <font face="Comic Sans MS"></font id="Comic Sans MS">Dank Actuarus en Peter 1 voor de reactie.
          De foto's waarover ik het heb zijn genomen in een feestzaal met inderdaad verschillende soorten lichtbronnen. Ik denk dat dit probleem het beste kan opgelost worden met een goeie externe flash. Zoals ik zei heb ik met mijn analoge Canon met EZ 440 flash geen problemen. Jammer dat deze flits niet bruikbaar is op de Coolpix. Ben zinnens een goeie Metz aan te schaffen, wellicht de 54. Groetjes, Pol.
          Leeft en LAAT LEVEN !

          Comment

          Working...
          X