Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 26
 1. #1

  Standaard Compact Flash probleem of D70 probleem ?

  Hallo,

  Sedert een 5 tal uur de trotse bezitter van de Nikon D70 (kit 18-70). Ik had elders reeds een 1024meg CF kaartje gekocht van Kingston. Nu heb ik het volgende fenomeen :
  Het schieten van foto's gaat perfect, de camera schrijft netjes alle foto's op de CF kaart, ook in burst mode.
  Het uitlezen van de CF kaart via de USB kabel lukt als ik "voorzichtig" ben. Dit wil zeggen, in de verkenner, foto per foto van de camera drive (F) naar de harde schijf slepen.
  Neem ik een hele reeks foto's ineens, dan slaat de camera precies tilt, en meldt windows mij een "CRC error" of ook nog "insert disk in drive F". Om dit weer goed te krijgen, moet ik de USB kabel verwijderen, camera af, camera aan, en USB kabel weer in de compter. (Welke draait onder XP Pro SP1 en waar er verder geen probleem mee is)
  Steek ik deze compact flash in mijn oude Casio camera, dan kan ik deze perfect lezen, no problem.
  Met het bovenstaande zou je besluiten dat er een USB probleem is met de Camera, maar nu komt het : steek ik mijn oud 48 megabyte kaartje in mijn Nikon, dan gaat alles perfect !

  Waar zit het probleem ? Het lijkt erop dat de camera moeilijkheden heeft met massaal verwerken van CF data bij grote CF kaarten. Dit zou moeten blijken door het plaatsen van een andere grote CF kaart van een ander merk.
  Heeft iemand nog andere ideeen ?

  Alvast bedankt !

  Sim.

 2. #2

  Standaard

  Hallo simatix,

  Heb je de camera wel op de juiste usb-stand staan?
  Je kan kiezen uit twee modes - weet ze niet vanbuiten want ik gebruik ze nooit (kaartlezer) - maar daar zou het probleem misschien kunnen zitten ...

  Jaja

 3. #3

  Standaard

  Hij staat juist. Anders zou het ook niet lukken met dat 48 meg kaartje ;-)

  Groeten.

  Sim.

 4. #4

  Standaard

  Op het gevaar af opnieuw een discussie over MLC versus SLC te ontketenen...

  Sommige devices hebben moeite met multi-level cell (MLC) flashkaarten; de Kingston is er waarschijnlijk eentje, tenzij het een "elite-pro" is met blauw stickertje in plaats van oranje. Van de MLC kaartjes is de 1GB van Kingston (eigenlijk Toshiba) de meest beruchte qua dataverlies. Ik zeg niet dat dat je probleem is, maar het zou kunnen.

  Ik heb zelf met mijn 10D dit kaartje gebruikt en ben ruim 100 foto's van mijn eerste 1000 verloren door corrupte files. Sindsdien gebruik ik Toshiba single-level cell (SLC) kaartjes, en van de zowat 10000 foto's die ik ermee heb gemaakt, ben ik letterlijk geen enkele meer kwijtgeraakt.
  Pieter
  --
  Fuji X-T1, Nikon D7200, Sony RX100-III -- (Flickr | PBase)

 5. #5

  Standaard

  Oh, dat wist ik helemaal niet dat er verschillende soorten comppact flash waren. Ik dacht enkel dat er verschillende snelheden bestonden. En snelheid is nou net iets waar de D70 geen last van heeft door zijn interne buffer.
  Ik heb even mijn kaartje erbij gehaald. Het is oragne. "Compact Flash Digital Memory Card" op de voorzijde. Op de achtrzijde staat : CF/1024. dan nog 9930407-001.A00 en P731443X1 en dan nog wat copyright dinges.
  Als zoals jij stelt die Kingston de meest beruchte is, dan in combinatie met bepaalde toestellen, dan heb ik waarschijnlijk een Compact Flash voor niets gekocht. Zonde van het geld....

  Is daar elders nog meer informatie rond te vinden ? Ergens een ondersteuning zodat ik dat kaart kan terug geven ?

  Alvast bedankt !

  Sim.

 6. #6
  Geregistreerd: 8 januari 2003

  Standaard

  Zoals Jaja al aanhaalde, ga voor een paar euro een kaartlezer kopen, werkt allemaal veel makkelijker en sneller.
  Elke keer de camera erbij vind ik zelf nogal omslachtig.
  Ik gebruik zelf al jaren een kaartlezer en zal niets anders meer willen.
  Groeten Sambal
  Nikon D700 + Grip / Nikkor AF-S 14-24G ED / Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED / Nikkor AF-S 80-200 F2.8D IF-ED / SB800

 7. #7

  Standaard

  Al eens geprobeerd met de info uit te lezen via een externe cf lezer ? (kost 10 euro in de winkel)

  mvg
  Joris
  To make your dreams come true, wake up

 8. #8

  Standaard

  Originally posted by simatix
  [snip...] Op de achtrzijde staat : CF/1024. dan nog 9930407-001.A00 en P731443X1 en dan nog wat copyright dinges.
  Als zoals jij stelt die Kingston de meest beruchte is, dan in combinatie met bepaalde toestellen, dan heb ik waarschijnlijk een Compact Flash voor niets gekocht. Zonde van het geld....

  Is daar elders nog meer informatie rond te vinden ? Ergens een ondersteuning zodat ik dat kaart kan terug geven ?
  Normaal gezien staat in de zijkant van de kaart in het plastic een code gedrukt als THNCF.... die bij een MLC kaart eindigt op MMA. Ik heb even gekeken op de site van Kingston en deze kaart staat als compatibel aangegeven bij de D70. Als je problemen blijft ondervinden met deze kaart in combinatie met de D70, dan zal de support van Kingston je ongetwijfeld verder helpen. Ik heb destijds mijn geld teruggekregen bij de winkel waar ik het kaartje had gekocht, omdat ze geen SLC kaartjes hadden om in te ruilen. Je hoeft dus zeker geen schrik te hebben dat je geld in het water hebt gegooid.
  Pieter
  --
  Fuji X-T1, Nikon D7200, Sony RX100-III -- (Flickr | PBase)

 9. #9
  Geregistreerd: 30 oktober 2003

  Standaard

  Die Kingston kaartjes zijn volgens mij zo slecht niet. Van dat MLC en SLC had ik ook niet eerder gehoord, dus bedankt voor de info.

  Toch zou ik niet zo wanhopen. Een CRC fout is een controlefout bij het kopieren van de file. Erg vervelend en als de melding bij opnieuw kopieren blijft komen, dan kan je file inderdaad corrupt zijn.

  Ik zou toch eerst eens proberen om het kaartje met de camera opnieuw te formateren alvorens drastischere stappen te ondernemen. Blijft de fout dan aanhouden, dan als een gek terug naar de shop en inruilen voor een ander exemplaar of eventueel ander merk.

 10. #10

  Standaard

  Hallo,

  Even de zaken op een rijtje na alle antwoorden hier :
  - Een kaartlezer kan inderdaad handig zijn. Dit betekent echter niet dat de USB verbinding met de Camera niet dient te werken.
  - Het is niet 1 file die corrupt is. Heb al verschillende malen herformatteerd (met de camera) en steeds hetzelfde.
  - Heb vandaag ong 400 foto's geschoten. (superding die D70...) Staan allemaal perfect op het kaartje, alleen dien ik het uit te lezen via mijn oudere camera.
  - Op de zijkant van de compactflash staat het volgende : 44412A0396 2DC01G1MV0-2EA00

  Als ik de replies zo hier lees duiden die allemaal in de richting van de kaart en niet van de camera....

  Groeten !

  Sim.

  (Ik moet nu ook eens mijn signature gaan invullen he ;-))

 11. #11

  Standaard


  Als je het kunt uitlezen met je oudere kamera, zou ik niet in de richting van de kaart zitten zoeken !!!! Zal misschien stom lijken, maar dan verdenk ik de usb kabel tussen d70 en pc, cf werkt perfect in d70, en valt perfect uit te lezen met een andere cardreader (in dit geval uw oudere camera).
  Of heeft uw pc nog een usb 1,1 verbinding ipv van een 2,0 ?... Maar 't zal wel ergens in de verbinding zitten...
  To make your dreams come true, wake up

 12. #12

  Standaard

  Hoi jdm,

  Dit is inderdaad een goede denkpiste.
  Maarrrr.
  Zoals reeds gezegd in een van mijn eerste posts heeft de camera problemen bij massief lezen van de kaart. Er treed namelijk ook een probleem op wanneer ik in play modus van de camera, de mozaiek inschakel (9 beeldjes) en continu naar boven scroll. Daarbij worden de foto's heel snel uit de kaart gelezen en getoond. Na een 150 tal foto's gescrolld te hebben bevriesd het beeld eventjes en komen er rode kruisjes waar normaal gezien foto's staan. Ik doe niks meer, wacht tot de camera zijn monitor uitschakeld, en druk daarna weer op de weergave toets. De laatste 9 foto's verschijnen dan wel op het scherm.
  In bovenstaand geval blijft de kaart in de camera zitten !

  Ik voel mij wel enorm gesterkt door de link van Pieter G dat op de site van Kingston D70 compatibel zou moeten zijn. Bedankt !!

  Ofwel is er een probleem met de camera, ofwel is er een probleem met de kaart. Om dat uit te sluiten die ik een kaart van een ander merk (voldoende groot) in de camera te steken en hetzelfde te doen. Werkt het dan ok, dan is kingston het probleem, werkt het nog niet ok, dan is D70 het probleem.

  Ik hou jullie zeker op de hoogte !

  Groeten,

  Sim.

 13. #13

  Standaard

  En wat ik vandaag heb gemerkt is dat de camera plots "CHA" in het display zet. De handleiding leert ons dat er problemen zijn met de kaart. Vandaag wat zitten prutsen met de 48 meg kaart van mijn 4 jaar oude andere camera, en die die het goed (en doet het ook veel trager.. amaai) in de nikon D70.
  Het probleem zit dus zeker in de kaart.
  Nu kingston contacteren....

  Groeten,

  Sim.

 14. #14

  Standaard

  Hoi simatix,

  Ik denk dat je een driver conflict heb tussen de drivers van je Nikon D70 en je oude digitale camera miscchien zou je eens de oude drivers van je oude digitale camera kunnen verwijderen en de drivers van je Nikon camera ook

  Installeer dan de drivers van de Nikon D70.

  Ik hoop dan dat je probleem van je foutmelding dan is verholpen.

 15. #15

  Standaard

  Hey Jessey,

  Dat zou niet mogen he. Ik gebruik beide toestellen als mass storage device en ook op een computer waar mijn oude camera nog niet heeft aangehangen heb ik dit fenomeen...
  Vervolgens heeft de camera ook intern problemen met de kaart, zoals reeds eerder gemeld.

  Groeten !

  Sim.

 16. #16

  Standaard

  Mail gestuurd naar Kingston.
  CF card vervangen is het advies van hen.
  Ik heb ondertussen een CF/128 card van een collega, ook van Kingston en die werkt goed.
  Mijn CF/1024 is vertrokken naar de leverancier.
  Ik mag wel opdraaien voor de transportkosten

  Groeten,

  Sim.

 17. #17

  Standaard

  Net het nieuwe CF/1024 kaartje ontvangen en deze werkt nu naar behoren. Het kaartje is nu ook even snel (lees even traag) als de andere kaartjes die ik getest heb.

  Aan allen die hielpen : bednakt !

  Groeten,

  Sim.

 18. #18

  Standaard

  Originally posted by simatix
  bednakt !
  agrag degnaa
  Pieter
  --
  Fuji X-T1, Nikon D7200, Sony RX100-III -- (Flickr | PBase)

 19. #19

  Standaard

  Originally posted by Pieter G.
  Originally posted by simatix
  bednakt !
  agrag degnaa
  ahahah!

 20. #20

  Standaard

  ROTFL

  Maar allez, Simatix kan in elk geval weer 1024 MB volschieten en bekijken
  Canon 10D, glass, flashes & extra's
  Fuji S602Z & extra's
  www.CooMa.be BD0176BE

 21. #21

  Standaard

  LOLOL.
  Inderdaad ;-) 1024 meg is een zegen ;-) - Nu 1 week bezitter van een D70 en al heel wa meegemaakt !

  Groensels & Freud,

  Sim.

 22. #22

  Standaard Re: Compact Flash probleem of D70 probleem ?

  adres Kingston in België?? iemand die het kent?
  een paar ogen om mee te kijken en een vinger om af te drukken

 23. #23

  Standaard Re: Compact Flash probleem of D70 probleem ?

  Heb het ook al meegemaakt dat ik alleen foto per foto van de camera (via USB) kon halen (of max. 9 foto's maar geen 10) - Win XP SP2.
  Dezelfde kaart via een kaartlezer gaat wel prima.
  www.PhotoPC.be - BD0430BE - NiCaNolta

 24. #24

  Standaard Re: Compact Flash probleem of D70 probleem ?

  om mijn verhaal af te sluiten

  heb dus mijn kingston elite pro naar de UK gestuurd en op ongeveer een weekje tijd een spiksplinternieuwe gekregen, die zelfs als sneller is dan de defecte !!!

  prima service van kingston
  een paar ogen om mee te kijken en een vinger om af te drukken

 25. #25

  Standaard Re: Compact Flash probleem of D70 probleem ?

  Heb ik ook voorgehad,met een Cf kaart van Kingston, ik kon ook nergens meer iets lezen of schrijven, niets meer in de camera en ook niet te openen op PC,ik heb ze wijzelijk niet proberen te formateren omdat dit gebeurde zo een 50 beelden ver tijdens een huwelijksreportage, (ik kan je verzekeren, om in je gat te bijten van mizerie als je dat op zo een moment voorhebt)
  Dan heb ik doorgewerkt met een andere kaart, zonder problemen, maar de concentratie was ver zoek, ik wilde namelijk weten wat er nog te redden viel op de computer, thuisgekomen in de kaartlezer van mijn computer gestopt en niets, dan maar geprobeert met Rescue PRO van Sandisk, daarmee waren een paar beelden te redden maar allemaal met hier en daar een gekleurde lijn door het beeld, dan ben ik met de kaart bij een vriend fotograaf geweest die speciale software had voor Mac, en met deze software heeft hij op drie beelden na alle andere beelden kunnen redden
  Terug thuis, heb ik geprobeert om te formateren maar dat ging niet meer, niet in het fototoestel en ook niet op Pc, ik ben dan bij de leverancier geweest waar ik deze kaart gekocht had, en heb daar meteen een nieuwe kaart gekregen, de garantie gold alleen voor hetzelfde merk natuurlijk, al mijn andere kaarten zijn van sandisk, waar ik nog nooit problemen mee heb gehad, maar de kaart van kingston heb ik éénmaal zomaar lukraak volgepropt met beelden om te zien of deze wel OK was, maar ik heb ze nooit meer durven gebruiken voor belangrijke dingen, ik bekijk dat ding nog altijd met een slecht gevoel ook al is het dan een nieuwe, zoiets kan wel degelijk je vertrouwen in een bepaald merk gaan schaden, al is dat mischien wel ten onrechte.

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. Mijn scherm is kapot....(denk ik)
  Door roadrunner in forum Camera's
  Reacties: 29
  Laatste bericht: 21 maart 2004, 20:47
 2. compact flash probleem
  Door fredericrom in forum Camera's
  Reacties: 6
  Laatste bericht: 16 september 2003, 13:38
 3. eerste voorzichtige test met multiple flash
  Door Phille in forum Camera's
  Reacties: 10
  Laatste bericht: 24 juli 2003, 07:57
 4. Flash probleem nikon coolpix 5000
  Door gvdb in forum Camera's
  Reacties: 5
  Laatste bericht: 2 december 2002, 13:42
 5. Compact Flash I vs. Compact Flash II
  Door deg in forum Camera's
  Reacties: 4
  Laatste bericht: 11 december 2001, 23:23

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •