Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 37
  1. #1
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Sinds enkele dagen overgestapt van de 7Dii naar de R5 en , akkoord , een groot verschil qua instellingsmogelijkheden waar ik de komende maanden / jaren nog veel zal over bijleren , maar mijn issues gaan toch over 2 basic instellingen / toepassingen waar ik voorlopig toch geen oplossing meer kan voor bedenken...

    Probleem 1 : importeren van foto’s via de interfacekabel (USB-C/USB-C)

    https://cam.start.canon/nl/C003/manu...ence_0020.html

    Info : installed : Eos Utility 3.16.0 - Wifi R5 uitgeschakeld.
    Eos Utility is compatibel met mijn pc met Windows 10 (64-bit)

    Werkwijze :

    Opstarten Eos Utility

    Connect an Eos camera

    De camera is verbonden met de PC door een USB-C/USB-C kabel

    Na aanzetten vd R5 , start Eos Utility 3 op , en na enkele seconden krijg ik ook effectief een scherm te zien , waar op staat EOS R5.
    Een ‘blauw windows cirkeltje’ blijft evenwel draaien en ik krijg ook niet de mogelijkheid om de muis ergens te plaatsen, zoals bvb op preferences.
    Na ongeveer 30 seconden , krijg ik in het rood de melding te lezen : the connection was lost.

    Wanneer ik de camera dan uitzet, krijg ik gedurende 1 second het scherm te zien dat ik normaliter zou moeten krijgen en waar o.a. opstaat ‘download images’ , ‘remote shooting’ en ‘camera settings’.

    De Canon Eos R5 is ook zichtbaar via windows10 verkenner wanneer aangezet en dus ook via instellingen – apparaten – andere apparaten.

    Wanneer ik de camera enkel aansluit via de interfacekabel (USB-C/USB-C) , dus zonder opstarten van Eos Utility , dan krijg ik na in verkenner door te klikken op Canon Eos R5 ook de 2 aanwezige geheugenkaarten te zien (CFe en SD).

    Wanneer Eos Utility wel is ingeschakeld, zie ik dus Canon Eos R5 wel te zien via verkenner , maar hierop doorklikkend krijg ik de inhoud (de 2 aanwezige geheugenkaarten) dus niet te zien.

    Mij lijkt dit dan ook eerder op een Canon software probleem te gaan (‘conflict’ met Eos Utility of zo).

    Ook al geprobeerd : EOS Utility versie 3.16.0 verwijderd en opnieuw de oude versie 2.14.20.0 geïnstalleerd, maar dan krijg ik de melding “camera is not recognized”.



    Probleem 2 : verbinden van een computer via wifi

    https://cam.start.canon/nl/C003/manu...work_0050.html

    Info : R5 Wifi-instelling : ingeschakeld (bluetooth uitgeschakeld)
    (interfacekabel niet aangesloten)

    Werkwijze : (zoals via de link) :

    Via wifi/bluetoothverbinding

    PC schermpje (afstandsbedien. Eos Utility)

    Voeg apparaat van verbinding toe

    Zoeken naar toeganspunten…

    Verbind apparaat met camera met onderst.netwerkinstellingen en start dan Canon-app/sotware
    (SSID en wachtwoord worden weergegeven)

    Stappen op de komputer

    Selecteer op het netwerkinstelscherm van de computer de SSID die in stap 5 in Stappen op de camera (1) is gemarkeerd
    Voer als wachtwoord het in stap 5 in Stappen op de camera (1) gecontroleerde wachtwoord in.

    Automatisch verbinding maken

    Pincode van router ingeven : de pincode van 8 cijfers die op het camerascherm wordt ingegeven, maar nadien volgt telkens : de pincode is onjuist, probeer het opnieuw.

    Dus de camera is wel degelijk zichtbaar in windows (wifi internettoegang) , maar blijft wachten op verbinding, die er natuurlijk niet komt door de zogezegd ‘onjuiste pincode’.
    (camera dus niet zichtbaar via windows verkenner).


    Waarschijnlijk werken velen van jullie niet eens met Eos Utility en importeren de foto’s misschien vanuit Photoshop of dergelijke, maar voorlopig heb ik geen tijd om mij hierin te verdiepen en wil ik dus van start gaan op de ‘oude’ manier via Eos Utility en DPP.
    Via interfacekabel of eventueel via Wifi.

    Alle tips zijn meer dan welkom , waarvoor dank
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  2. #2

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    1. Koop card-reader(s)
    2. Methode: importeren van foto’s via de interfacekabel (USB-C/USB-C)
    mits je dit nog niet geprobeerd hebt: probeer de usb-c aan de PC kant eens 180 graden te draaien (de ene usb-c is de ander niet)

  3. #3
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Het feit dat je met je USB-C kabel de kaartjes kan zien wil zeggen dat de verbinding werkt.
    Bij mij laadt de camera ook op langs deze weg (als ik hem af zet). Dus zelfs de accu kan erin blijven.
    Een kaartlezer gebruik ik al lang niet meer.

    EOS Utility werkte bij mij op WIN10, maar niet meer op WIN11.
    Ik gebruik nu Adobe Bridge., dat werkt op ongeveer dezelfde manier.

  4. #4
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Geprobeerd door kabel te draaien aan de pc, ook enkele keer aan de camera zelf , maar helaas...

    Een (1) enkele keer kom ik soms eens tot in het scherm van 'download images', maar daar loopt het zootje dan elke keer vast.

    Toch bedankt voor de tip

    Gaat me niet om de kostprijs van een kaartlezer ; ik neem de CF-kaarten er maar zelden uit ; ik ben die manier van werken nu zo gewoon ook.
    En bovendien zoek (en vind...) ik altijd graag een oplossing ; dit moet een reden hebben.

    Idem dito voor probleem2.
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  5. #5
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door palombian Bekijk bericht
    Bij mij laadt de camera ook op langs deze weg (als ik hem af zet). Dus zelfs de accu kan erin blijven.
    Als de usb-kabel in de camera steekt, dan zie ik ook het "charge"-lichtje branden op mijn batterygrip.
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  6. #6
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door palombian Bekijk bericht

    EOS Utility werkte bij mij op WIN10, maar niet meer op WIN11.
    Wat ik wel nog eens kan doen , is proberen of het niet wil lukken op mijn laptop (windows 11) , je weet maar nooit.. maar dan moet ik eerst eens zoeken of ik een USB-A naar USB-C kabel heb liggen , want geen USB-C aansluiting op de laptop.
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  7. #7
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stocky Bekijk bericht
    Wat ik wel nog eens kan doen , is proberen of het niet wil lukken op mijn laptop (windows 11) , je weet maar nooit.. maar dan moet ik eerst eens zoeken of ik een USB-A naar USB-C kabel heb liggen , want geen USB-C aansluiting op de laptop.
    Met USB-A naar USB-C kan je wel data uitwisselen, maar niet laden.
    Het probleem zit m.i. in Windows 11, op mijn laptop met WIN10 werkt EOS Utility nog wel.

    Adobe Bridge schijnt gratis te zijn. Het enige verschil met EOS utility is dat het niet bijhoudt welke files al tevoren van de camera zijn gehaald (een ZEER handige feature).
    Ik stel het zo in dat er een directory per dag wordt aangemaakt.
    Nu formateer ik de kaartjes elke keer, vraagt iets meer discipline, anders heb je dubbels op je schijf (met Bridge kan je op 2 locaties in één ruk downloaden, ik heb dus altijd nog een backup).

    PS: wie EOS Utility op WIN11 aan de praat krijgt graag een seintje

  8. #8

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Bij mij lukt het wel en zonder geen enkel issue, om in windows 11 en met eos utility, foto's van mijn R5 te downloaden.

    Edition Windows 11 Pro
    Version 22H2
    Installed on ‎12/‎10/‎2022
    OS build 22621.1105

    EOS Utility 3.15.20.4

    Groeten,
    Rudy

  9. #9
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rudi_ Bekijk bericht
    Bij mij lukt het wel en zonder geen enkel issue, om in windows 11 en met eos utility, foto's van mijn R5 te downloaden.

    Edition Windows 11 Pro
    Version 22H2
    Installed on ‎12/‎10/‎2022
    OS build 22621.1105

    EOS Utility 3.15.20.4

    Groeten,
    Rudy
    Hier exact hetzelfde, maar EOS Utility toont alleen Pairing over Wifi (terwijl het de aan USB aangesloten camera zou moeten herkennen).
    Heel de boel al 3 keer opnieuw geïnstalleerd, nada.
    Idem met alle camera's.

  10. #10

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Een 90D heeft reeds een USB-2.0-B stekker nodig om de beelden te downloaden naar de PC, zou de A stekker niet het probleem kunnen zijn?

  11. #11
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Als je de inhoud van het kaartje kan zien in explorer is de USB connectie in orde.
    Niets belet trouwens van de files op die manier binnen te halen.

    Het is een stom probleem met EOS utility, en geen kat op het hele internet die weet waarom (hier op BD vind je dikwijls nog de beste raad ).

  12. #12
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door palombian Bekijk bericht
    Als je de inhoud van het kaartje kan zien in explorer is de USB connectie in orde.
    Niets belet trouwens van de files op die manier binnen te halen.

    Het is een stom probleem met EOS utility, en geen kat op het hele internet die weet waarom (hier op BD vind je dikwijls nog de beste raad ).
    Volledig mee akkoord.
    Al is natuurlijk algemeen bekend dat USB soms rare kuren in zijn of haar lijf heeft.

    Maar ik denk ook nog steeds in de richting van Eos Utility.
    Ik heb nochtans ook al de laatste versie (3.16.0) geïnstalleerd en weer afgegooid voor versie 3.15.20 , maar allemaal zonder resultaat.

    Het is ook zo dat soms , dat ik heel soms eens een stapje verder geraak in eoa utility, maar dan loopt eos utility na enkele seconden dan toch weer vast. (The connection was lost)

    En ik zou echt heel graag eos utility willen blijven gebruiken. Voor de feature 'download images (images not downloaded yet) ' alleen al.

    Ik zoek in ieder geval verder. Het lijkt er in ieder geval meer en meer op, dat de windowsversie niet de oorzaak is.
    But as always : I'm keeping an open mind..

    Het probleem is blijkbaar wel al bekend bij MAC-gebruikers :

    It’s important to note that applications like Image Capture (on the Mac) won’t work properly transferring images and video from the Canon R5. The Canon R5 will not pop up in the Finder on your Mac or in your file folder on your PC like a lot of other cameras will do. That’s a shame because it’s nice to drop and drag or copy and paste files off the camera into your PC or Mac like with many other cameras.
    Laatst gewijzigd door stocky; 26 januari 2023 om 07:33
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  13. #13
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Probleem blijkbaar opgelost.

    Na upgrade naar WIN11 had ik een probleem met een externe USB drive (wou enkel als SATA II werken en sloot regelmatig af met een foutmelding) en heb wat gerommeld met de USB drivers.
    Ten einde raad de drive op een USB2 poort gezet en daar werkte hij wel, enkel trager, wat zo geen probleem is voor een backup.

    Nu heb ik zojuist mijn M100 op een USB2 poort aangesloten en wonder boven wonder ziet EOS Utility de camera nu wel.
    Daarna ook op een USB3 poort, en ook mijn R5 via USB-C.

    Misschien had ik verkeerde USB drivers geïnstalleerd die Windows nu achter de schermen heeft bijgewerkt ?
    Laatst gewijzigd door palombian; 26 januari 2023 om 11:21

  14. #14
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Eh, dus oplossing dus gevonden ; da's goed voor u , dan moet ik misschien eens in die richting verder zoeken.

    Deze morgen had ik reeds via apparaatbeheer de stuurprogramma's proberen bijwerken, maar ...'de beste stuurprogramma's voor uw apparaat zijn al geïnstalleerd' ..

    Tenzij ik het niet goed begrijp en ik alsnog een andere handeling moet uitvoeren
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  15. #15
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stocky Bekijk bericht
    Eh, dus oplossing dus gevonden ; da's goed voor u , dan moet ik misschien eens in die richting verder zoeken.

    Deze morgen had ik reeds via apparaatbeheer de stuurprogramma's proberen bijwerken, maar ...'de beste stuurprogramma's voor uw apparaat zijn al geïnstalleerd' ..

    Tenzij ik het niet goed begrijp en ik alsnog een andere handeling moet uitvoeren
    Succes ermee, en veel plezier met je R5 !
    Adobe Bridge en Eos Utility kunnen op dezelfde manier ingesteld worden (folder naam yyyymmdd) zodat je naadloos kan overgaan.
    Verspil niet teveel tijd aan wifi, het is traag.

  16. #16
    Geregistreerd: 10 september 2015

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Wat je ook kan proberen is een kleine usb hub er tussen zetten aan de kant van de pc.

    Bij veel pcs gebruiken ze inwendig een specifieke chip om het toestel van usb poorten te voorzien.
    Maar niet altijd zijn die totaal compatibel met apparaten die je gaat aansluiten.

    Een oplossing kan zijn om een usb hub er tussen te plaatsen.

  17. #17
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    De aansluiting van de M100 - waarmee de zaak plots wel werkte - was inderdaad via de powered hub waar mijn 2 printers en scanner aanhangen.
    De wegen van USB zijn soms ondoorgrondelijk...

  18. #18
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door buurmanBert Bekijk bericht
    Wat je ook kan proberen is een kleine usb hub er tussen zetten aan de kant van de pc.

    Bij veel pcs gebruiken ze inwendig een specifieke chip om het toestel van usb poorten te voorzien.
    Maar niet altijd zijn die totaal compatibel met apparaten die je gaat aansluiten.

    Een oplossing kan zijn om een usb hub er tussen te plaatsen.
    Dag buurmanBert.

    Bedoelt u dan zoiets?

    https://www.startech.com/nl-be/usb-hubs/hb31c2a2cb

    https://www.bol.com/be/nl/p/sitecom-...hoCiFkQAvD_BwE
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  19. #19
    Geregistreerd: 10 oktober 2006

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Het werkt bij mij nu ook zonder hub.
    Al eens met een USB naar USB-C kabel in een USB2 poort geprobeerd ? (in den Action heb je die voor €2 of zo en die werken perfect - zolang je daar geen hoge stromen gaat doorjagen natuurlijk)

  20. #20
    Geregistreerd: 10 september 2015

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stocky Bekijk bericht
    Ja idd.
    Maar mijn ervaring is toch om bij de gekende A merken zoiets te kopen.

    Een probleem is dat er heel veel slechte usb chips in omloop zijn.

    En eventueel ook online kopen.
    Als ze niet goed werken stuur je ze terug.

  21. #21
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door palombian Bekijk bericht
    Het werkt bij mij nu ook zonder hub.
    Al eens met een USB naar USB-C kabel in een USB2 poort geprobeerd ? (in den Action heb je die voor €2 of zo en die werken perfect - zolang je daar geen hoge stromen gaat doorjagen natuurlijk)
    Zou ook veel liever hebben dat het bij mij zou werken zonder hub of dergelijke, maar ik wil het wel eens uitproberen.

    Die kabel kan ik dan ook eens aansluiten op mijn laptop die W11 aan boord heeft.

    You never know ... het is wel allemaal 'natte-vinger-werk' , maar mocht het werken, ga je mij niet horen klagen.
    USB is gekend voor zijn zotte kuren.

    Ik heb de vraag nu ook gesteld op een facebook-forum 'R5 shooters'.

    Voorlopig adviseren ze mij om een kaartlezer te gebruiken , en zonet ontving ik dit antwoord :
    "I'm in the UK and use Canon Digital Photo Professional (DPP v.4) to transfer the photos from my card to laptop via the supplied cable.
    Never had a problem, just opens automatically when camera is connected.
    Never used EOS Utility or Picture Style Editor which also comes with DPP."
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  22. #22

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stocky Bekijk bericht
    Zou ook veel liever hebben dat het bij mij zou werken zonder hub of dergelijke, maar ik wil het wel eens uitproberen.

    Die kabel kan ik dan ook eens aansluiten op mijn laptop die W11 aan boord heeft.

    You never know ... het is wel allemaal 'natte-vinger-werk' , maar mocht het werken, ga je mij niet horen klagen.
    USB is gekend voor zijn zotte kuren.

    Ik heb de vraag nu ook gesteld op een facebook-forum 'R5 shooters'.

    Voorlopig adviseren ze mij om een kaartlezer te gebruiken , en zonet ontving ik dit antwoord :
    "I'm in the UK and use Canon Digital Photo Professional (DPP v.4) to transfer the photos from my card to laptop via the supplied cable.
    Never had a problem, just opens automatically when camera is connected.
    Never used EOS Utility or Picture Style Editor which also comes with DPP."
    beste,


    probleem zit bij de firewall in windows als je deze minder' streng 'zet verbindt jem zo via wifi

    grtz,


    Mario

  23. #23
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Is niet de eerste keer dat ik dit ‘hoor’ vandaag … ook van een Mario 🤔

  24. #24
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Canon R5 - major tethering problems

    https://www.dpreview.com/forums/thread/4650551


    Probleem ligt bij de R5...
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

  25. #25
    Geregistreerd: 25 september 2008

    Standaard Re: Canon R5 dubbel probleem mbt importeren van foto’s.

    Welk merk type-B kaartlezer gebruiken jullie of kunnen jullie mij eventueel aanraden ?...

    Aansluiting kaartlezer via USB-A of via USB-C (is sneller)

    Want ik kan ook niet blijven wachten tot Canon het oplost , eventueel via nieuwe firmware-versie.
    Als Canon het überhaupt wel nodig vindt om dit op te lossen.

    Firmware versie 1.7.0 already onboard.
    Canon EOS R5 - RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. probleem importeren Lightroom 6 (windows)
    Door danielsl in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 12
    Laatste bericht: 5 mei 2018, 08:00
  2. canon EOS 80 D probleem met importeren naar Mac
    Door krisenevi in forum Camera's
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 26 november 2017, 20:14
  3. Probleem bij importeren met Lightroom - wellicht preset probleem...
    Door kuifjetintin in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 23 november 2015, 11:03

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •